Böyle farklar umrunuzda olur mu? samimi cevap verir misiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSjsjsj sanki üni mezununun liseliden farkı var da mk bir de bunu dert ediniyorsunuz... Benim manit bile yeni geçti üniversiteye, ben üni mezunu iken düşün, adam profları bile donunda sallar. Bilmediği şey yok. Yani diyeceğim o ki, okumakla gelişilmiyor, kişinin kendinde bitiyor her şey.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi şu bir gerçek bizim toplum çok etiketçidir ve diploma da iyi bir etiket, öyle ki insanların ilk sorduğu sorulardan biri "oğlunuz, kızınız hangi okuldan mezun?" veya "ne okudun, nereden mezunsun?" sorusudur. Bu soruya lise mezunuyum veya orta okul mezunuyum diyince haliyle karşındakinin suratı düşer ve sana tepeden bakma moduna geçer eğer kendi çocuğu üniversiteden mezunsa. Diğer yandan Üniversite mezunu olmak "Her şey" demek değildir ve bir "Hayat başarısı" hiç değildir. Ben mesela kendim Üniversite mezunuyum ve maaşım da ortalamanın üzerinde ancak benim arkadaşım liseden mezun olduktan sonra bir kadın kuaförün yanına girdi ve kalfa oldu ve kendini yetiştirdi, şimdi kendisi Lüks bir kuaförde çalışıyor benden daha iyi kazanıyor. Ama mesele iyi kazanmak mı? Tabiki mesele iyi kazanmak ta değil. Burada en büyük sorun bence kültür farkı. Ne olursa olsun üniversite gören kişiler hayata daha farklı bir açıdan bakıyor, vizyonları gelişiyor bu açıdan uyumsuzluk yaşanabilir ve dediğim gibi toplumdan hep iğne yiyeceksin.
00 Yorumla
Ben evlenirdim. Belki bazı insanlar öğrenim durumlarına göre şey yapabilirler. Seviyorsam bana gerçekten her koşulda yanında olacağına inanıyorsan hiçte önemli değil.
00 Yorumla
+1 yılBen insanları mezuniyet derecesine göre yargılayamam. Evlilik sevgi ve saygı ile başlar bende.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum ♥️ sevgi her şeydir üni ici boş eğitim kurumu *artık
- +1 yıl
İnsanları aşağılamak için okunuyorsa o üniversiteler ki durum şu an için böyle Allah’a şükür lise mezunuyum halimden de memnunum.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
56Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÖnemli olan aşk benim için, evlenirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bir tanıdığım kadin kendisi öğretmen. Eşi de asgari ucretle çalışıyor. Kadin dogum yapti daha yeni. Aralikta hemen işe donmek zorunda. Izni bitmeye yakin. Izni uzatsa maasi kesilecek.
Kocasinin getirdigi 5 bin lira kadar bir sey. Kadin 15 bin kazanıyor. Simdi bu durumda kadina cok yuk biniyor. Evi gecindirme bile kendisinin üstünde resmen.
Sezeryan oldu daha tam toparlanamadi bile. Okuldaki kendi bransinda tek ogretmen ustelik. 30 derse girecek. Yani tum siniflarin dersine giriyor. Bunun yorgunlugu da ayri. Asgari ucretle de gecinilmiyor.
Kocasi calismaya devam eder mi cocuga mi bakar onu bilemiyorum. Ama kadin ve erkegin dengesini cok bozmamak gerek. Ben hayatta bunu gördüm. Kadinlar erkeklerin de isini yaparak yuk bindiriyorlar sirtlarina.
Erkegin ne mezunu olursa olsun ne is yaparsa yapsin elinde garanti parasi, maasi olmasi lazim. Belki bu kadinin kocasi işten cikarilmis bile olabilir. Isten cikmasa bile boyle bir riski her zaman var. Kadin devlet memuru boyle bir riski yokken, kocasının var.
Yuva kuracaksaniz bunlari dusunerek kurun. Lise, universite mezunu olmasini bilmem ama duzenli geliri olan bir erkek olmali. Kadin uzun sure calisabilecek bir varlik degil yaratilisi geregi. Kadin oyle her iste de calisamaz. Aha hastalik, hamilelik oluyor. Kadin 7 kat kesilmis haliyle daha iyilesmeden işe donmek zorunda. Evde kucucuk, anneye ihtiyaci olan bir bebek var üstelik.
Bu yuzden erkegin meslegi onemli. Evi gecindirme işi erkegindir. Kadin destek olur ya da olmaz. Ama kadinin boyle tokezledigi durumlarda erkek maddi olarak yetisecek, yetismeli. Buna gore eş secimi yapın.
13 Yorumla
Soran+1 yılBen de öğretmenlik okuyorum sevgilim sanayide çalışıyor ve eli ekmek tutan biri Yani toplum tarafından yargılanıyorum Bu yüzden sormak istedim
Cevap sahibi+1 yılLise terk demissin. Ben lise mezunu anladim ilk basta. Hani belki ortaogretimden memur olabilir falanndiye dusundum ama o bile degilmis.
Yadirgamakta haklilar bence. Davul bile dengi dengine. Senin gibi ogretmen ya da memur biriyle evlenmek varken bence riskli. O zaman ev erkegi olacaklar. Cocuga bakacak, yemek yapacak, temizligi falanda erkek yapacak. Simdi bu dedigim kadinda da bu sikinti oluyor. Adamdan 10 bin kadar fazla para aliyor. Yemek, o bu isleri de kadinin üstünde. O zaman evlilige ne gerek var? Tum işi yuklenmis oluyorsunuz.
Dedigim gibi kadin ve erkek arasindaki dengeyi cok bozmamak gerek. Kadin çalışsın bir sey demiyorum ama maddiyati da bu kadar ustlenmeyin. Erkekler baska ne yapacak calismazlarsa, eve para getirmeyecekse. Cocuk bakimindan anlamazlar, ev isinden anlamazlar. Baska ne yapacaklar.
Ilerdeki cocuklar icin bile dusunmek gerek bunu. Her sey para degil ama bircok sey para. Eve 15+5 toplam 20 girmesi var. Bir de ve 30-40 bin girmesi var. Benim baska bir tanidigimda ikiside matematik ogretmeni. Kurslar, ozel derslerle toplam maaslari 35 bini falan buluyor. Tatilleri eksik olmuyor. Daha iyi yasiyorlar. Cocugu var bir tane. Koleje gidiyor.
Dedigim gibi bazi seyler denk olmali. Artik okumus erkekler bile okumamis, calismasa dahi universite okumamis kiz almiyorken senin ve bu bahsettigim kadin arkadasin tercihlerini mantikli bulmuyorum.- +1 yıl
Maalesef böyle bir toplumumuz var ama doğru Bir yaklaşım değil mantık evliliği ve duygusal evlilik arasında kalırsan bence duygusallık çok daha önemli para ve meslek ile alamiyacagin Bir durumdur o yüzden topluma kulak asma evlenecek olan sensin para Bir yere kadar mutluluk verir ama duygusal Bir durumu satın alamazsın.
Şimdi tabi ki karakter ve hayatını idame ettirebilme konusundaki yeterliliği bu tarz şeylerin biraz daha önünde, kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum ama davul dengi dengine diye bir söz vardır. Yani benim gözümde bu bir eksidir. Samimi olarak bunları söylemek istiyorum
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye şartlarında bir önemi yok. Diploma bir kağıt parçasından ibaret. Eğitim yok bir şey yok. Arada fark da yok. Önemli olan ne mezunu olduğu değil. Kendini geliştirip geliştirmediği. Lise mezunu bir insan kendini geliştirmiş olabileceği gibi üniversite mezunu çok boş insanlar da var. Mühim olan zihniyet, kafa yapısı, uyum, anlaşma...
20 Yorumla
+1 yılSoru tam bir ikiyüzlü turnusolu.. mesela bir insan zengin ise kimse eğitim durumu ile ilgilenmez ama tam tersi ise hemen elenir. Mesele hiçbir zaman eğitim değil. Zengin misin, değil misin bunun savaşı veriliyor genelde
26 Yorumla- +1 yıl
Çok fena vurdun ikiyüzlüleri
- +1 yıl
Haklısın ama genelleme yapmamak lazım. Paradan önce uyum arayan aileler de var çünkü malumun Türkiye'de evlenmek demek yalnızca kız veya erkek almak demek değil aynı zamanda ailelerde birbirleri ile evleniyor, iç içe giriyor. Böyle bir durumda eğer iki aile arasındaki kültür farkı çok fazla ve alakasız ise sen ne kadar eşinle uyumlu ve mutlu olsan da bu mutluluk ve uyum gölgeleniyor aileler tarafından.
- +1 yıl
Ailesinin lafıyla ilişkisine yön veren tiplerle zaten evlilik düşünmek büyük bir hatadır
- +1 yıl
@DreamGhosters Öyle olmuyor işte maalesef. Sen birisini buldun ailen istemedi, kız ve ailesi bize uygun değil dedi ne yapacaksın kendi aileni çiğneyip geçecek misin
- +1 yıl
Evet çiğner geçerim zaten bu ailemin yetkisini aşar, ben ailemin gölgesinde onlara maddi olarak muhtaç yaşayan bir saksı değilim, istediğimi yaparım. Ben evlenecem ailem değil, o yüzden benim kiminle evlenip ne yaşayacağım ailenin akrabanın kimsenin haddine değildir. Şimdiki nesil ailesine muhtaç yaşadığı için tek başlarına adım atmayada cesarerleri yok 18 yaşını geçtikleri halde halen çocuk gibi sığıntı kukla bir hayat yaşıyorlar.
- +1 yıl
Aklını iradesini ipotek ettirmişlerle aile ağzıyla iş yapanlarla zaten evlilik düşünmem aman aman uzak dursunlar bir kişiyle mi evleniyorsun sülaleylemi belli değil hergün birinin lafıyla gelir o aklen büyüyememiş tipler
- Eğitim & Kariyer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenen çok insan var ve şöylede bir gerçek var çoğu üni mezunu ben dahil iş bulamıyor ayrıca bir insanın düşünce yapısı kendini geliştirmesi önemli olan buna bakmak gerek
20 Yorumla
+1 yılEvlenirdim samimi soyluyorum karakteri oturmus duzgun bir adamsa neden olmasin
23 Yorumla
Soran+1 yılDime ya ne olacak
- +1 yıl
Tabiki
- +1 yıl
Bak ya 😂😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılEğitimi yalnız diplomayla sınırlandırmak doğru olmaz. Nice diplomasız insanlar var ki, kendini geliştirmiş oluyor, kişilik olarak da üstün özelliklerde ve de ilişkilerinde uyumlu.
00 Yorumla
+1 yılBenim için kültürlü okumuş demek lisans önlisans yüksek lisans ile değil bilgi birikimi ile ve bunu aktarabilme becerisiyle olur. O yüzden lise terk mi üniversite mezunu mu diye bakmam
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Okuduğu okul umrumda değil aylık geliri önemli üniversite mezunu olup asgari ücretle çalışanlar var lise mezunu olup çok güzel kazananlar var
00 YorumlaDiplomanın karakterle hiçbir alakası yoktur. Sen dünyanın en yobaz adamını oxforda gönder adamın mayası bozuksa bozuk olarak geri döner
00 Yorumla
+1 yılevlenirim sorun degil kendini yetistirmis olması oturmasını kalkmasını bilen biri olması yeterli yoksa benim diplomamın bi önemi yok
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılBen kişinin eğitimiyle evlenmezdim. Eğitim hayatı benim için önemi yok. Karakterine, duruşuna, dürüstlüğüne, şerefine bakardım.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Başta her şey aşılır gibi oluyor ama sonra hayat görüşleri farklı olduğu için ilişki kötüye gidiyor. %1'lik istisna için %99 riskli bir şeye girişmem.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 322 cevap paylaştı. Ne alaka bende lise mezunuyum kendi işime sahibim güzel paralar kazanıyorum paşa gönlü bilir gitsin asgari okumuş birini alsın😅
00 Yorumla
+1 yılEvet ne farkedecek ki.. Bu arada ne tatlısın sen böyle
08 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim de biride bu tiple evde kalırsın yazmis
- +1 yıl
Cevherden anlamıyor. Çok hoşuma gittin öyle böyle değil
Soran+1 yılNe cevher varki bende jdhdjskksks
- +1 yıl
Sen kendine bile inanmıyorsun. Böyle olmaz böyle yapma ama. Güzel bir esmer ten. Güzel yüz, güzel dudaklar, tatlı eller. şu an görünenler bunlar tabi daha fazlası da vardır
Soran+1 yılGözlerim peki
- +1 yıl
Sımsıcak bakıyorlar sıcak bir kahverengi.. Senden baya hoşlandım ben ya
Soran+1 yılTeşekkür ederim bide bilerek en doğal halimi koydum en bakımsız çünkü amacım abaza toplama değil
- +1 yıl
İyi ki öyle yapmışsın doğal güzelliğin ortaya çıkmış. Özelden yazarsan seninle konuşmak isterim
Üniversite mezunuyum, evet evlenirim. Üniversite gereksiz bir yer zaten
10 Yorumla
+1 yılKafaya takıyorum. En az lise mezunu olmalı ki onun da bir memuriyeti olmalı.
00 Yorumla
+1 yılSevdikten sonra iş öğretim durumu falan hiçbişey farketmiyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı. it kopuk serseri erkekle evlenirim böyle erkeğin de üni de işi olmaz zaten
00 YorumlaArtık üniversite mezunu diye bir ayrıcalık kalmadı.
00 Yorumla
+1 yılAşıksam ve bu adam akıllı ise kendini geliştirmeye açık ise evlenirim.
00 YorumlaEğitimden önce insanın kendini yetiştirebilmesi ve geliştirebilmesi önemli.
00 Yorumla
+1 yılDenklik önemli her konuda ama tek kriter de bu olmamalı. Ben evlenmezdim
00 Yorumla
+1 yılUmrumda olmaz bunu kıyaslayacak kadar cahil değilim, karakteri önemli
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evlenirim ama böyle bir soruyu soracak nitelikte birisiyle evlenme konusunu sorgularım.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 868 cevap paylaştı.
+1 yılNe mezunu olduğu önemli değil.
Bir iş sahibi olsun.
İyi birisi olsun yeter..
00 Yorumla
+1 yılEvlenirim , cahelatin okumakla bı alakası yok. Mesele vizyon. Ortalık diplomalı essek kaynıyor.
00 YorumlaDüşünceleri zekası önemli, bana uygun değilse üniversite mezunu olsa bile evlenmem.
00 Yorumla
+1 yılStatü umrumda değil. Seversem evlenirim. 🤷🏻
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılAynı sosyal hayat, aynı düşünce tarzı, aynı hayat tarzına sahipsek önemi yok.
00 Yorumla eğer kendisini geliştirmişse zaten ülkemizde eğitim çok kaliteli değil
00 YorumlaHer şey üniversite ile olmuyor çok iyi gelistirenler oluyor kendini
00 Yorumla
+1 yılValla genelde biz erkekler sorun etmeyiz ama kızlar eder
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılPek umurumda olmazdı eğitim durumu ama zır cahil biriyle de olmazdı
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 2,8b cevap paylaştı. İnsan olsun ilkokul mezunu bile olsa evlenir
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru
+1 yılÜniversite mezunu olunca bilim adamı mı olmuş olunuyor böyle kafaları hiç anlamıyorum koyun sürüsü gibi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Ne okuduğu önemsiz önemli olan kendisini geliştirebilmesi annem ilkokul mezunu ama çoğu üniversite mezunundan daha bilgilidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnu bilmem ama bu kadarına da takıntılı biriyle evlenmem, NET!..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOf ne saçma takıntılar ya. Erkekler evlenmez net. Kamuda çalışan atanmış istiyorlar
00 YorumlaÜniversite okuyanlar bomboş okuyup çıkıyor kendilerini geliştiren çok az ne okudun tıp mi mühendislik mi öğretmenlik mi sen bomboş bi bölüm okuduysan ve çalışmıyorsan neden aranızda eğitim farkı olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılnice cahil insanlar gördüm üniversite mezunu :) N
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ilkokul mezunuyum doktor öğretmen ya da polis bir kız arıyorum. Hemen evlenmem gerek.
00 YorumlaEvet evlendim, ve okuması için okula kaydını yaptırdım.
01 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun♥️♥️
+1 yılBen yüksek lisans yaptım ilkokul mezunuyla olsa fark etmez evlenirdim okul sadece alana ait bilgileri öğrenme
00 Yorumla
+1 yılEvet önemli olan anlaşabilmek bence o pekte problem değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem
10 Yorumla önemi yok ki bu farkın
10 Yorumla
+1 yılHic dusunmedim acikcasi
00 Yorumla
+1 yılUmurumda olmaz açıkçası. Evlenirim yani
00 YorumlaHayır evlenmem
00 YorumlaAnlaştıktan sonra evlenilir
00 YorumlaKafa kâğıdının bir önemi yok.
00 Yorumla
+1 yılseçtikten sonra ona bakılmaz
00 YorumlaNeden evlenmiyormuşum
00 Yorumla
+1 yılAnlaşamazsın yani vizyon farklı olur
04 Yorumla- +1 yıl
İzmir'de büyüyen bir pcse feleğin çemberinden geçmişse , emin ol üni falan hikaye
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
23 yaşın verdigi bu ters durum herneyse kasma kendini abicim
- +1 yıl
Tamam dedim işte neye alındın sen bakim
Büyük konuşmak istemem de %90 evlenmem.
00 Yorumla
+1 yılKaderimizde varsa evleniriz
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 337 cevap paylaştı. Şahsen kız unv ben lise isem olmaz
00 YorumlaYakışıklıysa neden olmasın
01 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂😂😂
- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite mezunu biri olarak lise terk biri ile evlenir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım