Kardeşim 50 yaşındakiler gibi davranıyor?

Daha 16 yaşında ve çok mutsuz, pesimist, üzgün ve sinirli biri. Ruh hali hep böyle ve değişmiyor. Kimseyle konuşmuyor kimseyle muhattap olmuyor, yalnız takılıyor, arkadaşı yok. Ya aklım almıyor niye bu haşta hayattan bıkmış gibi davranıyor? Çık gez toz gençliğini yaşa. Ama yok o öyle değil. 3-4 senedir bu halde. Geceleri ağladığını görüyorum bazen, saçma sapan şeylere sinirleniyor, sinirini kontrol edemediğini söylüyor, okula gitmek istemiyor, telefona bakmak, kitap okumak, dışarı çıkmak istemiyor, ani ruh hali değişimleri var, hiç gülmüyor, hiç komik değil, böyle sanki 0lecekmişte son nefesleri, çok iç karartıcı biri. Neredeyse her gün annemle kavga ediyorlar, benimle konuşmuyor hiç. Ailedeki kimseyle muhattap olmuyor. Hiç bir şeye hevesi yok, her şeyden çabucak sıkılıyor, tüm gün odasında yatıyor. Gidip konuşayım diyorum yok bir şey diyor. Ne derdin var anlat bana diyorum gerek yok diyor. Ne derdi var anlamıyorum? Ergenlik mi? Yoksa dikkat falan çekmeye mi çalışıyor? Niye genç ve enerjik biri gibi davranmıyor neyini eksik ettikte böyle?
Kardeşim 50 yaşındakiler gibi davranıyor?