Neden en çok gördüğümüz şeyleri eğitimsiz insanlar yapıyor?

Binalar, bilgisayar tamircileri, telefon tamircileri, araba tamircileri ve daha birçok şey. Ama bakın öğretmenler çok fazla insana bir şey ogretemiyir maalesef cidden ogretemiyor. Birisi çıkıp diyebilir mi bütün sınıfa öğretmen tarih öğretti diye? Söylese bile yalan söyler. Bu insanın aklına acaba öğretmenler gereksiz mi sorusunu getiriyor ama sonra devletin neden öğretmenlere bedavadan para versin ki diye bir cevap geliyor akla. Öğretmenlere takmadım, amacım birisine satasmak da değil ama merak ettim neden eğitimsiz insanlar hepcevremizde gördüğümüz seyleri yapıyor ki? Bu arada şunu da bir düşeyim ki inşaat işçilerinin, araba, telefon, bilgisayar tamircilerinin de bildiği bilgiler hiç az değil. Yani uygulayarak öğrenmenin inanılmaz derecede daha hızlı olduğundan bahsediyorum ama okullarda durum bu değil.
Güncellemeler
+1 yıl
Yani aslında diyorum ki neden öğretmenler ogretmezken tamirciye giden her adam arabasını yaptırabilir? Yoksa öğretmenlere öğretmeyi ogretmiyorlar mi? Bence öyle çünkü öğretmen olmalarına rağmen öğretmeyi ogretmiyorlar. Bir şeyi bilmek onu insanlara ogretebilecegin anlamına gelmez.
Güncellemeler
+1 yıl
Eğitim sisteminde de sorun var zaten ben neden edebiyat dersinden geçmek zorundayım ki? Otoritenin mantıklı olması için iletişime gectigin insanlara aynı fikirlere, düşüncelere sahip olmak hemfikir olması gerek ki zorbalık olmasın. Ama otorite her zaman her insanla aynı fikirde olamaz, dolayısıyla otorite saçmalık ve yapılması gereken öğrencilerle iletişime geçmek vs. Çünkü bahsettiğim eğitimsiz insanlara da hiç kimse ogretmiyor, kendisi öğreniyor ve çok da başarılı oluyor.
Neden en çok gördüğümüz şeyleri eğitimsiz insanlar yapıyor?
Cevapla