Uzun yıllardır çalıştığım şirket, şube değişikliği yaptıktan sonra maaşımı yatırmadı. Şimdiye kadar asla aksama olmayan kazancım, bir haftadır yatmadı. Muhasebeye mail attık, çözemediğimiz teknik bir hata oldu diyorlar. Bugün için kesin yatıracağız dendi fakat mesai bitti para yok. Yarın hakkımı aramak için ilgili mercilere bildireceğim. En hızlı ve kesin çözümü nasıl elde ederim. Ayrıca şirketin de ceza almasını istiyorum. Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olabilir mi?
1 ay
Çalıştığım kurumsal şirket, taahhüt ettiği zamanda maaşımı vermedi. Nereye şikayet edebilirim?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şu an ücret konusunda hesabınıza paranızı yatırdılar mı bilemiyorum ama hemen acele hareket etmeyin derim. Biraz bekleyin ve süreç içinde de iki günde bir muhakkak iş yerini arayıp, ücretinizi beklediğinizi bu şekilde fark ettirebilirsiniz. Lakin uzun bir süre boyunca size farklı bahaneler sunarak, ücret konusunu kapatmaya çalışıyorsa gerekli yerlere ancak başvurmanızı öneririm. Bir örnek mesela cimer uygulamasından şikayette bulunursunuz. Her şekilde iş yerine uyarı gider ve maaşınızı veririler. Tabi biraz bekleyin ani karar vermeyin. Umarım çok geçmeden, kısa zamanda paranızı alabilirsiniz...
Görüşün için teşekkür ederim. Aldım paramı fakat şimdi deprem oldu. Başka işler var yapılacak. İş yerim enkaz oldu
Allah ım yardımcınız olsunnnnnn...
Herkese geçmiş olsun
Neden bunu yapmak istiyorsun ki. Belli ki bir aksilik olmuş ve birkaç hafta geç yatmasıyla maaşın zarar görmez. Aylarca maailarını alamayanlar vardı eskiden. Sen şimdi bu gerekçeyle işinden olursan o maaşı da alacak bir iş bulamayabilirsin.
Daha dengeli bir öneri beklerdim. Şirket bünyesinde 20 bin çalışan var ve asla aksatmaz. Burada olağanüstü bir durum var ve muhasebe elini taşın altına sokmuyor. Bir kaç hafta gecikmesi demek, kira verememem demek kredi kartımı ödeyemem demek, çocuklarıma mama alamamam demek. Hakkımı aradığım ve benim olan parayı istiyorum diye işten atacak adamın alnını karışlarım!
Hakkını aradın diye işten atamaz kimse seni. Kanunen yasak zaten ama bir kılıfona uydurulup işten atılırsan kimseninnde alnını karıştıramazsın boş konuşma 😊 böyle bir maduriyetin varsa da bunu bildir muhasebeye ve ödemelerinn olduğunu nu nedenle maaş ödemesini çözemiyorlarsa bile sana ayrıca bir çdeme çıkışı yapmalarını ve maduriyetinin giderilmesinü iate. Ve onu da daha sonra maaşından kesmelerini söyle. Elden de verebilirler ödeme iş avansı veya harcırah olarak.
Tüm bunları yapmadığımı sanıyorsun değil mi? Tüm yolları denedim, para yok.
Sorun neymiş peki?
Bilmiyoruz dediler. Zaten yalapşap üstün körü bir para yatıracağız dediler. Tam olarak hepsini de değil. Daha sonra hesaplayıp hesaba farkı yatıracaklarmış. Tek kişinin maaşını hesaplamak ne kadar zor olabilir ki?
Bilmiyoruzu yokki bu işin. Muhasebeyle konuştuğuna eminmisin. Kendi muhasebecimle görüşüp fikir alıcam dr o nedenle sorun nedir öğrenmek istiyorum de. Aalında bununyazılı olarak istr ki kayıt altında olsun tüm cevapları.
Mail var, çıktısı var. Tabiki muhasebe ve endüstri ilişkileri ile görüştüm. Durumun ben farkındayım onlar değil
İzin al işten ve Atla git muhasebeye. Görüş canlı canlı. Neymişnsorun öğrenmeden de çıkma ordan
600 km bunun için gidemem. Bakanlık müfettiş gönderir olur biter. Sağol
Anladım