Birine bir şey söyleyeceğimde ilk cümleye ingilizce başlamak istiyorum ama türkçe ile ingilizceyi birbirine karıştırmayı sevmem (bence öyle yapanlar çok itici laf arasında btw falan diyenler) ama aklıma cümlelerin ilk ingilizcesi geliyor. İngilizce kitaplar okuyorum çünkü tanesini 3 5 euroya falan buluyorum (artık türkçe kitaplarda bu fiyatlarda) ve artık türkçe konuşmak istemiyorum ağız yapıma bile uymuyor artık 'th' olduğunda direkt dilim dişlerimin arasına giriyor tam olarak aynı sesleri çıkaramasam bile çoğu telafuzu yapıyorum. İngilizce youtube kanalım var. Her şeyi ingilizce izleyorum. Türkçe artık bana kullanışsız geliyor. Annemle ingilizce konuşuyorum o A1 ingilizce bile zar zor biliyor ama beni anlayacak kadar artık öğrendi 😂 erkek arkadaşımla uzak ilişkimiz var ve amerikalı 😅 bence tüm dünyanın dili ingilizce olmalı daha ne söylenir bilmiyorum. Türkiyede ingilizce konuşacak çok alanım olmaması canımı sıkıyor. İnternetten ingilizce öğrenenlerle konuş, advance odaya girip 'how are you dan sonrasını getiremesinler' hintlilerin ve pakilerin aksanları berbat!, araplar çok iyi ingilizce konuşuyor ama sapık (harbi bunlar nereden öğreniyor lan cidden iyi konuşuyorlar), ingiliz nadir denk geliyor onlarla da çok konuşulmuyor, fransız alman vs görürsem de onlar da bir başka alemler. Sevgilimle saat farkından dolayı sadece bana sugardaddylik yapacağı kadar görüşüyoruz (aslında ilişkimiz tamamen bunun üzerine kurulu ciddi bir şey değil) veeee evet mızmızlanmam bitmedi ama tükendim. İngilizce bilen arkadaşlarım olsun onlarla gezeyim istiyorum. Bence tüm dünyadaki en güzel dil. Bu arada herkes nasıl öğrendiğimi soruyor. 12 yıl ingilizce eğitimi aldım ve hiç bir halt bilmiyordum. Liseden çıktığımda I need demeyi bile bilmiyordum. Ama arkadaş ortamlarında rezil oldum. Onların ingilizceleri müthiş harika zannediyordum çünkü en azından basit şeyleri görünce anlıyorlardı. Hani meme'ler varya öyle şeyleri atıp atıp gülüyorlardı. Sonra öğrenmeye karar verdim ve 3 yıldır hayat
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İngilizce konuşmayı biz de biliyoruz ama, 2000 kelimelik makale yazıp kendimizi hiç övmedik böyle ya, bravo :)
Konu ingilizce konuşmak değil bence bu ülkede konuşamamak. Türkçe konuşmak istemiyorum bu kadar çok ingilizce biliyorken kendimi ingilizce ifade etmek istiyorum
ben hayatımın son 10 yılında ingilizce konuşuyorum, öğreniyorum, ieltsten yüksek puanlar aldım vs. Ama şunu fark ettim ki, anadilin kadar başarılı olamıyorsun kendini ifade etmeye geldiğinde.
😆 bana göre ise türkçede kendini ifade etmek daha zor. İnsanlar anlamıyor ingilizce konuştuğum insanlara sorunlarımı anlatmak daha kolay geliyor. 3 yıldır ingilizce konuşuyorum. Bildiğin hello'dan başladım ama şu an tamamen benim dilim oldu bence ingilizce konuşurken çıkardığımız sesler harika 😂 ama demek istediğini biliyorum. Ben aşk romanları okumayı severim ve türkçe aşk kelimeleri ingilizceden daha havalı. Mesela birine lordum demek my lord'dan daha sıcak hissettiriyor. Bu arada tarihi aşk kitapları favorim 🤣
hahaha türkçe zeka işidir köylü işi değil isim dersin karşıdaki adını söyler hemen ingilizcede senin ismin ne dersin anca anlar aptal lavuklar
Araplar ve dünyanın gerisi türkçenin zor bir dil olduğunu düşünüyor. Bu kadar zor bir dil anadilim olduğu için gururluyum. Ayrıca ingilizcede de öyle aslında sadece together diyorsun ve ''biz sevgiliyiz'' şeklinde anlıyorlar. Buna bir sürü örnek verebilirim. Zeka ve köylü aynı şey değil. Benim söylemek istediğim ingilizce kendimi ifade etmek daha anlamlı geliyor.
Anlamlı değil havalı diyecektim.
haklısınız kadınlar konuşmasını sever galiba 2-3 kelime yerine hop 10 kelime :) baya havalı dil bilmek bencede
Yani neden yazdın diye düşünüyorum anlama veremedim içe kapanık asosyel birisin ilgiye veya birinin senle konuşmasına ihtiyacın var belli ki zavallıca 👉🤦♂️👈
Neden asosyal biri oluyorum ki 😂 çoğu kişiden daha sosyalim bu soruyu yazarken bile annemle madame coco'ya örtülere bakmaya geldik. Telefon bağımlısıyım ingilizce takıntılıyım ama bence asosyal değilim. Günde 7 bin adım atıyorum be
Oooo youtube kanalının adı ne. Bende orta derecede biliyorum gerçekten harika bir dil. Detaylı nasıl öğrendiğini anlatırsan sevinirim
Benim youtube kanalımdaki videolar gizli o yüzden adını söylemeyeyim içine kendi ses kayıtlarımı atıyorum mesela kendi hayatımı anlatmaya çalıştığım video günlük tarzı birkaç video. Bazen yüzümde görünüyor. 😅
Hahah anladıııımm. Yorumlarda neden bu kadar linçlemişler anlamadım vallahi.. bende gitarla falan ingilizce şarkılar söyleyip YouTube kanalı açmayı planlıyorum ama şu an çalışma aşamasındayım 🥹
Ben de ciddi olarak ingilizce vlog açmak isterdim ama vlog kameralar çok pahalı 🤣🤣 ben de anlamadım. Yazarken sadece kendim hakkında bilgiler veriyordum övünmüyordum 🤣
Yaa güzel olurdu belki ilerde olabilir.
My dear god akıl fikir versin herkese 😂
Detaylı nasıl öğrendiğimi şimdi yazayım. Kelime sayısı bittiği için yazamamıştım soru detayında. Öncelikle liseden çıktığımda 17 18 yaşımda gram ingilizce bilmiyordum. Sadece good morning how are you i * fine cümlenin devamını bile getiremezdim. İngilizce dersinden de nefret ediyordum. Hep kopya çekerek geçtim çünkü okul ortalaması için lazımdı çok ders sayısı vardı. Sonra arkadaşlarımla buluşurken onlar ingilizce meme'lere gülüyordu. Hepsi ingilizce diziler izlemişti. AHS TW gibi ben hiçbirini izlememiştim kiraz mevsimi vs izliyordum 😅 dizi izlesem bir kaç kelime bilirdim. Sonra arkadaşlarım ingilizce bilmediğimi farketti.
Hepimiz mobile legends oynarken arkadaşlarımdan biri arap bir sevgili yapmış. Herkes ingilizce konuşuyordu. Ben konuşamadım yazamadım. Hep onlara bana da anlatın diyordum. Şöyle deyin diyordum. Gururum kırıldı. Sonra hırslandım. İlk önce yaptığım şey evde gördüğüm her şeyi nasıl söylerimle başladım. 'Şu an bulaşık yıkıyorum nasıl derim ingilizce' gibi şeyler yazıp google çeviriden bakıyordum. Sonra yavaş yavaş dilin yapısını çeviri yapa yapa bir öğrendim. Sonra herkesten farklı konuşmak istedim
Mesela herkes i love you diyor how are you diyor ama hiç dil bilmeden sanki çoook iyi biliyormuşum gibi farklı kelimeler cümleler aradım. Bu sayede de bir şeyin birden fazla ne şekillerde söylenildiğini öğrendim. Sonra hello talk gibi yerlerde konuşmaya başladım. Advance konuşmak istiyorsan pek insan bulamazsın ama belli bir seviyeye kadar çoook konuşabilirsin. Yine de konuşmaya erken başlama soğursun. Sonra daha çok ingilizceyi öğrenme sürecimde eğer bir dizide bir çifti çok seviyorsam ya da sevdiğim sahneler varsa onların orada ne söylediklerini buluyorum. Bunu da şöyle yapıyorum : subtitle viewer diye bir uygulama var. Bu uygulamada izlediğim filmi ve diziyi hepsinin bölümünü bulabiliyorum. O bölümde o sahnenin konuşmalarını buluyorum ve aynı o insanlar gibi taklit ediyorum söylemeye çalışıyorum
Bu benim aslında en çooook sevdiğim şey. Konuşma stilleri çok hoşuma gittiği için amerikalı kızlar gibi nazlı nazlı konuşmak istediğim için onları taklit ediyorum. Taklit ederken de yeni şeyler öğreniyorum. Bu arada ielts toefl yds yökdil falan girer miyim bilmiyorum ama ielts'e girenlerin konuşmalarını izleyip bilmediğim şeyleri not alıyorum ama artık nadiren bilmediğim kalıp ortaya çıkıyor. İngilizce her şeyden önce kalıp dili cup of tea vs bunları gerçekten kullanıyorlar. Diziden ordan burdan kalıpları ezberle gerisi kolay
Sonra kitaba gelirsek. After diye bir kitap var belki filmini görmüşsündür. O kitap ilk aldığım ingilizce kitaptı. Aslında hardy miydi çoxuğun ismi ondan nefret ediyorum bence zed daha iyi ama ilk bulabildiğim ingilizce kitap oydu. Bu arada satın alma pdf'ini bul. Ben kitapta üstünü fosforluyla çizmeyi ve not almayı sevdiğim için bir sürü para veriyorum.
Şimdi crime and punishment gibi eski kitaplar güzel hatta onlardan da aldım eve ama onlar dil öğrenirken hiç iyi değil, günlük konuşma yapısında seni çok aydınlatacak. Her şeyi okumak zorunda değilsin sadece ''konuştukları'' kısımları okuyabilirsin. Bu sana her konuda cümleyi nasıl devam ettireceğin konusunda fikir verir. (mir. az) diye nir site var
Mir. az 'da ingilizce rusça ve ispanyolca (ve türkçe) bir sürü kitap var. Ali hazelwood'un kitaplarını öneririm. Onları ücretsiz pdf indirebilirsin. Bu arada ben şimdilik aşk ve kişisel gelişim kitaplarını okumayı tercih ediyorum çünkü bilim kurgu kitaplarında bilmediğin bir sürü kelime oluyor ve bu kelimeler gerekli mi bilmiyorum çünkü onlar bilim kurgu 😅
Sonra sevdiğim şarkıları da söylemeye çalışırım. Sesim iğrenç ama telafuza katkısı oluyor.
Çok yardımcı olduun ya çok teşekkür ederim. Ben ingilizceyi daha halledemeden çok hoşuma gittiği için İspanyolca öğrenmeye başlamıştım ama sonra onu da yarıda bıraktım ve şimdi tamamen İngilizce öğrenmek istiyorum çünkü seneye yds ye giricem. Tercümanlık istiyorum. Cidden çok sağ ol baby öptüm çok. Güzel ellerin dert görmesinnn
En Elit sensin tamam.
Yazdıklarımı yazdıktan sonra okumadım ama neden herkes bana yükleniyor. İngilizce konuşamıyorum sadece okuyabiliyorum! Bu kadar çok şey öğrenip hiçbiri kullanacağın bir alan olmadığı için insanın içine dokunuyor yaaaaa tek demek istediğim buydu.
Ana dilini "köylü" diye adlandırman fazla rahatsız edici.
🤔 benim içinde itici bir his. Bunun nedeni ingilizcesini söylerken daha güzel sesler çıkartıyorum sesim bile değişiyor ama türkçe konuşurken sesim bok gibi bunu kastettim. Yani köylü gibi olan benim.
Tamam da bundan bize ne
Evet canım yabancı dilleri öğrendikçe öyle oluyor
Yeter artık şımarık veletliğiniz!