kendini böyle şartlandırırsan kaybedersin. ders çalışma dediğin kümülatif şekilde ilerlemeli. taşları sağlam oturtarak gitmelisin. bunun programını kendin yapmalısın. mesela ygs basit. otursan lise 3 ün son aylarından lise 4 ün ilk aylarına kadar bitirirsinç sağlam bitirirsen senden iyisi yok. sonra ygs ye kadar ara ara çerez diye çözersin denemeler filan yaparsın lys için kafa rahat olur bir yandan da lise 4 ün konularına asılırsın. zaten lys de lise 4 bayağı önemli matematikte filan. plan dahilinde çalışmalısın kaç ay önce başlamalıyım planları değil ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılBen meslek lisesi 11.sınıfım bölümüm elektrnik ve habarleşme bundan dolayı sayısalcıyım biz 4 senedir mat felan hiçbir kültür dersi görmüyoruz altapım pek iyi değil nasıl yapcam :/ yoksa hiç urağşmadan sınavsız geçiş mi yapıyım DGS yede çalışır 4 e tamamlarım?
En İyi Cevaplar
arkadaşım eğer ki hedefin ilk 10.000 ise 1 yıl önceden çalış eğer ki üniversite olsun son zamanlarım hemen sınava giriyorum diyorsan son 2-3 ay sıkı çalışmalısın ama o telasla anlar mısın bilmem hep çıkabilecek soruları tahmin edip çalısmalısın bence direk 4 yıllık son güne kadar çalıs kimisi son hafta salar onları takma
14 Yorumla
Soran+1 yılBen meslek lisesi 11.sınıfım bölümüm elektrnik ve habarleşme bundan dolayı sayısalcıyım biz 4 senedir mat felan hiçbir kültür dersi görmüyoruz altapım pek iyi değil nasıl yapcam :/ yoksa hiç urağşmadan sınavsız geçiş mi yapıyım DGS yede çalışır 4 e tamamlarım?
- +1 yıl
eğer 11 de isen şimdiden derslere asıl YGS yi yaz sonuna kadar çalış.
ders çalış çıkabilecek ya da çıkmış soruları çöz konu ile ilgili dershaneye yazılacaksan şimdiden çalış
kendine bir ders programı yap 3 aylık 3 ayda halletmen gereken dersleri konuları aylık, haftalık ve günlük olarak belirle günlük çalışma hedef saatin ve hedeflediğin soru çözümün olsun meslek lisesi için günlük 150 sorudan başla 250 ye kadar çık yaz sonuna kadar.
DGS den herkes geçemiyor hele ki senin altyapında yok birkere kesin altyapı oluşturacaksın birde sıkıntıyı birkere çek kurtul derim kim girecek birde DGS ye sonra birde onun telası tutar vakit iyi iken çalış derim
Soran+1 yılhaziranda birşeyler yapcam çok yavaş gidiyorum ben ayrıca anlamadığım yerler bile oluyor :D
bence geç kalmışsın bile. ben lise birdeyken bana üniversite sınavına çalışmaya başladın mı diye sormuşlardı salaklara bak ya ne diyolar demiştim daha 3 sene var. ama sonra o salak duruma ben düştüm gerçekten liseye başlar başlamaz çalışmak gerek çünkü hep lise 1 ve 2 konusu sınavdakiler. sen daha yeniysen yavaş yavaş ama bilinçli bir şekilde çalışmaya başla ön hazırlık gibi.
15 Yorumla
Soran+1 yılağustosta dershnaye yazıldım 4 ü denerim olmazsa sınavsız geçiş :/ olmuyor yapamıyorum :( sayısaldan gircekmşim birde bölümüm gereği :/
Soran+1 yılben her türlü sayısalcıyım bir kere bu kesin :D ygs matı yapamazsam lys yi çok etkiler :D zaten altyapım bile kötü ben nasıl yapıyım integrali, türevi :D
+1 yılŞimdiden başla. Götün tutuşur yoksa. Önce ygs'yi bitir rafa kaldır. Sonra full lys kas. Rakiplerin ygs ile sürünürken sen lys'yi bitirmiş ol tekrardan ygs tekrarlarına giriş. sonra ygs bitsin bir lys tekrarı daha yap. Oh miss boğaziçine gir.
035 Yorumla
Soran+1 yılay olarak söyle kaç ay kala başlayalım?
- +1 yıl
Kendini yavaş yavaş çalışma pozisyonuna al. Hazirana girdiğimiz gibi başla. Bir etüt merkezi bul. Sabahtan git akşama kadar konu çalış soru çöz. Yaz bitiminde ygs bitmiş olsun. Boğaziçi kesin bak garanti veriyorum.
- +1 yıl
Sakın öyle bir şey yapma. Yazık değil mi 2 yılına? Hem dgs'de aynı şey. Ona çalışacağına ygs'ye çalış. Ulan yaparsın be. Alt yapın sıfır olsa bile bu taktikle yaparsın. Düzenli bir program hazırla gün gün. Yaz sonuna kadar bitir. Seneye bu zamanlarda elimi öpmeye geleceksin emin ol. :D
Soran+1 yılşu an dershnaye gidiyorumda olmuyorki yapamıyorum kafam basmıyor :( haziranda başlayacam ama çok zor hırsımda gitti :(
- +1 yıl
Ya düşünsene meslekten boğaziçine geçmişsin? Ulan düşünsene ailenin gururunu sonrasında edineceğin kariyeri. Sadece 1 seneni verip hayatını en güzel seviyeye çıkarmak varken neden daha başından pes ediyorsun ki?
Soran+1 yıluğraşıyorum sözelleri yapabiliyorum ama sayısalları hiç yapamıyorumki :/ 4-5 senedir mat vs vs görmeyen biriyle Anadolu-fen lisesine giden aynı olurmu sence?
- +1 yıl
Durumumuz aynı. Ama bak ben marmara tarih okuyorum. Asla kendini küçük görme. Kendinle yarış sadece. Sayısalları ben takviye derslerle tamamlamıştım. Özel derslerle. İmkanın varsa öyle bir şeyler yapabilirsin.
Soran+1 yılbabam dershnaye gönderirim başkada bir şey yapmam diyor zaten artık hiç hırsım kalmadı :( herkez beni ders çalışmaktan bıkkınlık getirdi :/ tek çıkış sınavsız geçiş gibime geliyor ama haziranda elimden geleni yapcam :/
- +1 yıl
Sakın! Bak ben sana diyorum işte dershaneden hocaların peşinden ayrılma o zaman. Dersleri tamamla. Daha kaç ay var Allah aşkına lütfen yapma şöyle.
Soran+1 yılAbla haklısında valla haziran gibi 4 yıllık için elimden geleni yaparım eğer olmaz kazanamaz isem hiç zaman kaybetmeden sınavsız geçiş yapcam kendimden biliyorum çünkü daha dün şöyle mat 1 in ilk konusu sayılar konusuna bakıyım dedim kalemi oyntamıyom bende sinirlendim ne yapıyım :/ keşke sözelden girsem :(
- +1 yıl
Antremanlarla matematik 1 ve 2'yi al. Bak nasıl yapıyorsun o zaman. :) Sen hiç merak etme. Hayırlısı neyse zaten o olur. Hiç sıkıntıya girme şimdiden.
Soran+1 yılaynen ant 1 bitirdim sonra 2 yi aldım olmadı yapamadım gine :/ altyapı tam gelişmedi :( daha 11.sıfım bu stresle 12 de ne yapcam bilmiyom :(
- +1 yıl
Ya bir de şöyle düşün. Bir tek sen değilsin bunu yaşayan. En azından çabala. Şimdiden salma kendini.
Soran+1 yılhaklısın şu okul bitsinde kafamı dağıtıp sil baştan yapmak istiyorum
- +1 yıl
Ufak bir tatil havasına gir şimdiden. Ama fazla kaptırma. Haziranda yavaş yavaş başla. Haziranın ortalarında yardırırsın zaten.
Soran+1 yılhaziranın sonlarında başlarım :D
- +1 yıl
Haber ver mutlaka.
Soran+1 yıltamam ablada bilmiyorum nasıl yapcam :/
- +1 yıl
Ya önce şu negatifliği at üstünden. Rahatla azıcık.
Soran+1 yılgitmiyorki :D nasıl pozitif yapıyım :D aklımda habire o takıntı var kafam çok karışık :D dışarı çıkıyom kara kara düşünüyom ancak aynı takıntı hep devam ediyor :D
- +1 yıl
Ya Allah yanında. Hayırlısı neyse o olacak. Ne endişeleniyorsun bu dünyada ölüm gibi bir hakikat varken taktığın şeye bak? Sen elinden geleni yap gerisini bırak Allah'a işte. Bu kadar basit. :D
Soran+1 yılaynen öyle her gece dua ediyorum Allahım bana en hayırlı meslek neyse onu nasip et diyorum bakalım ne olcak :/
- +1 yıl
Eee daha ne o zaman? şu an sıkıntın üzerinde hissettiğin baskıdan dolayı. bir silkelen bir kurtul o baskılardan. Hele çalışmaya başlayınca daha rahat hissedeceksin kendini.
Soran+1 yılaynen bir psikoloğa mı gitsem :/
- +1 yıl
Kendine yakın hissettiğin bir abinle konuşsan daha iyi gelir.
Soran+1 yılailemle konuşuyorum ama onlar 5 dk konuşur çeker gider
- +1 yıl
Hayır ailen değil. Büyük biri nasihat alabileceğin biri. Planların ve hedeflerin hakkında sohbet edebileceğin biri.
Soran+1 yılmaalsef yok kendi kendime yön veren biriyim :D
- +1 yıl
İnternetten biriyle tanış o zaman ama mutlaka hemcinsin olsun.
Soran+1 yılgerek yok :D okul tatil olunca kafamı dağıtmaya çalışırım haziranın sonundada çalışırım oldu tamam olmadı hayırlısı neyse o olsun yapacak bir şey yok durumumuz belli çünkü meslek liseleri hep zorlanıyorum bu durumlarda :D
- +1 yıl
Mutlaka haber ver. :D
Soran+1 yılniye :D
- +1 yıl
İyi verme peki. :D
Soran+1 yıltamam veririm abla karışımda Marmaralı tarihçi bir abla var :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılBu soruyu sorduğun andan itibaren başlaman lazım.Bu soruyu sorduysan demekki henüz çalışmadın ve çalıştığın her dakikanın seni sıralamada daha iyi yerlere taşıyacağını unutma.Hiçkimsenin hedefi barajı geçeyim yeter olmaz heralde, dolayısıyla çalıştığın her dakika sana + puan olarak dönecek.Ne kadar çabuk başlarsan, o kadar rahat ve iyi olur.Ertelediğin sürece hep yarına bırakırsın, arkasından bir bakmışsın yarın sınav var, o saatten sonra da geçmiş olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılabi aklımda plan var haziranın sonunda başlamak yalnız şöyle bir sıkıntı var ben meslek lisesi 11.sınıfım bölümüm elektrnik ve habarleşme bundan dolayı sayısalcıyım biz 4 senedir mat felan hiçbir kültür dersi görmüyoruz altapım pek iyi değil nasıl yapcam :/ yoksa hiç urağşmadan sınavsız geçiş mi yapıyım DGS yede çalışır 4 e tamamlarım?
+1 yılwala en erken zamanda başla konu bitmio bissürü konu var aklına kazıman lazım he bide 2+2 yapma çalışkan deilsen 2 mezun kalır lise mezunu gibi olursun 4 dene herifler 4 sene tutsun die 3-4 sene beklio şimdi anlıyorum ben 2 ye gittim çünkü 4 ün kıymetini sora anlıon
07 Yorumla
Soran+1 yılşimdi şöyle bir mantık var abi aklımda 2 tane zor bir sınava (ygs/lys) çalışacağıma 3-4 sene kala kolay bir tane sınava (dgs) çalışırım şimdiden garantilerim daha iyi olur gibime geliyor ayrıca lys çalışmak zor olur sayısaldan gircem sınava çünkü biz 4-5 senedir hiçbir sayısal dersi görmüyoruz bizim şuçumuz ne?
- +1 yıl
dgs kazanaırım dersen mantıklı ama yoksa zor gene dgs kontenjan az çünkü
Soran+1 yılben şu an elektornik okuyorum lisede :D bundan dolayı hangi sınava girersem hep sayısaldan gircem DGS biraz daha basit 3-4 sene var mat 1 hep zaten mat 2 de yok :D ben şimdiden birşeyler yapmak istiyorum DGS için :D
- +1 yıl
tamam sorun yok ozaman kafaya koyduysan denemye değer :D
Soran+1 yılkötümü düşüncem?
- +1 yıl
kötü değil tabiki önemli olan dgs ye azim et kazan o zaman sorun olmaz ;)
Soran+1 yılbaşlayımmı 11.sınıfım hem ygs hem dgs :D
lise 3de başlanır yavaştan lise 4de nefes almadan çalışılır
05 Yorumla
Soran+1 yılevet ağustosa açılıyor yazıldım haziranın sonlarında başlarımda 4 senedir mat görmeyen biriyle Anadolu-fen lisesine giden aynı olmuyorki ama birde sayısalcıymışım bölümüm elektornik ve haberleşme :(
Soran+1 yılvalla ben ygs/lys olmaz ise 2 yıllığa gidecem ordanda DGS ile 4 e tamamlarım :D çünkü ben küçüklükten beri mata alışmadım birde birden sayısaldan girince yapamam diye düşünüyorum :/
Kafa yorma...iyiysen kazanırsın. Değilsen beri benzer bölümde okuma zaman kaybın olur...açıktan okursan daha mantıklı olur
01 Yorumla
Soran+1 yılben bölümüme sınavsız geçiş yapmak istiyorum açıktan bir şey olmuyor :D
ben hıc calısmadım yatay gecısle yag gıbı aktım kanks :D zamanında :D
023 Yorumla
Soran+1 yılmemnunmusun abi? DGS sınavına girdin mi?
Soran+1 yılçalşıyonmu ne yapıyon nasıl gidiyor?
Soran+1 yıl:D hangi bölümsün?
Soran+1 yılzor mu? dgs sınavı nasıl kazancaz :D
Soran+1 yıl80 nin 65 ini yapsam matda türkçeninde 80 nin 70 ini yapsam kazanırmıyım?
Soran+1 yılvalla ben ygs/lys olmaz ise 2 yıllığa gidecem ordanda DGS ile 4 e tamamlarım :D
Soran+1 yılben elektornik ve haberleşme okuyorum şu an nasıl sence bu bölüm?
Soran+1 yılelektrik-elektronikle ilgibli bir şey bilmiyon mu hiç tanıdığın felan yok mu abi :D
Soran+1 yılbir arasana zor muymuş :D
Soran+1 yıltamam abi sende bir şey bilmiyon abi la hayatta :D
Soran+1 yılallah yardımcı olsun :D sana bir tane çekiç versek çivi çakabilirmisin :D şaka yapıyom :D
Soran+1 yıldoğru :D inş :D
- Eğitim & Kariyer konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılSon haftalar müzik dinliyordum
08 Yorumla
Soran+1 yılniye :D
- +1 yıl
herkes benden daha heyecanlıydı etrafımdaki baskıları azaltmak için kulaklıkla dolanıyordum evde duymamazlıktan geliyordum şunu binlerce kez dinledim https://www.youtube.com/watch?v=EGikhmjTSZI çevirim dışıydım ^^ ocak ayında başlamış nisanda son bulmuştu ders çalışmam..
Soran+1 yılkazandın mı bari :D
- +1 yıl
son sınıfım mezun sayılırım çok az kaldı ^^
Soran+1 yılYGS den kaç aldın?
- +1 yıl
baya iyiydi
Soran+1 yılama kaç :D
- +1 yıl
ben 2009 da girdim 369 mu 370 mi 379 mu tam hatırlamıyorum ama tam puana ramak vardı onu hatırlıyorum bir tek.
son 15 gün çalıstım kazandım :D
08 Yorumla
Soran+1 yılokuyakta kaç olursa olsun :D 5.5 yıl off :D çokmuş la
Soran+1 yılçok :D ama çıkış yolu yokki ben ygs/lys yapamam herhalde :/
Soran+1 yılaynen sınavsız geçiş yapıp DGS başlayacaz 11.sınıfım hem ygs hemde dgs başlarım :D
Soran+1 yılaynen bakalım ne olcak :D
suriye vatandasi ol gerek yok baska biseye
12 Yorumla
Soran+1 yılkardeş adam gibi bir şey söyleceksen söyle
+1 yıl1 ay :D
01 Yorumla
Soran+1 yılyok 1 gün kala :D
+1 yılbaşla panpa
01 Yorumla
Soran+1 yılne zaman? :D kaç ay kala
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!