Hangisi acil ikisinede yatkınım seviyorum
Maaşı iş olanakları hangisinin iyi
İşsiz kalmak istemiyorum
Maaşı iş olanakları hangisinin iyi
İşsiz kalmak istemiyorum
Bana kalırsa tabiki tıp derim
O kadar kutsal ve güzel bir meslek ben bilemiyorum
Hayalim ve yeteneklerim doğrultusunda şu anda İspanya da tıp okuyorum ve şu anda yaptığım araştırmalar ile ABD İsrail önemli yerlerinden kabul almaya başladım
Tıp okuyan asla ışsiz kalmaz bu bir gerçek ama senin kendini geliştirdiğin süre zarfında. Ne okuduğundan çok severek yapman önemli insan sevdiği hayalini kurduğu meslekte asla işsiz kalmaz. Eğer bu şekilde mesleklere bakarsak çoğu bölüm işsiz kategorisinde olur. Kendini bir doktor olarak görüp önlüğünü giyip steteskopunu takıp hastalar ile ilgilenmek mi yoksa bir firmanın yazılım işlerini yapmak mı hangisinde daha mutluysan onu tercih et ömür boyu yapacaksın bu mesleği ona göre sakin ve doğru düşünüp tart ve bir karara var
Kişiden kişiye değişir ben yazılımcıyım mezun olduğum gibi tek yere başvurdum direkt kabul aldım fena olmayan bir maaşla. tıp 6 sene sürüyor çok daha çileli oluyor uzmanlık yaparken de yıpranıyorsun. Yazılım yine yurt dışı olanaklarıyla remote imkanıyla birçok açıdan daha iyi olabilir. Ama yine de tıpın daha garanti olduğunu söylemek lazım işsiz kalma korkusu olan birisi için
Tıp her zaman garanti iştir nerede olursan ol iş imkanı var Türkiye'deki tek garanti meslek doktora şiddet falan diyorlar ama bu her meslekte var sadece doktorları duyuyoruz biz bu yüzden riskli bir meslek geliyor insanlara bu benim naçizane görüşüm
Cevap
8Cevap
Yazılım Mühendisliği
Yazılım daha iyi. Tıpta dayak yeme korkusu var, eğitimi zor, alacağın ücret üst sınırı belli, el becerisi falan istiyor bazı bölümler, uzmanlıktır profluktur cart curt eğitimi sınavı bitmiyor.
Yazılımda kendini geliştirdiğin müddetçe asla işsiz kalmazsın. Dünyadaki tüm şirkerlerde çalışabilirsin ve şirkete gitmene bile gerek yok. Evden çalışabiliyorsun. Gelecek yazılım dünyası olduğu için iş alanı da yazılımcı ihtiyacı da sürekli artıyor. Belki ileride robotlar bizi tedavi edecek ve doktorluğun hükmi kalkacak.
Çok korkuyorum ya işsiz kalırsam diye
Kendini geliştirmen lazım ama yazılımcı olursan. Okulu bitirdim hani meslek diye bir şey yok. Kodlamasından tut program açığı bulmaya kadar her şeyi öğrenmen gerekecek. İki meslek de zor ama yazılımda gelişirsen tıpçıdan çok kazanırsın
Çok teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Rica ederim
Yazılım alanında kapasiten. hevesin, program yazma becerin varsa seç. Zira basit bir kıytırık telefon uygulaması yapıp, goggle playe entegre etsen, veya bir çocuk oyunu yapsan koysan, ücretli değeri olsun mesela 20 lira.
10 bin kişinin indirdiğini düşün.
10.000 *20= galiba 200 bin
Ya da direk aramayın diyorsan Tip
işsiz kalmaktan korkuyorum baya
Tıp yaz,
Doktor massı ne kadar
On bin üzeri olduğu kesin. Ayrıca döner sermaye yani hastahane vezne gelirlerinden de gelir, hasta başı primde olabilir. Sen mezun olana kadar bunlar ikiye üçe katlanir
Kaygılarım çok fazla
Çok zengin olmak istiyorum
Bakalim hayırlısı
Çok saol gorüşün için
Doktor ol o zaman.
Doktor alanını da sen belirlersin
İster kalp ister
İç hastalıkları
İster çocuk doktoru
Veya diş
Veya ameliyathane hemşiresi
Veya Ebe
Bencede doktor olayım işim garanti en azından
Valla en azından fizyoterapist, röntgenci, narkozcu vesaire gibi bölümler ikusanda en azından çabuk atanır, ve sağlam bir kurumda olursun. Benden bu kadar by
Allah razı olsun inşallah kazanırım
Amin
Sen hangisini istiyorsan ikisi de iyi tercih zor ben de yazılım öğrenmek istiyorum şu anda ama bilemedim benden olur olmaz mı
Saol🌸🌸🌸
Yazılım daha rahat tıp daha garanti ama geleceğe de bakarsak yazılım iyidir
Adana Alparslan türkeş üniv tercih edeyim mi yazılım için
Üniversite önemli değil tercih edebilirsin
Çok teşekkür ederim 🌸
Tıp okuyup işsiz kalmazsın muhtemelen ama yazılımda kendini geliştirmediğin sürece zor iş bulursun. Diploma yetmez
Benimde korkum o
Hangisini daha çok seversen onu seç, yazılım seçersen daha bağımsız olursun heryerden çalışabilirsin.
türkiyede kalacaksan tıp... yok ben kalmam dıyorsan uluslararsı meslek yazılım dunyanın her yerınde calısırsın
Tıp tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?