İşçi ve işveren hakkında?

İyi akşamlar, iki ay önce başladığım işte patronum 8.30'da iş başı ve 18.30'da iş bitişi olacağını söyledi. Fabrikada bir ofis bozması odada araç ve otobüs geçmeyen, taksi gelmeyen bir binada çalışıyorum. Bu yüzden belli bir noktaya kadar otobüsle geliyorum, orada da patronum alıp işe götürüyor. Ortalama 35-40 dakika yol sürüyor. Patronun normalde alıp işe götürmesi 15dk sürdüğünden 8.10-15'te alacağı durakta oluyorum. Bazen otobüs trafiğe takıldığında beş dakika kadar gecikebiliyor. Ancak işe patron götürüyor. Çıkışta son zamanlarda yarım saate yakın gecikmeler yapmaya başladığı için rahatsız olduğumu söylediğimde 'ama sen trafiğe takıldığında durağa gelmeye beş dakika gecikiyorsun, onlara say, hatta bazen iş erken bitince sizi yarım saat erken çıkarıyorum onlara say' dedi. Bu durumun hukuksal boyutunu öğrenebilir miyim? Erken bırakmasını ben istemiyorum, kendi istediğinde erken çıkarıyor ve servis ayarlamadıgından yolun yarısını dolmuşla yarısını onun arabasıyla tamamlıyoruz. Bu yüzden beş on dakika gecikmenin sebebi ben olabilir miyim?

İşçi ve işveren hakkında?