Üniversite'ye Bilim İnsanı olmak için girdim. Ama boş bir teneke olarak ayrılacağım. Neden neden neden?

Orta halli bir üniversiteyi idealist bir öğrenci olarak kazandım. Ancak bölüm hocalarından tut, müfredata, okulun imkanlarına kadar büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Sözel bir bölüm okuyordum ve bu bölümde dünyanın sayılı insanlarından birisi olmayı hayal ediyordum.

Öncekile müfredatta ki sıkıntıları görüp bölümümün derneği ve vakfı var. Hem dernek hem de vakıf ile paylaştım. Bunun üzerine dernek ile Türkiye genelinde bölümümün müfredatı üzerine çalışma yaptık ve yeni müfrdat oluşturup YÖK'e yollamayı planlıyoruz. Ama sınıf arkadaşlarım beni öyle bir linçledi ki vay efendim bizim başımıza bitirme tezi, staj, dönem ödevi, yaz ödevi çıkartıyorsun diye. Herkes bana arkasını döndü. Neyse dedim diğer Üniversitede ki aynı bölüm öğrencileri ile görüşürüm destek alırım dedim ve maalesef ki o kadar üniversite gezdim anlattım sadece 10 öğrenci müfredat değişsin diye imza verdi.

Neyse müfredatı geçtim okulda ki hocalarım aşırı yetersiz. Bunun için Yök ve Dernek anlaşıp hocalarımızın bilgileri taze kalsın diye her sene tüm üniversitelerde ki bölümüm hocalarını kampa sokup eğitim verilecekti. Hocalarım ayağa kalktı sen kimsin benim eğitimimi sorgularsın deyip sınavda bana düşük verende oldu.

Neyse yazın bölümle alakalı bir işe girdim ve iş yerinde yemin ederim ki derste hiç gördüğümüzün şeyleri öğrendim. Tabi iş yeri sahibine de çok mahcup oldum. Adam nasıl eğitim alıyorsunuz demişti.

Okulda bölümün kulübünü kurdum ve üye olarakta 200 kişide topladım. Bir kaç arkadaş allem edip kallem edip okulda ilk kez sergi açan kulüp olduk ama 200 üyesi olan kulübün sergisine toplasan 100 kişi geldi.

Ales, Yds çalışıp Yüksek lisans düşünüyorum ama bir ara Okulda mentör olarak çalışmıştım YL hocalarını da gördüm çok vasatlar ve sorgulayan, kovalayan insan istemiyorlar. Tabi istisnalar vardır aöa bana denk gelmedi daha.

Kısaca sorgulayan, geliştirmeye çalışan bir insan maalesef Türkiye'de akademide eziliyor.

Neden neden neden?

Üniversite'ye Bilim İnsanı olmak için girdim. Ama boş bir teneke olarak ayrılacağım. Neden neden neden?