Çalışmak zorunda değilim ama yine de çalışıyorum. Garip geldi değil mi? Hemen anlatayım sebebini. Ben 5 sene önce başka bir ülkeye taşındım. Ve çevrem, çocukluk arkadaşlarım, yanlarında saatlerce sıkılmadan oturabileceğim ailemi geride bıraktım. Çalışmak zorunda değilim çünkü aslında eşim evi geçindiriyor. Benim katkı sağlamam gibi bir şey söz konusuda değil. Ama bilhassa dönem tatillerinde evde ne yapacağımı şaşırıyorum. Çok fazla boş vaktim oluyor. Ve bu boş vakti değerlendirmiyor olmak beni yoruyor. hiçbir şey yapmamak yoruyor. Evde durarak insan bir yere varamıyor çünkü. Arkadaşlarla boş boş cafelerde oturarakta bir yere varamıyor. Konuştuğun konularda sıkmaya başlayınca, birşeyin eksik olduğunu hissediyorsun. Onun için çalışıyorum. Şu an sabahlar 8 den 12 ye kadar. Ve bunu hamile olmama rağmen, zorunluk yokken yapıyorum. Niçin mi? Delirmemek için, işe yaradığımı hissetmek, bir kaç insanla bir arada olmak, farklı insanlarla tanışmak, enerjimi tüketmek, günlük atmaya çalıştığım 10000 adımın yarısını en azından iş yerinde atmış olup gece rahat uyumak için. Elime geçen maaşla (az da olsa) canımın istediği birşeyi kimseye minnet eylemeden alabilmek için.
Tam şu anda olduğu gibi ayaklarımı uzatmış, keyif kahvemi içiyor olurdum 😄 Neyse ki bugün çalışmak zorunda değilim. Bu havada evden çıkıp işe gitmeyi gözüm kesmezdi.
Şu an çalışmıyorum. Ve sürekli evdeyim. Eğer çalışıyor olsaydım o zaman bu soruya “ spor yaparım, balık avına giderim, kitap olurum, gezerim “ şeklinde cevap verirdim.
Ama hiç birisini yapmıyorum 😁😁 Gerçi bomboşta değilim ama olması gerektiği gibi değilim🍀
Hovarda gibi gezer, hoşuma giden canlı müzikli bir bara oturur, meyve tabağı ile altlık yaparak ufak ufak alkolümü yudumlar ve ortama kaynamaya çalışırdım.
Öyle bir zorunluluğu düşünemiyorum Çünkü hayat çalışmaktan ibaret olduğu için öbür tarafa Zaten zaman ayıramıyoruz be kanka yani çalışma dışındaki olan zamana 😀
Herhalde deniz kenarında kuşların ve denizin sesini dinliyor olurdum. Elimde de koyu renk bir bardak içinde birayla 🙄 Çalışmayı seviyorum bu yüzden şikayetim yok😊