Ya bu ülkede niye önüne gelen herkes bir alanda hiçbir eğitim ve diploma almadığı halde o işin uzmanı oluyor?

Demin bir soru sordum. Süper soru seçildi.

Soru bu: İlkokuldan üniversiteye kadar okulda aldığımız eğitim bu zamana kadar ne işimize yaradı?

Eğitimle ilgili hiçbir bilgisi olmayan, hiçbir şekilde psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim fakültesi veya formasyon bile olsa almamış insanlar Türkiye'deki eğitimin yeterli olduğunu, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarttığını iddia ediyor. Biri de diyor ki okul sana hiçbir şey vermez sen kendini geliştireceksin. Meslek öğrenmeyi falan kendin yapacaksın. Ya arkadaş bunların hepsini ben yapacaksam niye okul var? Neden okul için eğitim için hem yıllarımı harcıyorum hem vergi ödüyorum ben devlete? Neden eğitim fakülteleri var? Neden fen edebiyat fakülteleri var? Kapatın hepsini geçelim. Okul bize bir şey vermeyecek madem de neden bu ülkede 200'ün üstünde üniversite var? Bir zamanlar 81 ile çifter çifter üniversite açtık diye seviniyordunuz ya? Ne oldu o üniversiteler herkeste bir tarafa giren şemsiye etkisi yaratınca mı üniversite okumak, okul okumak, bunlardan beklenti içinde olmak tuhaf gelmeye başladı size? Hangi iş veren yaptığı işi birine öğretmeye çalışıyor? Ulan ben atanamadım diye bir kozmetik mağazasına girip çalışmak için cv bıraktım. Kadın diyor ki bu işi yaptın mı daha önce? Bunun A101, BİM elemanı olmaktan farkı ne? Dedim ki ürünleri tanıtıp kasada okutup geçiyorsun. Ben defalarca alışveriş yaptım. Hiçbiri daha ürünleri bana tanıtmadı orada. :D :D :D :D Gittim ürünleri kendim aldım. Kasaya götürdüm parasını ödedim çıktım.

Kadının biri gizli üye gelmiş diyor ki "Alınan eğitim çok yeterli, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Ben kişisel gelişim uzmanıyım." Kadına kişisel gelişim uzmanlığı ne diyorum, hangi üniversitenin hangi bölümünden mezunsunuz, aldığınız eğitim sizin hangi yeteneğinizi ortaya çıkarttı? Bu yeteneklerle ilgili ne ürettiniz diyorum. Resim yeteneğini ortaya çıkarttıysa yaptığın resimlerle bir sokak sergisi yaptın mı? Müzikse yeteneğin bununla bir enstrüman çalmayı öğrendin mi bir beste yaptın mı? Tiyatroysa bir tiyatroda görev aldın mı oyun oynadın mı? Sporsa bir spor müsabakasına girip derece aldın mı ya da okulda hangi sosyal sorumluluk projelerine katıldın? STK faaliyetlerine katıldın mı? Toplumsal bir sorunu çözmeye yönelik arkadaşlarınla bir proje başlatıp onu sundun mu? Bunlar Türkiye'deki öğrenci nüfusuna oranlandığında çok küçük bir yüzdeye geliyor yüzde 1 anca.

Kadın diyor ki çok agresifsiniz sizin gibi biriyle konuşulmaz. Yav bir iddiada bulunuyorsan bunu kanıtlaman gerekir. Size her mecrada yanlışa doğru demeniz için birileri para mı veriyor?

Ya bu ülkede niye önüne gelen herkes bir alanda hiçbir eğitim ve diploma almadığı halde o işin uzmanı oluyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Dünyanın başka yerinde herhangi bir ülkede herhangi bir olay nasıl oluyor, insanlar nasıl yaşıyor neleri hayatlarına nasıl uyguluyor diye öğrenmek için Almanya'dan gelen emmi oğluna "Anlat hele emmi oğlu ne gördün Alamanyalarda." denilecek zamanı epey geride bıraktık. :D :D :D :D İnternet sayesinde yurtdışındaki eğitim olanaklarını, akademik sistemi çok çok iyi biliyoruz. YAŞASIN İNTERNET!!! :D :D :D :D :D :D