Okumak mı, çalışmak mı?

Çalışmak daha mantıklı bu devirde. Çünkü bilgi artık her yerde ama işlev yok eylem yok. Üniversiteye bilgi için eğitim için gidilirdi şimdi para kazanmak için gidiliyor. Yani 4 yılın sonunda eline alıcaksın bi diploma asgari ücretin bi tık üstü maaşla geçinmeye çalışacaksın. Ev kiraları 3 bin lira sıfırdan ev almak 1 milyon TL!!! araba desen yine aynı. Ha bide okurken masraf falan yapıcaksın.
Bence çalış. Çalışırkende yanına bilgi koy. Normal sözel ve eşit ağırlık bölümleri üniversiteden okumadanda kitaplardan öğrenilebilir. Sayısal bölümler için mühendislik mimarlık gibi belki üniversite okunabilir o konuları bilmiyorum.
Genel kültür ve normal hayat konuları internetten öğrenilebilir.
Sana tavsiyem İngilizce-Rusça-İspanyolca-Çince gibi dillerden ikisini öğrenmen öğrenmen. İngilizce bilirsen Amerika-Kanada-İngiltere-Avustralya-İskandinavya ve hatta Alman ülkelerinin kapısını açarsın. Dolar-Euro kazanırsın! Oralarda yetenek sergilemek çok kazandırıyor. Rusça bilirsen Slav ülkelerinde rahat edersin. Rusya-Ukrayna-Sırbistan-BosnaHersek, Polonya gibi ülkelerde rahat edersin. Doğu Avrupa yeni cennet. İspanyolca öğrenirsen İspanya ve G. Amerika'da rahat edersin hatta Fransızca ve İtalyancayı bile anlayabilirsin. Çince ise yatırım dili.
Okumadanda bir şey yapılabilir. Ama okumadan diyorum okumadan kasıt resmi olarak. Yoksa okumadan hiçbir şey yapılmaz. Çalışıcaksın yanına okuma koyacaksın kendi emeğinle.
Teşekkürler
Cevap
7Cevap
Ben 2 üni okumuş birisi olaolarak söylüyorum eğer geleceği olan bir meslekte çalışacaksan çalışmak daha iyi daha erken birikim yapmış olursun ama aynı zamanda okuyabilirsinde bu kişiye bağlı
Açıktan okumak bana daha mantıklı geliyor hemde calisirim
Olabilir örgün de olabilir bi yandan çalışırken 2. Ögretim olarak derslere gidebilirsin
Mesele bu tempoyu kaldırabilirmişim
Yani devlet kapisina dayali işin varsa tabiki calismak ama ozel sektorse bence oku
Açıktan okusam iyimi fikir sence
Oyle yapmayı planlıyorum
lise bitmisse biraz calismak sonra okumak
Açıktan okumayı düşünüyorum nasıl fikir
Açıktan okuyunca zor oluyor mu
Çalışmak daha mantıklı yıllarca okuyup diploma alıp boşta kalmaktansa hiç okumam dah iyi
Açıktan okicam iyimi fikir sence
Öğrenmek ¢
Okuyup daha güzel bir işte çalışmak.
Okumak ama doğru bölüm yaş kaç kardeşim şu an
18 işletme bölümü düşünüyorum
Açıktan okumayı düşünüyorum o zaman çalışırım hem okurum
Okumak.
Okumak
calismak
Çalışmak
Okumak
Okula, işe bagli