Sosyal hizmet, sosyoloji, çocuk gelişimi gibi meslekler açık öğretimden kaldırılmalı. Bu meslekler uygulama olmadan, uzman hoca görmeden, sınıfta yüz yüze detaylı eğitim görmenden Olmaz! Bu yüzden bu gibi alanlarda açık öğretim okuyanların işe alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca örgün okuyan insanların önüne bir engel bu.
Öyleler. Önüne gelen AÖ işletme mezunu yani tahsilli. Tahsilsiz genç yok. Ama sonuç ne? Para için karşı cins için ağlayan, batı özentisi, kitap okuduğu halde konuşamayan, cümle kuramayan, her popülizmin peşine koşan cahillere döndüler. Sturbucks 7/24 AÖ mezunlarıyla ve kitap okuyanlarla dolu.
Benim eski lisemde ki bilgisayar hocasına ziyarete gittim. Şu anda bir meslek lisesinde çalışıyor. Lise 1 olup daha 4 işlem yapamayan var demişti. Ufak çapta bir şok yaşadım hfhfhf
Nereye geçmiyor! Kolay mı 2 yıllığı 4' e tamamlamak. Sene 2015 ben okuldan mezun olur olmaz hemen AÖF' e başvurdum. Kamu yönetimini seçmiştim. O zamanlar DGS zorunluluğu yoktu. Bazı derslerden muaf tutuldum ve mesleğim gereği sınavlara giremedim derken uzatmalı olarak 4 senede bitirdim.