Ben önceden başka bölüm okumuştum memur oldum ve mutlu olmadım. Hayallerimi gerçekleştirecek bir gelirim yoktu ve sıkıcı bir işim vardı. Sonradan hukuk fakültesini kazandım ve hem okuyup hep çalıştım. Okulda yoklama alınmıyordu. İzin alıp ya da rapor alıp bazı derslere giriyordum , millete yalvarıp ders notlarını topluyordum falan. Parayla da ders notu aldım milletten. Gece 3 lere kadar ders çalıştım tatile bile gitmedim, kuzenlerimin düğünlerine bile gitmedim.
Neyse okul bitti stajımı yaptım ruhsatı aldım. Kurumda ünvan değişikliği sınavına girip avukat olacakken sınav bir türlü olmuyor ve aday sayısı da çok. Belki de 2 yıl sonra yapılacak aday sayısı arttı. Zaten herkes hukuk okuyor. Elini sallasan hukukçuya denk geliyosun aşırı bolluk oluştu piyasada. O da ayrı dert.
İstifa etmeyi ve serbest avukatlık yapmayı düşünüyorum. Bir yandan korkuyorum piyasa kötü, aşırı avukat bolluğu oluştu. Bir yandan artık bıktım, benim yöneticiler lise mezunu olup açıköğretim bitirmiş kişiler bide bunların azarını ve egosunu çekiyorum.
Halbuki ben serbest avukatlık yapsam, işbitirici ve tuttuğunu koparan, uyanık biriyim, pasif değilim. Mevzuat ve kurumlardaki işleyişi çok iyi bilirim. Heryerde tanıdıklarım var. Misal, arşivden bir evrakı çıkarmayan aradım yok diyen memur karşısında, kimi çeker gider kimi kavga eder ama ben "Arşivde aranıp bulunamadığına dair bana bir tutanak verin arayan memurlar imzalasın. Mahkemede arşiv araması için özel bilirkişi isteyeceğim ve arşivde buşunursa görevi ihmalden suç duyurusunda bulunacağım dediğimde paniğe kapılıp benden süre isteyip, ertesi günü evrakı bulup verirler. Asla memurlarla kavga etmem. İletişimim iyidir , kendimi çok iyi ifade ederim. Ben eskiden kendimi sıradan biri sanırdım , milleti görünce bu konularda gayet iyi durumda olduğumu anladım. Bence bu piyasaya girsem koyun olmam kurt olurum.
Artık istifa etmek istiyorum. Tek korkum ben istifa edip kendi ofisimi açtığımda iş gelmezse naparım? 11 bin lira düzenli maaş aldığım memuriyeti burakıp parasız kalma korkum var. Çünkü çok avukat var. Başkasının yanında çalışmayı da tavsiye etmiyorlar bağımlılığa alışırsın , işin angarya kısmını öğrenirsin püf noktalar senden saklanır , hep bağlı çalışan olursun diyorlar. düzenli gelirimi kaybetmek beni korkutuyor. Evli de değilim ki geçim derdini kocama bırakayım
Napıcam bilmiyorum. Siz olsanız istifa edermisiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer