Eğitimini aldığım mesleğin dışında çalışmak hata olur mu?

Arkadaşlar Merhaba.25 yaşında kimyagerim. Anlara da iş bulamıyorum referansım olmadığı için. Mesleğim dışında çalışmaya başlayacağım artık. Hata yapmış olur muyum?
Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de mezun insanların % 70'i farklı alanlarında çalışıyormuş. Bu çok yüksek bir oran. Ben de elektronik çıkışlı olup, farklı bir alanda görev yapıyorum. Hayatın fırsat olarak ne getireceği belli olmuyor. Öncelikle çalışmak zorundayız. Bir yandan da bu mesleğini seviyorsan, başvurularına devam etmelisin. Asla vazgeçme.
Teşekkür ederim 🙏😊
Acı gerçekler malasef ülkemizde birçok kişi zaten kendi mesleğini yapamıyor Yeterli istihdam alanı yok İkincisi iş başvurularına bak hep tecrübeli kişileri arıyorlar kimse eleman yetiştirmekle uğraşmıyor Bazı yerler yüksek lisans ve doktora yapmış kişileri senin yerine tercih ediyor En önemli noktada burası gereğinden fazla üniversiteler bölümlerden mevzun veriyor buda otomatikman işvereni daha düşük ücretle seçiciliğe götürüyor Birde torpil etkeni var tabi
maalesef 🙏
Bence sizin kararınız önemli. eğer o meslekte yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız devam edin ama eğer başka meslek düşünüyorsanız eğitiminizi aldığınız mesleğin dışına da çıkabilirsiniz. eğer iş bulamıyorsanız tabi ki bu durumda mantıklı olabilir. umarım her şey istediğiniz gibi olur hayatta size başarılar dilerim :)
Teşekkür ederim senin içinde en güzeli olur İnşallah😊🙏
Bir yandan niye okudun o zaman öylesine mi okudun diye sorarlar adama diğer yandan ülke de iş sıkıntı maalesef okuduğun alanda iş yapamıyorsun nereden tutarsan tut elde kalıyor zaten o yüzden nerde kısmetin varsa orada ol
Evet öyle konuşuyorlar zaten. Bir süreden sonra insan aşılıyor ve artık duymaz oluyorsun.
Görüş
17Görüş
Ne yazık ki herkes kendi alanında çalışma imkanı bulamıyor, ülkenin içinde bulunduğu durumda, mesleğinin dışında bir iş yapmanin hata olacağını zannetmiyorum.
Öyle 🙏
Ben 2016 yılında mezun oldugumda darbeye denk gelmiştim. İş bulmakta cok zorlandım. Aileme yük olmamak adına meslekle alakasız bir işe girip 3 yılda şefliğe yükselip sonra kendi mesleğimde ilk adımı atmıştım. Bu süreç beni yıpratsada insan bir nebze tecrübe kazanmış oluyor. O yüzden Belli bir süre başka bir işte çalışabilirsiniz
Teşekkür ederim 🙏😊
Olmaz hangisi hoşuna gidiyorsa onu yap mesela ben elektrikçiydim şimdi bıraktım Allah izin verse sertifika alacağım başka işlerle uğraşacağım.
Teşekkür ederim 🙏
Kardeşim bende ögretmenim ama süpürgeciyim düşün :D yapacak baska bişey yok hakkında hayırlısı olsun
Of hayat işte. Amin hepimiz için İnşallah 🙏😊
Çoğu kişi böyle yapıyor zaten. Ben de öyle yapmaktayım
Teşekkür ederim 🙏
işe gir çalış bi yandanda iş ararsın normal genelde böyle yapar yeni mezunalr
🙏
Sevmediğin işi yapıyor ya da yapacaksan her türlü hata olur..
Başka iş yaparsam mutsuz olacağımı biliyorum 😞
O halde sevgili @beyazinciiiii başka bir iş yapma... pes etme.. referans olmasa da halledersin.. bul jir yolunu..
İnşallah🙏
Gıda üzerine fabrikaların hepsinin labaratuvar ları var onlara basvursan girersin
Beklentilerini karşılamıyor olsa gerek 😊
bende kimya alanındayım istersen iletişime geç, önerilerim var
Xper seviyem mesaj göndermek için yeterli değilmiş.
yazdım
hata olmaya hata ama u ülkede maalesef buna mecbur kalıyorsun.
Maalesef 🙏
:( :( :(
hata yapmış olmazsın bu duruma düşürenler utansın. bulduğun işe başla derim
Haklısınız
Hata olsa ne olmasa ne iş bulman lazım bir şekilde şu şartlarda işsiz olmak çok kötü olsa gerek
Doğru🙏
Bence çıkılırr ama 25 daha erken değil mi pes etmek için
Pes etmek değil de, ihtiyaç diyelim.🙏
Yok yav ülkenin çoğu öyle adam gıda mühendisi olmus mebde muhasebeci hıaaaammmuaa
Bence o yine iyiymiş.
Ben de aynı durumdayım maalesef baska bir ise girip çalışacağım kendi mesleğimi bulamadım
Üzgünüm. Umarım beklemediğimiz yerden güzel haberler alırız ♥️
Umarım❤❤
Hayır olmaz neticede iş kendi işini bulana kadar çalışabilirsin
Teşekkür ederim 🙏
Bu ülkede iş bulursan şanslı say kendini
Herkes negatif😊😊
Pozitif olmak isterdim
Demi👍
Yani durum bu
Eline para geçer en azindan
Bende öyle düşünüyorum 😊
Sevmediğin işte çalışmak hatadır.