Kadınlara taksi şoförlüğü yakışıyor mu?

Yakışmıyor. Gelecekte olacak olaylardan bir tanesi;
taksi şoförü Merve aracına binen müşterisine kadınlığını kullanarak iftira attı. Olay İstanbul bilmem ne zırt bırt civarında gerçekleşti ve taksi metre 50 lira tuttu ve Merve şoför 100 tl istedi erkek müşteri vermeyince beni taciz etti diye polis çağırdı...
Abi yakışıyor yakışmasına da, uzun süre direksiyon başında oturuyorsun falan fizik olarak zorlayıcı bir meslek. Ortalama bir erkek 5 Saatlik araç kullanımından sonra yoruluyorsa ortalama bir kadın 3.5 saat sonra yorulmuş olacak. Yolcu güvenliği tartışılır.
Cevap
35Cevap
Dünyanın neredeyse birçok yerinde “erkek işi” olarak nitelendirilen sektörlerde kadınlar da çalışıyorken bu tip durumları asla garipsemiyorum. Taksiciliğin erkek işi olduğuna erkekler karar verdi ama kadınların da yapabileceği bir meslek. Açıkçası kadınların bu sektörde baskın olması daha güzel olur. En azından bu kadar fazla taksi sorunu yaşanmazdı:)
Soruyu okuyunca, taxi denmiş soruda; otobüs, uçak falan değil. Yani taksicilik erkekler için bile zorken bir kadinin bunu yapması mantıksız, saçma. Her türlü saldiriya uğrayabilir.
Kadin-erkek erkek eşitliği varsa bu hukuken vs. Kalkıp da bünye olarak eşit değil yani ayrıca.
Ha otobüs şoförlüğü olur, pilotluk olur, kaptanlık olur. Ama taksicilik malum biliyoruz ki olmaz, erkekler bile yaka silkerken, olmamalı da. Neye davetiye çıkarılıyor.
Allahini seversen butun taksi soforleri ya hapisten cikmis ya da 10tane dosyasi var onlarin arasinda kadin nur nimet diyecem ama yakinda kadinlar da onlara benzer , biyerde yasamak istiyorsan oraya ayak uydurmak zorundasin
Hiç yakısmykr kadınlara polislik bile yakışmıyor bi boka yaramıyorlar altlarında mini coper araba sokaklarda fink atıyorlar halk olarak basıma bi iş gelse kadın bir polisin yardım edebileceğini dusunmem mesela boş feminist akılsızlar ancak yakıştığını savunur
Kadin erkeğin yaptığı her işi yapar. Yetmez erkeği doğurur yetmez erkek kendine yetebilsin diye onu yetiştirir
Hemen erkek işi demiş erkocuklar. Ulan neden bir kadın yapamasın bunu? Gayette yapar.
Kadınların yapamayacağını zannediyorlar evden oturup ekran başından yazmak kolay geliyor.
Katılıyorum ama yapacak bir şey yok cahiller işte bilmiyorlar. Hani görmesem etmesem tamamda bildiğim gördüğüm şeyler.
Bak yorumlarda senin gibi beyefendiler olur demiş iken diğerlerine bak. Yarın bir gün bir şey olsa bunlar tacize uğrayacaklar işte. Kendi kendilerinin düşmanları bu tipler
Kadınlar öyle yepmalıymış ya hani. Git yap ne duruyorsun? Başkasına atıp tutmak bedava tabi
Yapmalıymış *
Ben anlamak zorunda mıyım? İşine gelmeyince kıvırma! Madem ironi (!) bunu koy
Şunu başta söylesene o zaman
Kadına her meslek yakışır, burada hiçbir sorun yok. Lakin, Taksicilik tehlikeli bir meslektir. Kadınlar, hassas ve narin varlıklardır. Ayrıca sokaklar tehlikeli, özellikle geceleri.
Ben narin değilim
@simgee_yuuna
Peki.
yakışıyor diye bir soru olamaz
ekmek parası
bende bulaşıkçılık yaptım amelilik yaptı mzamanında
yakışma meselesi ne ya
az modernleşin
Bir mesleği cinsiyete göre yargılamanın 2023 yılında ne kadar saçma olduğunun farkında olmamız gerekirdi.
Kadınların çalışmasını güzel buluyorum, şahsen eşiminde evlenmeden önce çalışmasını isterim; taksi şöförüde olsa, çalışsın
Evet yakışır günümüzde artık erkek işi ya da kadın işi diye bir şey kalmadı yapabilen herkes her işi yapabilir
Kadınlar bulundukları her mesleğe, her çevreye güzellik katar... Taksi şöförlüğü de buna dahildir.
Kadının kullandığı arabada rahat edemem ben zaten günüm hep yollarda geçiyor görüyorum nasıl kullandıklarını😅
Şoförlük de sıkıntı yok ama tavirlar önemli tavırlar yakışır ya da yakışmaz ki kadına nezaket yakisir
mesele yakışmaması falan değilde güvenli olmaması
Yakışır ama sırf bu işleri yapıyorlar diye erkeksi hareketler yakışmıyor bence
Kadın erkek eşit dedikte işin b. kunu çıkarmadan yani relax
Yakışır yakışır. Manitin babası taksici ama çocukları o işi yapsın istemiyor, emekli olduğunda hala bi baltaya sap olamamış olursam ben devralmayı düşünüyorum taksiyi skslsks
Artık şu tarz soruları görmekten ve şu yanıtı vermekten içim bayıldı ama yine de cevabım sabit. Kadının erkekten ne farkı var erkek insan da kadın uzaylı mı?
bence pek yakışmıyor ama çok kadın şöför görmüyoruz diye belkide.
En İyi Cevap