Bir dersanede stajyer ogretmen olarak başlicam
Imza yok sigorta yok. yol ve yemek parani veririm ama duzenli maaş yatiramam Şu an ogretmen ihtiyacim yok dedi. Sabah 9 aksam 8
Bu koşullarda çalışılır mı?
Bir dersanede stajyer ogretmen olarak başlicam
Imza yok sigorta yok. yol ve yemek parani veririm ama duzenli maaş yatiramam Şu an ogretmen ihtiyacim yok dedi. Sabah 9 aksam 8
Bu koşullarda çalışılır mı?
Başka yerlere de bak. Her yer böyle ise, mecbur tecrübe edinene kadar kabul edeceksin. Zira Almanya değil ; burası araplaştırılmış bir Türkiye. Tecrübeli olduktan sonra da asgari ücret verirler. Çünkü, senden çok var.. Akp gidene kadar da bu düzen değişmez. İnan bana ben stajyer Avukatken de 1200 tl yemek alıyordum. Mecbur kabul edecen..
Başka yerlerle de görüşüp her yer bu sekildeyse bile daha iyi ve köklü bir kurumda staja başlıcam. En azindan diğer sene işe gireceğim yer daha iyi olur. Bu konuştuğum dersanenin 100 öğrencisi var. Kötü bir yer
Emeğinin karşılığı bu olmamalı aslında insanların işe ihtiyacı olduğunu bildikleri için bu şekilde yaklaşımda bulunan birçok işyeri var sen kabul edersen bu zihniyetteki işverenler vazgeçmeyecek bundan
Çalışılmaz bu ne böyle ya kaçak işçi çalıştırır gibi insana verilen değer yerlerde sigortan yok başına bir şey gelse kimsenin umrunda değil ayrıca emekli de olamazsın hele mesai saatine girmiyorum bile
Cevap
47Cevap
Zor olur bence
İyi bir iş hukuğu avukatından danışmanlık hizmeti alıp bu göreve başlamanı tavsiye ederim.
Bildiğim kadarıyla işveren ne derse desin, orada çalıştığını ispat ettigin zaman, geriye dönük bütün yasal haklarını, faiziyle alırsın. Çünkü yasalar böyle diyor. Çakal zihniyeti birilerinin, fütursuzca emek sömürüsüne izin verilmiyor.
Lakin çalışanlar genellikle haklarını doğru şekilde koruyup, kollamadiklari için emek istismarına hep maruz kalıyorlar.
Orada çalışmayı gerçekten istiyorsan, bu dediğim koşullarda iş başı yapıp, ileride dava edip hakkını isteyeceğini kimseye söylememen gerekir. Bu konularda kimseye güvenme.
Hicam ablamda ilk bu sekilde anlaştı 2 yıllık şu an dersana sahibi ile davalılar imzasız devletsiz hicbir şeye girme
Parasini yatirmadiklari icin mi?
1 aylik maaşı net bir sekilde alabilmemiz icin 3 ay ugrasioduk yemin olsun ilk aylarda sorun yaratmadilar ama sonradan bozuyolar isleri
O kadar okumussun emegine yazik degilmi. Sizi sömüren bu düzenin kuklası olmayın elbette daha iyisi çıkacaktır hakkında hayırlısı olsun
Yuh insanin emegine saygisizlik bu kabul etme ne ögretmenisin
Matematik
Kısa süreli ise dersane sana en azından imaj kAtCaksa olur değilse kendini heba etme sömürü düzenine girme
Ben başladım amele gibi çalışıyorum çok iyi olay, asgari ücret bile yok
Öğretmen misin
Hayır, o sırtlana kendini kullandırma. Ondan başka nerde çalışsan daha kârlı senin için.
Sigorta her şeyden önemli. Maaşın az olsun ama sigortan olsun mutlaka
Hakkını yedirme bence. O maaş 3-4 ayda bir yatar ancak çok yıpranırsın
11 saat mesai, paranı alacağın garanti değil. Sigorta yok. Para ne olursa olsun girmem.
Ben calismam saglik onemli o olmaz ise calismam yemek versen ne
şu an öğretmen ihtiyacı olsa bile emin ol sana aynı şartları sunardı.
Hiç yoktan iyidir bulanakadar çalış sigortalı iş ara biyandan
Resmen gel kölem olarak çalışacaksan çalış demiş. Ben olsam kabul etmezdim..
Şanlıurfa'da ücretli öğretmen açığı varmış. Oraları bir dene istersen.
Git onun yerine asgari maaşla garsonculuk yap daha iyi
Aaaa kolelik kallti saniyordum diye yapistirman lazimdi ama gec artik.
imkanın varsa maddi yönden orada işe başla derim atanana kadar senin için deneyim olur.
Enayi misin kızım ya. Çalışılır mı böyle çalışanlar genelde göçmen kızları 😄😆 asgari icretten aşsagi çalışıyorlar karın tokluğuna
Boş durma beleş çalış dicemde orasıda çok dandik görünüyor
Kötü olur ama bir başlangıç olur. Daha iyi hale gelmenin yolunu açabilir.
İmkanın varsa başka iş bak. Aciz lazım diyorsan sen bilirsin
Hayır sigortasız çalıştırmak suç.
Sözleşme falan yok ki
Çalıştıramaz sözleşme olsun olmasın ihbar olmasa dahi denetleme oluyor maliye gelince onu bi güzel hoplatır benden söylemesi bildiğin vergi çalmak usulsüz işçi çalıştırmak sigortaya bildirmemek suç bunlar anasını ağlatırlar iş yeri kapanır daha da dükkan açamaz senin başına bir şay gelse allah korusun kim hesap verecek patron hesap verecek her durum da suçlu yine o olacak.
Haklısın. Yasal haklarımı bilip korumam gerekiyor aslında. Tesekkurler
Öğretmeni bu hale getirenler utansın.. hocam calisma
Sen ciddimisin ya saçmalama
Gözünü seviyim girme böyle bı dangalagin yanında calisilirmi sinir oldum simdi
Asla ve asla başlanmaz gelecek istiyorsan sigorta şart.
Maaşı düzenli olmalı en azından
Yani para veririm diyor ama tam miktarını söylemiyor
Hiç başlama
Başka bir yer bak
Git internet den online ders bu ne kölelik
Yat evde daha iyi
Çok ihtiyacın yoksa bence hiç bulaşma.
Kendinini kullandirma bu ac kopeklere
BİM 6500 lira veriyor, oraya gir.
Sigortasız çalıştıramaz
Uğraştığına değmez.. yazık sanada
İhtiyacın varsa çalış başka bir iş bulana kadar
Aşırı ihtiyacın yoksa bu şartlarda çalışma bence
Hiç yoktan iyidir iş bulana kadar
Başlanmaz gelecek önemli.
Sigortasız çalışılmaz.
çaışılmaz sigorta yapsa daha mantıklı
Boşuna kanser olma başlama
Hamallık yapsan daha iyi
Başlanmaz tabi
evde oturacgına calısman iyi
Gir bir markete çalış daha iyi saçmalama
O işin ucunda başka iş var
Nasil
Sizi kendine köle olarak görüyor yazlık ya okulda uykusuz kalmış günlerine acı gitme bnce
Saat olarak anlaşabilir isen saat olarak anlaş
calisma bence
Hayır
Hayır başlama. bence.
Hayır
Sakın knk boş yere çalışmış olursun
hayır
Çalışılmaz kendi kaliteni belirle
Bence evet deneyim olur
Branşın ne?
Matematik
İlk mat mı lise mi
Lise
Lise dahi olsa öyle yerlerde değil ki. 700 civarı bir şey almıştı. Okul öncesi eskisi kadar almayacağı için alım yükselir biraz daha. İşe çok mu ihtiyacın var? Maddi durum kritik mi
Maddi durumdan değil artık sorumluluk olarak is bulup calismam bi yerden başlamam gerekiyor
Ne zaman bitirdin
Gecen yil
Sana tavsiyem boş ver dershaneyi otur dersini çalış. Özel okul vs bir bataklık. Girme hiç. MEB 15 saat derse 10.000 verirken özel o maaş için 6 gün sabah 7 akşam 10 çalıştırır. Haa dersen ki ben cefasini 7 8 yıl çekip kendimi geliştirip özel derslere girmek istiyorum MEB düşünmüyorum o senin bileceğin iş
Özel derslere simdi de girebiliyorum. aslinda devlete atanmak istiyorum ama atamalar hep doğuya. Bulunduğum şehirden ya da en azindan çevre illerden 10bin lira icin çıkmaya değer mi.
Nerede yaşıyorsun İstanbul mu
Antalya
Ha İstanbul olabilir diye düşündüm. İstanbul ağırlıklı açılıyor çünkü son atamalarda
Markette çalış daha iyi
Jwbskwhsjhe
Hayirrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?