Malum ev kiraları ve yeme içme masrafı eskisi gibi değil, senin tercihin ne oldu/olurdu?
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Kendi şehrinde devlet üniversitesi olsa düşünmeden gitsin derim ancak özel okulların yıllık ücretleri her yıl artıyor ve bölümüne göre 100bin liraya kadar çıkıyor. Ben geçtiğimiz yıl şehir dışında 400₺ kyk ücreti ile beraber ayda 1000- 1200 liraya yaşıyordum o dönemde bu paraya özel üniversite yoktu yine güncelleme yapalım her şey 2 katı arttı diyelim 1200×2=2400 aylık olsun, yıllık ise 28.800 liraya geliyor bu paraya özel okul bulunuyorsa kendi şehrinde özelde okusun.
Şehir dışında iyi bir devlet okulu olursa, orada KYK yurdunda olabilir.
Benimkisi Kocaeli üniversitesinde okuyor. Biz de ilk başta çok masraf çıkar zannettik ama öyle olmadı. her şey çok kolay ve rahat oldu.
Denebilir belki ama benimkisi bunu yapmaz. Çünkü sadece sınavlarda okula gidiyor. Ve zaten çalıştığı için de okul ortamıyla, oradaki arkadaşlarıyla bir bağı yok. Mesleğini profesyonel ortamda öğreniyor şu ara. Ama daha uzak bir şehirde olup derslere sürekli girseydi dediğin gibi olabilirdi.
Özel üniversiteleri (Koç, Sabancı Hariç) eğitim açısından iyi bulamıyorum o yüzden devlet üniversitesi olsa iyi olur , şehir dışı ya da bulunduğun şehir fark etmez. Şehir dışı tecrübe açısından , hayata bakış açısı yönünden de iyi oluyor. Hayat üniversite den ibaret değil. Kendi başına kalmayıda öğrenmeliler.
Bulunduğum şehirdeki özel okulun kalitesi ve benim sınavda aldığım puan, gelebilecek bölümler çok önemli. Evet direkt düz mantık düşününce ekonomik olarak mantıklı olabilir ama verdiği eğitim ve ileride hayatına katacağı imkanları da değerlendirmek gerekir.
Cevap
6Cevap
Bence şehir dışı daha iyi
Bunu yıllar önce bir sınav sonrası rehber programında danışman söylemişti, özellikle istediğiniz bölüm ilinizdeyse ilinizde kalmaya çalışın diye. Şahsen İstanbul da yaşıyorum burada okudum hiçbir şeyden eksik kalmadım. Düşüncen çok mantıklı. İl dışında okuyanların gerçekten okuma maksatlı gittiklerini zaten ben düşünmüyorum aileye külfetler başka bir şey değil.
Kendi şehrimde devlet ünüversitesi için kıçımı yırtardım, tabi o yaşlarda bu akılla oleydim🙂
Yani şehir dışında okumak çok daha iyi olabilir aile baskısı üstünden gitmiş oluyor ama öyle bir baskı yoksa yaşadığın yerde okumak daha mantıklı
Evet artik kiralar yuksek yani ayni paraya gelir
Bulunduğun şehir özel net. Harcama daha az mental sağlıkla ödüyorsun sadece.
Kendi şehrimde kaldım, devlet üniversitesinde.
Çok teşekkür ederim.🙏🏻
Ne güzel hangi okul
@lonewolf_3406 İzmir Katip Çelebi.
Başarılar
@lonewolf_3406 Teşekkürler.
Kendi şehrinde daha iyi bir hayat yaşarsın sefiller çekmezsin
Tercihimizi kendi şehrimizde özel okuldan yana kullandık daha mantıklı
Öğrencilerin işi inanılmaz zor ne yazık ki
maalesef öyle.
Turkiye sartlarinda oyle gozukuyor maalesef
Maliyet olayına vs bakmak lazım
Şehir dışı.