artık kendi işimin patronu olmak istiyorum aklımda iş fikri var tutacağını da düşüyorum ama nerden başlamam lazım nasıl bir yol izlemeliyim biri yardım etsin artık kendi işim olsun istiyorum kafamda bir sürü şey dönüyor ama ben tam ortada öylece duruyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İş kurman için belli bir sermayen olması lazım. Birde biraz tecrübe ilk önce birinin yanında çalışıp sonra dükkan açsan daha iyi olur senin için ben öyle yaptım açtım ofisimi
010 Yorumla- +1 yıl
ne üzerine tuttu mu işin
- +1 yıl
hangi il bnde emlakçıda sekreterim
- +1 yıl
yalova severim her yaz ordayım
- +1 yıl
rica etsem Instagram adresini verir msn bişey danışmak istiyorum yardımcı olabilrsn belki
- +1 yıl
açtım sanırım tekrrar atar msn
- +1 yıl
kendi resmin mi var
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Fizibilite nasıl yazılır onu öğren. Kosgep'in eğitimi var sertifika programlı onu araştır ve o eğitimi bitir. İş kurulumunda gereken bilgileri de içeriyor. Devlet desteği almana da yardım sağlıyor bu sertifika.
05 Yorumla- +1 yıl
saol ama ztn üniversitede ders olarak gördüm ve sınıfta yüksek notla dersi geçenler arasındaydım , kosgeb belgem var biliyorum saol
- +1 yıl
Girişimcilik dersini aldıysan geriye fizibilite hazırlaman ve risk analizi yapman kalıyor. Bunlar tamamsa finansal tablo zamanı gelir. Pazar araştırması & pazarlama stratejisi & nereden satacaksın & muhasabe ücreti & e-ticaretse komisyon oranları & kargo fiyatları & K. D. V vs. baya bir adım var bunlara hakim olmalısın. Kendi işimi kurduğum için söylüyorum zahmetli yanı çok ama sistem oturunca kolaylaşıyor.
- +1 yıl
zaten sorun o pazar analizi derste en zorlandığım oydu geçtim çok şükür ama bilemi. yorum iş fikrini çok iyi bulmalıyım satış fikirkeri flan
- +1 yıl
Örnek olarak söylüyorum. Ürün maaliyeti 50 TL diyelim. Trendyol'dan satacaksın %20 Komisyon alıyor. Yani 150 TL'ye satsan 30 TL Komisyon ödersin, 18 TL Kdv ödersin, 50 de maaliyet sana kalır 52 TL kâr. Fakat şunu bilmek gerekir. Kaç tane rakibin var o kategoride? Üst sıralara çıkmak için reklam vermen gerek o da maaliyet. Instagramdan satacağını düşünürsek de orada da insanların sana ulaşması için reklam vermen gerek. İş fikri ne kadar iyi olursa olsun pazarlaman zayıfsa bir değeri yok yani. Bunları yazmamın sebebi olumsuzluk katmak değil, farkındalık olsun diye. Bir arkadaşım kadın giyim üzerine e-ticaret yapıyor. Bir sürü kadın giyim firması var yüzlerce. 100k kazanıyor ayda. Farkı ne diğerlerinden? Her ay 50 bin tl'lik reklam veriyor. Araştır not al google'da çok fazla kaynak var.
- +1 yıl
hım aldım notumu saol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
insanların karnı aç kardeş, taşla toprakla olmaz bu işler. bizim burada taş satan bi yer var her sene el değiştiriyor. daha çok gıda üzerine eğilmelisiniz.
10 Yorumla - +1 yıl
kafan çalışıyorsa düşüncelerini bir kutu içerisine yaz. birbirleriyle ilişkili kutular yap. sılamaya sok.
01 Yorumla- +1 yıl
Değişik denenebilir
Eğitim & Kariyer konusunda 890 cevap paylaştı. Ne demeliyiz bilmiyorum ama isin icine girince daha zor oldugunu anljyosun. Sen ne yapmayi dusunuyosun?
02 Yorumla- +1 yıl
sanıırm artık aklımdaki fikri istemiyorum ::):)
Öncelikle aklında hangi iş sektörü olduğunu paylaş bizimle...
01 Yorumla- +1 yıl
Soru sorarken vardı ama konuştukça vazgeçtim aklımdaki fikirden 😮💨 bu konuda da yardımcı olabilsnz
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Oncelikle hibe ve devlet destegi konularini takip edebilirsin. Devlet 3 4 ayda bir destek paketleri acikliyor bunlarin tarihlerini bir arastr derim. Onun disinda sermayen var mı ?
05 Yorumla- +1 yıl
Sıfır sermaye şu an fikir aşamasında
- Cevap sahibi+1 yıl
Gerceklerle yuzlesmelisin fikrim var is kurcam diyerek olmaz.
- Cevap sahibi+1 yıl
İlk once sermayen olucak kenarda paran olucak. Yoksa dolandirilirsin borca sokarlar seni
- +1 yıl
Aman sakın
- Cevap sahibi+1 yıl
Yoks benimde fikirlerim var 😅😅
- +1 yıl
İlk olarak kimseye söyleme, çünkü sağda solda bahsedilen iş muhakkak ki patlar, yazılı olmayan evrensel kanunlar madde 5 fıkra 16
20 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Iş fikirlerin olabilse bence hic dusunmeden baslardin. Sanirim riskli olduguna inaniyorsun. Nedir fikirlerinden bahseder misin
027 Yorumla- +1 yıl
riskinden korkmuyourm şu an sermaye sıfır biraz birikim yapana kdr kafamda oturtmak istiyorum, doğaltaş tan çeşitli aksesur diyebilirm belki başka şeylerde olabilir
- Cevap sahibi+1 yıl
Sermayem var birlikte baslayabiliriz.
Fakat anlamadim dogaltasi neden alsin insanlar sence, cunku normal aksesuara gore pahali ve ucuz olani tercih edebilirler.
Diger fikirlerinden bahseder misin? - +1 yıl
doğaltaş eşittir astroloji diye düşünüyorum
insanlar doğal taşlarla burçları çok bağdaştırıyor - Cevap sahibi+1 yıl
Devir ekonomi devri.
Seni anladim ama satişin az kucuk bir kesime olacagina inaniyorum. Ksc kisi, ne kadar ilgilenir astrolojiyle de tas alsin.
Daha yaygin satiş fikirleri daha iyi olabilir.
Diger fikirlerin vars birlikte ciddi biseyler yapabiliriz. - +1 yıl
bak gözümü açtın saol ama aklıma başka bir şey gelmiyor fakat isteğim kendi işimi kurmak
hedef o - Cevap sahibi+1 yıl
Haklisin, bende ozel sektor calisaniyim. Oyle trilyoner falan degilim. Ama cidden 2 kurusta olsa kendi isim olsun istyorum. Bu yuzden sen gibi fikirleri olan arkadaslari dinlemeyi aeviyorum.
Eger uyusacagim fikirler olursa birlikte iş yapmak cok mantikli cunku.
Ama abi bu devirdeavuc kadar hamburger menu olmus 60 lira, kim kac tane dogal taş alir yani.
Fakat aydin, cesur medeni tavrini begendim. Gonlunce olsun. Sen nerdensin - +1 yıl
bnde emlakçıda sekreterim ve oynadığım rakamları görsen 1 hafatada bir dairenini fiyatı 3,500,000 tl arttı , bnde kendi işim olsun istediğimi yapiyim istediğim saatte başliyim falan ben İstanbul sen
- Cevap sahibi+1 yıl
Ben de Kocaeli. Evet emlak sektorunden haberdarim maalesef hersey cok fazla yukseldi fskat maaşlar? Hayir.
Bilmiyorum ya mal, ev, paranin sonu yok. Bazen bi karavan ege de bi arsa alip hayati yasamak istyorim.
Bak emlakcidasin goruyorsun. Adamlar var onar yirmiser evi parasi var. Bu mutluluk huzur mu hayat bu degil ya - +1 yıl
kesinlikle öyle bu da canımı sıkmaya başladı artık sürekli çalışıyorum kendime vakit ayıramıyorum anca iş çıkışları birşeyler yapabiliyorum oda kırk yılın başı kredi kartı kullanmaya başladım hiç bilmezdim artık koyverdim
- Cevap sahibi+1 yıl
Hayat resmen maddi kaygilar, para derdiyle esir aldi biz insanlari..
Ya on tane ev, on tane cesit cesit arabamiz olsa ne olacak? Hayat belki bi an kadar.
Yarin bitecek ömür, mal para derdi bazen beni cok sorgulatiyor hayati dusunduruyor.
Bilmiyorum.. Bi de yaş 35 artik hayati yariladim galiba daha da uzaklasiyorum bu tur maddi kaygilardan, hicbisey istemiyor gibiyim.
Sen kac yasindasin peki, yalniz misin evli misin gelecekten ne beklyorsun? - +1 yıl
gelecek kaygım var yaş aldıkça şimdi bazı şeyleri daha iyi anlıyorum maneviyat yani 25 yaşındayım ma yaşamıyorum ne için ilerde emekli olunca raaht etmek için , çıkmaz ayın son çarşambası, adın ne
- Cevap sahibi+1 yıl
Bekarmisin sende. Neler yaparsin is haricinde hayat nasil gdciyor?
Deniz, memnun oldum.
- +1 yıl
yes, valla sosyal aktivite mesela yarın akm de anadolu ateşine gidicez , gezmeyi seviyorum istanbulu gez gez bitmez bnde memnun oldum
- Cevap sahibi+1 yıl
Guzel, adina sevindim. Super organizasyon.
Bende gitmek isterdim ya, kim kim gidiyorsun bilet var mi acaba - +1 yıl
biletinialdan aldım ayıptır söylemesi 150 verdim ailemle gidicem
- Cevap sahibi+1 yıl
Cok iyi, seni merak ediyorum sanirim bekarsin sen de. Konusalim istyoru
- +1 yıl
instada adresini verir msn daha bir sürü soru var aklımda sen burdan yaz ben silerim yorumu
- Cevap sahibi+1 yıl
Kullanmiyorum instagrsm, buradan mesaj atabilir miyim.
- +1 yıl
olur
geçekten Instagram kullanmaman ilginç :) - Cevap sahibi+1 yıl
Sosyal medya hesaplari, sanal dunyalarla alakam yok. Kendini sosyal medyads pazarlamak, baskalariyla yarismak falsn bana uymuyor. Kendi halimdeyim, fazla bile geliyor bana.
Mesajini acarsan haber edersn. - +1 yıl
açık mesaj kısmı ama
- Cevap sahibi+1 yıl
Bu üyeye mesaj gonderemezsin, hatasi aliyorum.
Ayarlarda actigina eminsen, bilemedim :): - Cevap sahibi+1 yıl
Takip attim sana
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet
- +1 yıl
xp puanım düşük o yüzden galiba
- +1 yıl
Attım
- +1 yıl
Sen mesaj atmayı tekrar takipleşiyoruz belki olur ben yapamıyorum
u
+1 yılNasıl bir iş düşünüyorsunuz?
01 Yorumla- +1 yıl
Takı aksesuar cart curt
- +1 yıl
Ben muhasebeci müşavir yardımcı olurum
01 Yorumla- +1 yıl
saol zamanı gelince yazarım
- +1 yıl
Kafanda ne iş var
04 Yorumla- +1 yıl
doğaltaş tan ç. eşitli aksesuarlar var şu an aklımda belki başka şeylerde olabilir
- +1 yıl
Kağıt üstünde de olsa bi şirket kurmalısın daha sonra Google da reklamını yapıp instagram da satış yapabilirsin
- +1 yıl
Evet biraz bakmıştım biraz sermaye lazım ya öğrendim onu
- +1 yıl
Tabiki sermaye gerekiyor şimdi bi şirketin açılış maliyeti ne kadar bilmiyorum ama 5-6 bin TL açılış için paran olması lazım , muhasebe için ekstra aylık ödeme çıkar
- +1 yıl
Ne iş yapmayı düşünüyorsun. Danisabilirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Vergisel konularda yardımcı olabilirim
01 Yorumla- +1 yıl
saol
- +1 yıl
Canm büyüklerinden bilgi al ve. Aklını iyi kullan
01 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle haklsın
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında