İlk öğretmenliğim olduğu için ve okuldaki tek bekar ve çocuksuz öğretmen olduğum için diğer öğretmenler tarafından buna maruz kaldığım oluyor. "Oh ne rahatsın, çoluk yok çocuk yok, tek kişisin maaşının hepsi cebine kalıyordur, senin zaten ne masrafın olacak, hayat sana güzel..." ve daha nice cümleler sarf ediliyor, hayatımdan çok haberleri varmış gibi.
Bunun üzerine ayak işlerini ve hazırlanacak etkinlikleri bana kakalama çabaları, il dışına geziye gidilecek zaman beni öne atmaları, tecrübesizliğim ve bilgisizliğimden dolayı oluşabilecek herhangi bir açığımı aramaları... Sanki evlenirken bana sormuşlar, çoluğu çocuğu bana güvenip doğurmuşlar da her şeyin sorumlusu benmişim gibi davranıyorlar. İçlerinde kalan şeylerin acısını benden çıkarıyorlar.
Gerçekten daha ilk yılımda işimden soğudum. Çocukları ve branşımı ne kadar çok sevsem de böyle bir çalışma ortamı beni çok üzüyor.
Buna karşı nasıl tutum sergiliyorumun cevabı ise, kimsenin makamını ve yaşını gözetmeksizin etkiye tepki uygulayarak bu kişilerin mal gibi kalmalarını sağlıyor olmam. Pısırık olmadığımı ve bana diş geçiremeyeceklerini anladıktan sonra popiş üstü oturuyorlar. Yine de biraz zaman geçtikten sonra yıldırma tarifelerine devam ediyorlar.
Yani bunun çözümü bana göre; eğilip bükülmemek, kişisel sınırlarını çiğnetmemek, istemediğimiz bir davranışı veya sözü açıkça ve hatta gerekirse sertçe ifade etmektir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
çocukları emanet ettiğimiz insanların bile zihniyeti bu alemdeyse... eyvah ki ne eyvah
Daha yeni oldu, gittim müdürle konuştum, bir şey değişmedi henüz, muhtemelen o tarafta değişmez ama ben zaten ‘bugün son günüm olabilir’ diye gidiyorum işe bir süredir, bu işi seviyorum ama mobbing’e de katlanmam, sıkıyorsa atsınlar, yapana herkesin içinde kafamdakileri sıralar basar giderim, onların kaybı…
Bununla hiç karşılaşmadım ama, nolursa olsun kimsenin lafının altında kalmam.. Yaptığım işten eminsem çatır çatır cevabını alır benden. Yanlış yapmışsam, usul adap bilmeksizin bir yanıt gelirse İtin dötüne sokarım.. Zaman kaybederim, ama para kaybetmem.. Allah rızka kefildir.
Eski işimde 9 yıl boyunca çektim düşük maaş gereksiz ve ağır hakaretler babamın hastane işleri için göz yumdum işten çıktığımda şirketğn işleri %70 düşmüştü o gün anladım ben patrona muhtaç değilim patron bana muhtaç
karşılığını veriyorum vermezsen artık çok geç kalmış oluyorsun o an hemen cevap vermen lazım bunu yapmayın rahatsız oluyorum demen lazım karşındaki çocuk değil çocuk yok demen lazım