Benim abim 37 yasında ve öğretmen evli çocukları da var. Ama tıp kazanacağım deyip kafaya koymuş o yaştan sonra ayt çalışıyor. O yaşta sınava hazırlanmak mantıklı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Neden olmasın ki olabilir gayet normal bişey bu azmini tebrik ediyorum kendisinin örnek veriyorum bizim sınıfta da öğretmen akademisyen biri var 50 55 civarı yaşı ve çoğumuzdan daha iyi dersi dinliyor katılıyor azim başarının yarısıdır hayalleri var demek ki peşinden koşuyorlar yerlerinde saymıyorlar
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama çalışıyor ve çocuklarının a ihmal ediyor
Soran+1 yılHep 100 K girdi ayt de daha önce
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılTıp kazanmak için ilkokuldan beri gece gündüz çalışan ve yinede kazanamayan öğrenciler var. Sen düzenli çalışmıyor demişsin. Zaten o şekilde kazanması imkansız. Enerjisini daha iyi şeylere yöneltmesi lazım boşuna kürek çekiyor. Tamam okumanın yaşı yoktur ama abinin yaptığı çok farklı bir şey mantıksız yani.
26 Yorumla
Soran+1 yıl2 de çocuğu var
İlk 5 bine girmek istiyor
Çocuklarıyla bile ilgilenemiyor hep çok yorgun ve uykulu
Tyt bitince kpss ye sonra dgs ye gireceğim diyor
Hep sınavlara hazırlanıyor her sınava giriyor
Hedef ne diyorum ilk 5 bin sonrasına bakarız diyor- +1 yıl
Bence abin gerçek sorumluluklarından kaçmak için bu yola başvurmuş. Ona sözü geçen birinin müdahale etmesi lazım artık
Soran+1 yılZamanında babam öğretmenlik yaz hemen atan dediği için atanmış
Şimdi babama kızıyor vicdanın rahat mi sınıfımda herkes dr oldu mühendis oldu diyor
Soran+1 yıl@kery98 hayır o ona da giriyor her sınava giriyor
- +1 yıl
@düşerkalkar Kardeş bi boş yapmayala Allah için
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Aferin ona, hayat devam ediyor. 43 yaşında bitirmiş olsa bile belki 25 sene bu mesleği yapacak. Hiç bir zaman geç değildir. 20 yaşında insanın geleceğine karar vermesi zaten çok kişinin yaşadığı pişmanlık. Abini destekle, eğitim hayat boyu olmalıdır.
53 Yorumla
Soran+1 yılAma çalışmıyor ki derslerine
Gerçekçi olmak lazım, güzelleme gereksiz. Mantıksız. Kolay bir alan değil, çok zeki ise kolaylıkla elde eder ama çalışmıyor demişsin. Bence abinde gereksiz potansiyeline aşık olma durumu var. Ben 20 yaşındayım Kimya'ya ilgim var, ben bile bu yaşımda daha realist kararlar almaya yönelik hareket ediyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet o mesela her sınava giriyor
Hedefi tıp olan insan sadece ona odaklanır ama o edebiyatta çözeceğim sonra kpss ye de gireceğim diyor.
Hedef ne diyorum ilk 5 bin gelsin bakarız diyor yani pek ne istediğini bilmiyor galiba
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
79
Cevap
80Cevap
+1 yılOrtada mantıksız bir şey yok. Bende şu an 26 yaşındayım ama 45-50 bile olsam bir gün psikoloji okumak istiyorum. Şu dönem müsait değilim. Tabi o tıp okuma amacı doktor olmaktır onun benim ise psikoloji bilimine hakim olmak. Mesleği yapmak gibi bir niyetim yok. Abin de hayallerine ulaşmak için çabalıyor, bu da çok mantıklı.
66 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmıyor ama
- +1 yıl
Öğretmen demişsin. Sanırım çalışmıyor dediğin ders çalışmıyor. O zaman kazanamaz zaten. Yani ortada problem oluşturacak dert edilecek bir şey yok
Soran+1 yılİyi de kitap başında bi başlıyor bi bırakıyor çocuklarıyla da ilgilenmiyor böyle olunca
Çocuğu
Baba ne olur bizle zaman geçir demiş- +1 yıl
Sende haklısın sorumlulukları var. Zor bir durum. Ama herkes birşeyler den bir sene feragat ederse çözülür gibi duruyor. Yarım saat geç uyusun çocuklarla ilgilensin. Eşi biraz daha fazla çocuklarla ilgilensin hallolur. Ama olurda kazanırsa nasıl olur. Okul iş falan bunlar zor kararlar eşi ve kendi verir hatta sizlerde fikir belirtirsiniz
Soran+1 yılBir sene değil senelerdir böyle yapıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende baska bolum okudum. 22 yasindayim. Cok cikmazda hissediyorum kendimi. Ogretmenlik okumak ve ogretmen olmak istiyorum bende.
2 yillik saglik bolumu mezunuyum. Yks ye girdigimde yasim 23 olacak mezun oldugumda 27 olacagim diye tekrar hazirlanip hazirlanmamak konusunda kararsizim. Yoksa kitaplarim hala duruyor. Karar versem hemen baslayacagim.
Birazda önlisans kpss sonucunu bekliyorum. Bilmiyorum cok kararsizim. 7-8 ay kaldi yksye. Boyle 25-35 yasinda sinava hazirlananlari gorunce daha gencsin diyorum kendime.
Sonra sinifinda en buyuk sen olacaksin belki,27 yasinda bitecek. Atanayim falan diyene kadar yasin 30 civari olacak. Simdiden okudigun alandan atanıp maaşını alsan daha mi iyi diyorum. Bilmiyorum ya. Yorumumu okuyan arkadaslara soruyorum burdan. Ne yapayim sizce? Ne önerirsiniz?
12 Yorumla
Soran+1 yılİçinden eğer o işi yapmak istiyorsan yap ve çalış kazan
Okulu okumaya başlayınca da atanırsın
Hem atanmış hem de istediği bölümü okuyan biri olursun
İnan artık insanlar 30-40-50 yaşlarında bile okuyorlar
O 30 dan sonra okunmaz diyen kesim eski nesil
O zamanlar insanlar 40 yasında emekli oluyordu 10 sene için değmez diyorlardı
Ama şu an ister o işi yap ister bu işi yap 65 yaşına kadar çalışacaksın
O yüzden yaşa takılma kalbinden geçeni yap
Sevgililer
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var evli çocugu var diye yapmasın mı anayasa da madde var mi yapamaz edemez diye sen mantıklı diyince tamam mantıksız diyince yapmasın mı hem ayrıca sen abine bakacagina kendine bak o adam öğretmen zaten evli sen ona bakarak kendini mi avutmaya calisiyorsun yoksa abinle ugrasacagina kendi hayatina bak sen de bir seyler yap kendin icin ilerde abinle ugrastigin icin cok kafani vurursun
11 Yorumla
Hedef ne diyorum ilk 5 bin sonrasına bakarız diyor
+1 yılÖnemli olan kazanmak değil, okumak. TR de okul kazanmaktan kolay ne var ki? Bir masa zaman ve bolca kitap ile altyapısı olan herkes derece yapabilir ama önemli olan okumaktır. Tip okumak zor tempolu ve yorucudur. Hele yas 37 olmuş hafızada tutmak daha zor oldugunda.
01 Yorumla
Hedefi tıp olan insan sadece ona odaklanır ama o edebiyatta çözeceğim sonra kpss ye de gireceğim diyor.
Hedef ne diyorum ilk 5 bin gelsin bakarız diyor yani pek ne istediğini bilmiyor galiba
Gizli Üye(25-29)+1 yılLütfen artık bi yasa gelsin 40 yasindan itibaren butun öğretmenleri emekli etsinler ve atamalari mezun olur olmaz yapsinlar yemin ederim staj yapiyorum bi lisede hepsi yasli ya ulkenin yarisini emekli etseler zaten hepimiz atanacaz zar zor yuruyor hala gelmis ogretmenlik yapıyor asiri kil oluyorum artik
13 Yorumla
Soran+1 yılBizim öğretmen sınıfta kalp krizi geçirmişti derste
Cevap sahibi+1 yılInanirim cunku diyorum ya hepsi yasli bi tane yasitim hoca gormedim ya
Soran+1 yılOkulda genç hoca görünce öğrenci sanıyorlar zaten
Bazı insanların öğrenme aşkı oluyor, yaş kaç olursa olsun, vaktim olsa hem İngilizce hem Almanca öğrenmek, aynı zamanda kemanı ilerletmek, aynı zamanda resim yapmak falan gibi bir sürü yapmak istediğim ama yapamadığım şeyler var 😔
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye zamanın yok
Soran+1 yılAnladımm
Kesinlikle mantıklı. abinin yaşı ne ki daha? bu algı artık çok eskide kaldı. dusunsene abin bu sene kazanıyor 43 yaşında doktor olarak mezun oluyor. Şu an çalışip okumada da43 yaşında olacak calisip okusada 43 yaşında olacak. ama önemli olan 43 yaşına geldiginde doktor olarak mı yoksa olmadan mi görmek istersiniz onu? Bence destekleyin sonuna kadar. ben başarılar diliyorum şimdiden.
01 Yorumla
+1 yıl32 yaşındayım, ODTÜ mezunu mühendisim gtumu dolarla siliyorum ama nefret ediyorum bu meslekten. Bok gibi meslek. Ben de hukuk okuyacağım. Abini gayet iyi anlıyorum. Her gün işkence gibi s. kik bir mesleğin olursa sen de anlarsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAslında her şey yolunda ise geçici strese değer eğer başarırsa tıp kazanırsa herkes bu özverisini taktir edecek. Şu an zorluk yaşanması aile için normal şeyler.
01 Yorumla
Soran+1 yıl2-3 senedir giriyor ama yeterli puan alamadı
Bi gayret ders yapıyor sonra bırakıyor
+1 yılOkumanın yaşı yoktur, hem 37 yaşında aklı başında bir insan kendi kararlarını kendi verecek durumda. İstiyorsa her sene de girer tıp istiyorsa bırakın başarsın.
06 Yorumla
Bi gayret ders yapıyor sonra bırakıyor- +1 yıl
Ya bırakın girsin Allah Allah size ne zararı dokunuyor ben onu anlamadım?
Soran+1 yılBana değil
Çocuklarına zaman ayıramıyor
Kızı baba artık benle ilgilen diyormuş- +1 yıl
Anladım bunun açıklamasını ona yapın çocuklarına da zaman ayırmalı
Soran+1 yılDedik dinlemiyor
- +1 yıl
Allah sabır versin o zaman
+1 yılnormal benim var arkadaşlarım 35 yaşında hukuk okuyor kendi bolumumde 30larinda arkadaşlarım falan var okumanın yaşı yok zamanında olmamıştır şimdi okuyordur
01 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversitenin içinde olan biri olarak diyorum, rahatlıkla kazanır, sadece önceliği yapması gerekiyor.
11 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk olmasa tamam derdim dersten kafanı alamadığın bir alan vakit ayırması çok zor uyumuyoruz bile bazen
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Mantikli olur olmaz, sanami sorucakti.
Nedir bu tûrk halkindaki, aile ici maydonozlar, inanilmazsijiz cidden01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklarıyla ilgilenemiyor ama çocuk baba yeter artık seni göremiyoruz diyor
Ne demek bu yaştan sonra? Sana ne bundan, isterse 60 yaşında okur... İsterse hiç okumaz orta okul mezunu olur. Kimse kimseyi yargılamasın.
01 Yorumla
+1 yılHep bu yaş kaybettiriyor insana önemli olan yapabiliyor olmak 90 olsa ne olur inşallah abini takip edersin vizyoner abine saygılar
05 Yorumla
Bazı insanları sadece denemek yaşatır bunu unutma yani herkes başarmak zorunda değil bazen sadece çaba göstermek insanı mutlu eder mesela ben her gün koşarım ama hep kendimle yarışıyorum kendime hedef koyarım bu beni mutlu ediyor böyle düşün 😀
Soran+1 yılOlabilir
Bak diyor ki ayt bitince kpss ye gireceğim sonra dgs ye gireceğim diyor
Hedef ilk 5 bine girmek bölüme sonra bakarım diyor falan filan işte- +1 yıl
boş ver bunalıma girmesinden iyidir bence
Soran+1 yılTamam
- Eğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılYaşı çokta gec değil. Bu yıl kazanırsa 6 yılda bitirise 43 yaşında olacak. Allah izin verirse daha yaşayacağı çok yıl var. Gayet mantıklı bence
02 Yorumla
Bu yıl gayretli hazırlanirsa bence olur
Eğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı. Kahvede okey oynayan kişilerden değil en azından. Bir hedefi, amacı olmalı insanın
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılBen üniversitedeyken bizim sınıfta emekli öğretmen vardı
13 Yorumla
Hedef ne diyorum ilk 5 bin sonrasına bakarız diyor- +1 yıl
Tıp okuyan DGS ye neden girsin ki
Soran+1 yılBaşka bölümlerde okudu AÖF den
+1 yılHer yaşta her şey olur yeter ki istesin insan, abiniz daha çok genç
01 Yorumla
+1 yılNe varki burada iyi yapıyor okumanın yaşi olmaz istiyorsa yapar..
01 Yorumla
Mantıklı, eğitimin ve hayallerini gerçekleştirmenin yaşı olmaz bence
01 Yorumla
+1 yılAbin gençliği yaşayamamış ve telafi etmenin derdinde gibi
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet geçmişte 2. Sene hazırlanmak istemiş
Babam demiş ki
Öğretmenliğe git ataması da var
Şimdi de babama kızıyor sınıfta herkes doktor oldu mühendis oldu vicdanın rahat mı diye- +1 yıl
Ertelenmiş kişilik deniyor buna. Kendi istediğimi değil babasının istediğini yaşadığı için pişman. Şimdi kendi isteği doğrultuda yaşamak için uğraşıyor. Daha doğrusu kendini gerçekleştirmeye çalışıyor. Bırakın denesin. Engellerseniz hayatı boyunca sizi suçlar. Bilmiyorum ailesi için de zor kendisi için de
Soran+1 yılDenesin biz de dene ama çalış diyoruz
Çalışmıyor ki
2-3 senedir giriyor ama bir gayret çalışıyor sonra bırakıyor- +1 yıl
O zaman sorumluluk ona ait. Yarın öbür gün yine başkalarını suçlarsa çalışmadın dersiniz.
Soran+1 yılKimseyi suçlamıyor
Hep araya bir şeyler giriyor hep aksilik oluyor çalışamıyorum diyor
Bunun gibiled yuzunddn kactane genc bekliyor o sirada. Ac gozlulukten baska bisey degil
011 Yorumla
Soran+1 yılMesleğini sevmiyor zamanında babam ataması var diye yazırdı babama da kızıyor sınıfta herkes doktor oldu mühendis oldu vicdanın rahat mı diyor
- +1 yıl
Hayatinin yolunu kendi cizemeyen insan 7 sindede 70 indede cizemez. Ben 27 yasindayim dogruda yanlisda butun kararlarimi kendim verdim. Her zaman hedeflerim. Oldu hepde hedefime gittim. O doktorda olsa bu gicik. Olduğumuz egoist doktorlardan olur. Senin anlattigin profil e gore konusuyorum. Ben cogu doktora saygı duymam mesela uslubundan sebep
Soran+1 yılBen de sevmiyorum doktorları aşıır egolu oluyorlar
Soran+1 yılOnu bilemem ama ne istediğini bilmiyor
Devamlı kitap araştırıyor ama sonuç yok
Soran+1 yılZamanında babam öğretmenlik yazdırdığı için gitti
Şimdi babama bana bi sene daha hazırlan demedin vicdanın rahat mi diyor
Soran+1 yılTamam
+1 yılo yaş derken? ben 12. üniversitemi okuyorum ve 9. bitirmek üzereyim. kazanamaz mı insan istese? sen ölmüşün abini de ölü sanıyorsun.
00 Yorumlaİstiyorsa denesin, 55 yaşındaki insanlar hukuk okuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılHukuk okunur o başka
+1 yılOkumanın yaşı yok ama yaşa göre hareket etme bence önemli olan ruhumuzdur
06 Yorumla
- +1 yıl
Şansını denesin ya sana ne kadar dert oldu
- +1 yıl
3 te olmaz 4 olur pes etmemesi başarması demektir
Soran+1 yılÇocukları iLe ilgilenemiyor ama
- +1 yıl
Onlarla aynı evde mi yaşıyorsun
Soran+1 yılKomşuyuz
tebrikler elalem faktörünü xixtir ederse yolu açık olsun
01 Yorumla
Niye geç olsun ki hayallerinin peşinden gidiyor ne güzel
03 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Bak diyor ki ayt bitince kpss ye gireceğim sonra dgs ye gireceğim diyor
Hedef ilk 5 bine girmek bölüme sonra bakarım diyor falan filan işte
Soran+1 yılBölüm ne
+1 yılneden olmasın insan istedinmi herseyi yapar buna ben bizzatt yasayarak sahit oldum
01 Yorumla
istiyor ise diğer konular da sıkıntı yaratmıyor ise ne güzel hayalini yapsın
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(18-24)+1 yılTipi kazanacak okuyayim edeyim diyene kadar 43 yaşında mezun olacak o da acil servis olur büyük ihtimal nöbetler felan uğraş dur. Birde uzmanlık için çalışacak. Değmez
01 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmesi yükseltmek istemesi istediği mesleğin peşinden gitmesi güzel..
09 Yorumla
Yinede o yaşta mücadele etmesi güzel abini örnek almalısın...
Soran+1 yılMücadele etmiyor başlayıp bırakıyor
- +1 yıl
O zaman istikrarlı değil
Soran+1 yılDeğil
- +1 yıl
Bu hiçbir işe yaramaz ki kendini yorduğuyla kalır..
Soran+1 yılBabam zamanında puanı yetiyor ve ataması var diye öğretmenlik yazdırmış
Babama kızıyor herkes doktor oldu sınıfta vicdanın rahat mı bana öğretmenlik yazdırdın diye- +1 yıl
Çalışıp puanı yetseydi doktorluk okurdu babana değil kendine kızmalı çalışmadığı için...
Soran+1 yılİmam hatipli puanı kesildiği için gidemedi
+1 yılNeden olmasın ki içinde kalacağına girsin kazansin okusun hayata bir kez geliyoruz
01 Yorumla
+1 yılEğer isteyim azmettiyse neden olmasın? Okumanın yaşı olmaz.
03 Yorumla
😅 normal 37 yaşında işi gücü var, çocuğu var kolay değil. Ama öğretmen olması avantaj. Ders çalışabilir işini aksatmadan. Tıp zor ama o yaştan sonra. Okulu kazanabilir onda bişey yok ama 6 yıl o fakülte okunmaz yaa. Bilemedim.
Soran+1 yıl2-3 senedir kazanamıyor
Okumanın yaşı mi var sank okusun zararı ne hem sanane onun okumasndan sana zararı mi var
04 Yorumla
Soran+1 yılAma çocuklarıyla ilgilenmiyor böyle olunca
+1 yılböyle işlerin yaşı olmaz bırak adam heveslenmiş uğraşsın
05 Yorumla
ya öyle bir yapıp bir bırakmakla da olacak iş değil sonuçta tıp kazanmaktan bahsediyoruz madem böyle bir hedefi var gereğini elinden geldiğince yerine getirsin ben de bu sene tekrar sınava gircem ben de ebelik istiyorum en son 2013te tmden girmiştim
Soran+1 yılSen kazanırsın
Ama onun hem yaşı var hem çocukları hem işi
Zor ama oturup çalışmıyor mesela bak diyor ki
Tıp istiyorum diyor ama edebiyatta çözeceğim diyor e tıp için giriyorsan edebiyat niye çözeceksin- +1 yıl
ümitlerini yıkmak için demiyorum ama bu şekilde plansız programsız çalışırsa tıp kazanması zor
Soran+1 yılZaten hedef ilk 5 bin bakalım puana göre diyor
+1 yılOlabilir benim 75 yaşındaki dedem halen üniversite okuyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe oluyor
- +1 yıl
75 yaşındaki birininde okuması mantık dışı bence ne gerek var
- +1 yıl
@ayyıldızgökyüzü herkesin kendi tercihi sence gerek yoktur. Ama kendisi okumak istiyordur.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayali ise bırak yapsın. Kazanır kazanmaz orası başka ama en azından denemiş olur. Zaten bir mesleği var, kazanamasa da bir şey kaybetmiş olmuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğretmense ne gereği var tıp okumaya. Tıp bitirmek kolay mı 6 sene milletin saçları erkenden beyazlıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte öğretmenliği sevmiyor
Cevap sahibi+1 yıl37 yaşında tıp okumak için ciddi boş zaman ve sağlam kafa lazım. Başarabiliyorsa ne mutlu ama sorumluluğu varsa aile geçindirmek gibi, yapamaz
Eğitim & Kariyer konusunda 616 cevap paylaştı. Evet gayette mantıklı. Yaşının hayallerine engel olmadığın farkında demek ki.
00 YorumlaEmeklilik için erken sanki; ama sivil hayatta da başka bir uğraşlar için koşturacaksa olur.
00 YorumlaMantıksız da olsa kendi hayatı, birilerine zarar vermiyorsa bu süreç takılsın adam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumanın yaşı 40 45 e kadardır tabiki okuyup mesleğini yukseltebilir hevesi var yapıyorsa mantıklı kendi kararı sonuçta en doğrusunu yapıyor
03 Yorumla
Soran+1 yıl2-3 senedir giriyor sınava ama olmuyor puanı düşük ve de çakışmıyor hep gevşiyor salıyor
Cevap sahibi+1 yılHayırlısıyla olur çalışsın kendi bilir kendini hayatı seni ilgilendirmez ki:)
Cevap sahibi+1 yılHerkesin düşüncesi hayatı kendinedir belki olur
44yaşında dr olucak alttan ders kalmazsa gayet mantıklı tbr ederim
00 Yorumla
+1 yılbence mantıklı yaşı ve konumu hayallerine neden engel olsun?
00 Yorumlabende 27den sonra okucam ama AKLIMDAKİ tek sorun okurken geçinecek olan parayı nereden bulucam ? abiniz evini naısl geçindircek tıp okurken çalışması imkansız ya da siz? çözümü varsa bende okucam çünkü
04 Yorumla
Soran+1 yılSen evli değilsen okuyacağın bölüme göre hem çalışır hem okursun
Abim biraz hayalci
Evli 2 çocuğu var
Çalışıyor meslekten memnun değil 2-3 senedir bir ders yapmaya hayret ediyor bir bırakıyor falan
Soran+1 yılBilmem
- Eğitim & Kariyer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılNesi var ki okuyan insanlar var yani girsin işte ne olacak.
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılmantıklı bırak istediğibi yapsın bilgi tazeler öğrenmenin yaşı yok
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl37 yaşından sonra hâlâ umudu var mı yaaa... bıraksın gençler denesin 37 yaşından sonra ne yapacakmış
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmem
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bir sene baya asosyalleşerek çalıştım ve tıp nasip oldu, abin sıkı çalışırsa olabilir lakin hiç kolay değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaybedecegi bir şey yok kazanacagi çok şey var
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSonra bırakiyorsa sıkıntı. Boşa kürek çekmiş olur. Ben de hazirlanmayi düşünüyorum yine.
Soran+1 yılNe okuyacaksın
Cevap sahibi+1 yılTarihte akademik anlamda ilerlemek istiyorum. Marmara ya da Hacettepe tarih
Soran+1 yılHayırlısı
Cevap sahibi+1 yılAmin
Gizli Üye(30-35)+1 yılEge üniversitede ingilizce hazırlıktayken 70li yaşlarda biride bizimle birlikte okuyodu. Ne var bunda... Öğrenmenin okumanın yaşı yoktur hevesi olduktan sonra
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmıyor kazanamaz
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır kesinlikle mantıksız. Tyt de çalışması lazım xjsjxjsjs
00 YorumlaOkumanın bir yaşı yok ama çok zor. Özellikle ilk 5 bine girebilmek. Sorumluluklarından kaçıyormuş gibi görünüyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılSorumluluktan kaçma hobi sanki dimi
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe olmuş. Sen niye kafaya taktın okusun adam doktor olmak istiyor ne güzel sanane ki
00 YorumlaNeden mantıksız olsun okumanın yaşı mı olur sanki? Hayalidir onu gerçekleştiriyordur. Yaptığı çok güzel bir şey.
03 Yorumla
Soran+1 yılAma pek çalışmıyor
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılO yaşta gayet iyi düşünecek aklı vardır sana soracak değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbinin düşüncesini veya hayalini burada konuşman etik değil
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılEğitimin yaşı olmaz hatta dizinde destekçi olmanız gerekiyor diye düşünüyorum
İçinde ukte kalmasın denesin hayaline inşallah kavuşur
01 Yorumla
- Devamını Gör (99)
Devamını Gör(144)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz