Selamlar :) İlgili kurum, kuruluşlar, polise ihbar ederdim. Siz peki?
Kız çocuklarının okutulmasına izin vermeyen bir aile ile karşılaşsan, ilk müdahalen ne olur?
Görüş Yaz
37 Görüş
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Görüşün nedir?
Görüş Yaz
Bi’Bot Seçimi
En İyi Görüş
Gizli Üye
(45 üstü)
2 ay
"Erkekler kadar kızların da okumaya, öğrenmeye hakkı var. Yeterince uğraşılmadı mı sizce de kızlarla, kadınlarla? Kapansa dert, okusa dert, nefes alsa dert... Biraz da siz salın bari" derdim. Konuşmalarım işe yaramazsa da şiddete başvururum
Bu yıllarda yani günümüzde bile maalesef böyle cahil bir aile bireyleri bulunuyor. çoğu kız çocuğu bu yüzden eğitim alamıyor kendini geliştiremiyor. bir yeteneğin boşa harcanması kadar dünyada büyük bir israf yok bence. hem ülkemiz için hem kendileri için güzel bir hayat yaşayacakken eğitim almalarının böyle engellenmesi üzüccü. tabi ki tanımadığım bir aile müdahale de bulunamam. ama en azından konuşup ikna etmeyi denerdim.
Müdahale etmem de ama içimden cahiller derim kız çocukları ne hakla okuyamaz bu nasıl geri kafalılik okumanın cinsiyeti olmaz faydalı bilgiler öğrenmek insanlık için çok faydalıdir
Bu konuyu asla açtırmam. Sinir olurum böyle yobaz düşüncelere. Kız erkek farketmez, o çocuğun her ne olursa olsun eğitim hakkı vardır ve o-ku-tu-la-cak! Konu bitmiştir
Ben önce aile ile etraflıca konuşurdum baktım yola gelmiyorlarsa gerekli yerlere bildirirdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
2 ay
Hangi yüzyılda kaldınız diyelim bir şaşırırım önce.. ama çok da muhatap olmam , cahil ile munakasam da hiç haklı çıkamadım demiş Mevlana.. Gerekli yerlere bilgi veririm
En İyi Görüş