24 yaşındayım. İşsiz, sap ve arkadaşsızım. Her şey için çok geç bir yaş mı?

Üniversiteden bu yıl mezun oldum. Almanyaya yerleştim. İngilizce öğretmenligi okudum Türkiyede. Kendimi her şey için geç kalmış hissediyorum. Örneğin kpssye girmedim Türkiyede. Seneye girmek istesem 25 olacağım, girsem de kazanacağım belli değil. Almanyaya gelince kendi mesleğimi yalnızca iki ay yaptım. Okula gitmem gerekiyor bu meslekte devam edebilmem için ve üç yıl sürüyor eğitim en az, yaş olacak 27. İşsizim anlayacağınız. Sevdiğim bir insan da yok hayatımda ve bunun yokluğunu çok hissediyorum. Sevmek sevilmek çok güzel duygular ve bunları bu yaşıma kadar doğru insanda tatmadım. Sosyal bir insan da değilim. Tamam üniversitedeyken sosyaldim, arkadaş çevrem vardı, geziyordum ancak almanyaya geldiğimden beri bir arkadaş bile edinemedim henüz. Çünkü kaldığım yer çok küçük ve sosyal aktivite için hiç alan yok. Anlayacağınız yaşım 24 ama ben hem işsiz, hem sap hem de arkadaşsizim. Çok mutsuz hissediyorum kendimi. Sanki dünyada yer kaplayan ve bomboş yaşayan bir varlığım. Çok mu geç kaldım her şey için sizce?

24 yaşındayım. İşsiz, sap ve arkadaşsızım. Her şey için çok geç bir yaş mı?