Biri size ya da sizin bulunduğunuz ortamda bir başkasına zorbalık yapabilir mi? tepkisiz mi kalırsınız?

Biri size ya da sizin bulunduğunuz ortamda bir başkasına zorbalık yapabilir mi? tepkisiz mi kalırsınız?
Başkasına yapılan zorbalığa genelde tepkisiz kalasım geliyor çünkü dönüp dolaşıp suçlu çıkma ihtimalimiz var. Ve ben birisi bana suçlu olmadığım halde suçlu muamelesi yaptığında gözüm dönüyor, ikisini de tek tek vururum mk
Bana yapamaz kimse, yaptırmam.
Zorbalığa tepki verirken birkaç farklı yaklaşım olabilir, fakat en önemlisi kendini güvende hissetmek ve sağlıklı bir sınır koymaktır. İşte bazı öneriler:
Sakin Kalmak: Zorbalıkla karşılaştığında, duygusal tepki vermek zor olabilir, ancak sakin kalmak ve soğukkanlılıkla durumu değerlendirmek daha etkili olabilir.
Net ve Kararlı Olmak: Zorbalığı durdurmanın en iyi yollarından biri, ona net bir şekilde "hayır" demek ve sınırlarını belirtmektir. Kendi değerini savunmak önemlidir.
Destek Almak: Yalnız kalmamalısın. Bir arkadaş, öğretmen veya güvendiğin biriyle durumu paylaşmak, seni daha güçlü hissettirebilir.
Görmezden Gelmek: Zorbalık yapan kişi genellikle dikkat çekmek ister. Eğer bu kişinin amacına ulaşmasını engellersen, bazen en iyi tepki onu görmezden gelmektir.
Resmi Adımlar: Eğer zorbalık devam ediyorsa, durumu yetkililere bildirmek gerekebilir. Okul, iş veya çevrende bunu çözecek güvenilir bir otorite varsa, bu adımı atmak önemlidir.
Zorbalığa karşı en güçlü tepki, kendine saygı göstermek ve doğru sınırları koymaktır.
Zorbalığa karşı sakin kalmaya çalışırım, çünkü karşılık vermek durumu daha da kötüleştirebilir. Ama kesinlikle kendimi savunurum ve böyle bir durumu görmezden gelmem. Zorbalık hiçbir şekilde kabul edilemez, insanlık onuru buna izin vermez.
Teşekkür ederim
🙏🏻
Ben cevap veririm susmam.
Eig için teşekkür ederim 🥰😇
Rica ederim ne demek 🦋🦋
Cevap
20Cevap
ben zorbaya zorbalayarak karşılık veririm. ama bunu şiddet uygulamadan yaparım. mesela uyarırım ve sert bir dille bir daha yapmaması gerektiğini söylerim.
Zorbalık veya akran baskısı karşında zorbalığa uğrayan kişiye destek vermek isterim arkadaşımsa bu mesaj atar , ararım. Sosyal çevrede bulunan bir insansa yine aynı şekilde onun yanında olurum. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı güdenler o yıl büyür başınızı koparır ghkklş

Ayni sekilde.
Bunu yapabileceğinw inancı olanı severim karşılık verebiliyor diye zira geri çekilir insanlar benimle tartışmada
Küçükken karşılık vermezdim ama şimdi ölüm de gerekirse karşılık veririm 🫡
Kendime yakışan bir dille uyarırım eğer devam ederse yakışmayan tavrımı göstermek zorunda kalırım.
Aslında sakin kalmaya çalışırım (ileri gitmediği sürece) aksi takdirde kendimi pek tutamam
Kesinlikle yerimde rahat duramam anında karşılık verir ben de o kişiye salça olurum
Tepkisiz kalmam ama kendimi tehlikeye de atamam. Elimden gelen en iyi tepkiyi göstermeye çalışırın
Bana çok zorbalık yapan oldu hiç sesimi çıkaramazdım
Yer ve zaman önemlidir, her yerde her zaman her türlü tepki verilmez...
Zorbalık yapana zorbalık yaparım itinayla
Bende onu zorbalarım
Bilemiyorum yapılan kişiye göre değişir
Karşılığını alir
Zorbalık yaptırmam kendime
Sabrimi zorlamasın
Dinlerim ve müdahale ederim, tepkisiz kalamam
Mudahele etmeye calisirim
yapamazlar içinden geçerim yapanların
Döverek yani zorbalığa zorbalıkla karşılık verilir.
Keyfime göre değişir.
zorbalık yapanı zorbalarım
Bana yaparsa kötü olur
can yakarım
Misliyle.
Bende ona zorbalık yaparım gerekirse.
Zorbalıkla
Kafa atarım
zorbalayan kisiyi zorbalarim
En büyük zorba benim
Fazla karışmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?