Şu an yds'ye veya yökdile (ama yds'yi seçtim kafamda) 2024'te girecek olmama rağmen günde 5 saat çalışıyorum soru çözüyorum. Üniversite sınavına 10. Sınıfta hazırlanmaya başlamıştım ama öğretmenlerim bile çok erken demişti oysa ki paragraf ve birkaç mutlak değer vs ilk konuları çalışıyordum. Ama onlar aynen şu şekildeydi. sürekli elimde kitap gören herhangi bir öğretmen 'daha 10. Sınıfsın ne yapacaksın' sonra öğrencilerde böyle diyordu. Lisemi kazandığımda çok düşük bir anadolu tutturmuştum, hatta eskiden düz liseydi o okul. Ortaokulda çok tembeldim yani. Ama lisede çalışkan olmaya karar vermiştim. Hocalarda öğrencilerde çalışan birine alışık değillerdi. Dolayısıyla 10. Sınıfta çalışmayı bir yerden sonra bıraktım. Cidden çevre insanı mahvediyor. 11. Sınıfta ise yine çalışmaya başlamıştım ama okulda 'tenefüse çıkalım' öğlen arası' o elindekini bırak bir gel' hocalara soru götürsen 'of sonra gel' bu şekilde okuldan sonrada arkadaşlarla cips kola yine 11'de güzel çalışamadım ve bu durumu farkeder etmez tüm arkadaşlarımla küstüm. Bugün hala bazıları ile merhabalaşıyorum ve hala bana dargınlar. 12 de öyle bir çalıştım ki okul 2. si olarak mezun oldum. Birinci olamadım sınıfımda bir oğlan vardı ve babası okul sonrası inşaatta zorla çalışmasını istiyordu. O da babasından kurtulmak için her fırsat soru çözüyordu. Hatta kendi kendine soru üretmeye başladı. O çocuğu geçemedim. Ayrıca okulumuz tam bir çöptü. Düz liselerin ismi anadolu oldu ama gerçekten toplama işlemi bile yapamaz o çocuklar. Youtube'dan öğretmenler dinleyip test çözüp biz bir yerlere geldik. Yani çalışma serüvenim bu şekilde ayrıca ilk yılımda istediğim yer gelmediği için 2 yıl mezuna kaldım çünkü diğer sene de kimliğimi unuttum İstanbul trafiği sen söyle gerisini. Zaten giresim yoktu. Çok stresliydim son denemelerim iğrenç geçiyordu. 1 yıl stres kontrolünü öğrendim. Tabi herkes bana hala mal diyor.
Üniversite hayatında başarılı olmak için üniversite sınavına aylar öncesinden çalışmaya başlamak bana mantıklı gelmiyor O yüzden yüksek puan alabilmek ve güzel bir sıralama yapmak için bir buçuk sene önce çalışmalara yavaş yavaş başlanması taraftarıyım Ne kadar yüksek puan alınırsa o kadar sıralamada istenilen bölümleri yazma olasılığı yüksek olur
O nasıl bir şey biliyor musun eğitim hayatına başladıktan sonra belirli bir seviye oluşuyor herkeste ne kadar çok soru çözersen çöz zaman ve stres kontrolü risk alırsan netlerin düşüyor ya da fırsat karı diyorum ben
kısaca bol ezberli ve her şeyi sınıflayarak çalıştım. 2 - 3 tane de deneme çözmüştüm ama bol bol ders videosu izliyordum. Sabah akşam... TWD olsa 2 günde biterdi nerdeyse hani. Ama hızlı öğrenilen bilgi kalıcı olmuyor işte. Canım sistemimiz de sağolsun bazen buna zorluyor.
yoo bitirdim, hatta formasyonu bile aldım. Bil bakalım ne eksik? Mr. Kamu sınavı. Ondan da 67 aldım ve tahmin edebileceğin üzere 87 altı tüm puanlar işlevsel bakımdan eşitler. Çok da nihai olmayan zafere 20 adım uzakta kaldım. Biraz üzücü, birazcık.
yeni ünv. sınavının adı neydi, girmeyi düşünüyorum aslında. Lisedeki branşımın devamı olan aşçılık bölümünü bitireyim diyorum bir yandan. Belki kafe falan açarım ya da bir yere müdür olmaya çabalarım. Sahi, ne kadar var sonrakine? Daha geçen derslerine öğretmen olarak girdiğim liselilerle sınava şimdi gireceğim. Mübalağasız ironik.
Öyle valla cidden haziranda sınav daha çok var o zamana kadar aynı şekil çalışırsan belki daha iyi yerlere gelirsin belli mi olur dicem ama iş garantisi yok maleseff
@andalantsapf başta babam izin vermedi kendi şehrimde okurum diye planlamıştı bende çıkacağını düşünmediğimden İzmir yazmıştım sonra baya yalvardım gideyim diye izin verdi ama çok hevesim kaçmıştı gitmedim bende tekrar sınava gireceğim ama bu yılda gitmem sanırım obpden mi kırıyorlarmış öyle bir şey. dd