Tüm geçmişim sağolsun ki, emekli oldum:)
Sevinsem mi ağlasam mı bilemedim? Ömür boyu çalışmak zorunda değilim?
Tüm geçmişim sağolsun ki, emekli oldum:)
Sevinsem mi ağlasam mı bilemedim? Ömür boyu çalışmak zorunda değilim?
Bu devirde emekli maaş, pek bir insanın ihtiyacını karşılar durumunda değil aslında. Fakat ben geçinirim, durumum çok iyi, paraya ihtiyacım yok diyorsanız siz bilirsiniz. Ama durumunuz her konuda, her şeye elverişli ise kendinize ait bir işletme açabilirsiniz veya farklı aktivitelere girerek, kendinizi geliştirme fırsatı da yakalayabilirsiniz. Karar sizin elbette. Hayırlısı olsun hakkınızda..
Sonra eflasyon ve Ülke ne durumda diye ağlasın Millet. Insan ömrü ortalama 80 yaş olmuşken yarısından fazla sürecinde emekli ol derdinde, üretmeden yaşayip sonrada kuş gibi kalan emekli Maaşıyla kendini belki geride kalanları kasadan beslemeye çalışıp.. neden başka Ülkelere göre çok Vergi var diye diye geçer ömür artık 😅
Aslında çalışmak insanı dinç tutar ve hayata başlar. İşleyen demir pas tutmaz diye boşuna söylememişler. Tabiki emeklilik duygusunu bilemiyorum yıllarca çalıştıktan sonra dinlenmek istemeniz hakkınız belli bir süre sonra oyalanmak için bir şeyler arama olasılığınız yüksek
Tebrik ederim, hayallerinizdeki gibi bir emeklilik hayatı yaşamınızı dilerim. Benim de yaklaşık 12 yıllık aktif çalışma hayatım var ve şu an emekli olma şansım olsa olurum. Mecbur olduğum için çalışıyorum, yoksa yaptığım ve yapmak istediklerim çok farklı şeyler..
Cevap
17Cevap
Sevinirdim
Çalışan insanın vizyonu genişler. Çevresi artar. Zihni ve bedeni dinç kalır. Üreten biri olduğu için emeğin kıymetini bilir. Bir gün düşse bile tekrar kalkabileceği bilgi ve birikimi vardır. İhtiyaç olmasa bile çalışmak gerek. Sadece şartlar daha rahat olarak seçilebilir. Artık kölelik son bulmuştur.
En mantıklı
Sevin sevin , senin adına ben bile sevindim 😀🙏
Emekli maaşıyla dünyanın hiçbir ülkesinde geçinemezsin, çalışmak zorunda değilim demen için 50 yıl çalışıp 4 daire almış olman gerek. Genç yaşında çalışmak zorunda değilim de ne demek?
Sevinmelisin çalışmak yorduysa yığrartıysa ama bi yöndende üzülmelisin çalışmazsan kendini dinlemeye başlarsın ve allah korusun hastalıklar meydana çıkar
Çalışmanın insanı dinç tuttuğu kanaatindeyim. Bilimsel veriler var mı bununla ilgili bilmiyorum.. Ama hiç yoktan "işleyen demir pas tutmaz" diye düşünüyorum 😅
Hayırlı olsun. Kalan ömrün geçen ömründen daha güzel olaun
böyle de hayat akmaz psikolojik deli olur çıkarsın bu paralarını yıyemezsın çok sevdıgın akrabaların senden kaçar, daha sayayım mı?
Değilsin ama prim artmadıkça maaşa zam da o kadar az gelecek
Düzen köleleştiren düzen
Enflasyon olmaması için dua etmek lazım
Evlendin mi kız sen
Seni alan ben olaydım
Bu yaşta nasıl emekli oldun
Bir evlenmediğin kalmış ablacım :D
Bu yaşta nasıl emekli oldun teyze
Mecbur çalışacaksın abla başka hayat geçmez
@imnotsure bilmiyorum depresyon dan çıkamıyorum
@imnotsure spor a zar zor gidiyorum hiç halim yok benim:(
Gelirmisin