Şirket, Bir Avukat meslektaşımın müvekkili imiş. İş yeri, Bursa /Mudanya'da. Patronları da çok iyiymiş. Bu yüzden İşsiz olan vatandaşlarımız, Fırsatı kaçırmasın derim.
Çünkü Bu zamanda Avukatlar ve Mühendisler, 6000-7000 tl maaş alıyor. Bunun temel nedeni ise, bu mesleklere ciddi talep olması. Ama ihtiyaç, çok ama çok az. Çok iyiler ise, ortalama ; 10.000-13.500 tl alıyor.
Lakin temizlik işçisi, bulanamıyor. Çünkü Türk gençliği, seviyesi düşük işleri yapmak istemiyor.
Lakin bu işte % 8000 tl + yemek, yol ve sgk var. Kendi alanında iş bulamayanlar için, iyi bir fırsat. Zira yurt dışına gitseniz de bu işleri yapacaksanız. Şöyle ki ; Yazılımcı veya çok deneyimli doktor /mühendis değilseniz, kendi alanınızda iş vermiyorlar. Şöyle ki ; Önce, denklik alın diyorlar. Denkliği alabilseniz, iş veriyorlar.. Bu yüzden, kesinlikle değerlendirin derim.
8000tl veriyor ise günde 13 saat haftada 7 gün çalıştırırlar! Üstüne birde skrler bizim turk insani paranin kopegidir! Adam ezmesini çok severler. 3 kuruş para verirler kendine köle aldım sanırlar.
Vallah benim gibi bir ÇOK Avukat ve Mühendis, 6000 küsür tl ile yaşıyoruz. Beğenmiyorsan, hiç çalışma diyorlar. Türk ekonomisi, Arjantin'den kötü. Akp gitse bile, on seneden erken düzelmez. İster, kabullenin ; ister kabullenmeyin. Üretimi maliyetleri de çok yüksek. Bu yüzden isteseler de yüksek maaş veremezler. İcralık olan, çok fazla işveren biliyorum ben..
Avukat ve Mühendisler, daha düşük alıyor. Süper marketler de 6500-7000 tl veriyor. Başka ne iş yapacaksın ki? Memurluk atamalarının puanı çok yüksek ve aranda da 9200 tl alıyorsun. Daha yüksek maaşlı olanlar : polislik ve askerlik. Bunlar da zor meslekler. Daha yüksek maaşlı olanların, Yazılı sınavlarını çok ama çok zor..
BEN Avukatım, 6300-6600 tl alıyorum. Çevrem de böyle alıyor. Mühendisler çevrem de böyle alıyor. Çok iyilerin maaşı, 10.000-13.500. Ama bu noktaya varınca, Türkiye 'de neden kalasın? Avukatlara, Avrupa iş vermezler ama iyi mühendisleri, anında kapıyor lar
İyi kolay gelsin o zaman. Daha hayatın başlangıcındasın. Daha çok fikrin değişir. Bir de Yurt dışına gitsen, iyi bir mühendis ve ya doktor değilsen ; bu işlerde çalıştırıyorlar. Bilgin olsun.. Çalışmak istemiyorsan, iyi bir mühendis ol. Zira Avukatlık da bitti.. Mümkünse, yazılımcı ol. Aksi takdirde, temizlik işçisi olmak zorunda kalabilirsin