Bazıları diyor oku diploma al ama babamin yüzlerce dairesi var yüklü miktarda nakiti var ayni zamanda galerisi var yani okumam gerekir mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okumak denince herkesin aklına kitap açıp okumak geliyor galiba. Öyle bir şey yok. özellikle üniversite okumaksa kastettiginiz şey bir sürü kulüpde takilabiliyorsunuz. bir sürü insan tanıyorsunuz. Acısıyla tatlısıyla bir dönem hayatınızda ve kendinize biseyler katiyorsunuz. Ayrıca herkes hazır paraya konmak ister. Kendinde başarılı hissedersin okuyunca ve kendini geliştirince. Yine babamın desteğiyle istediğini yaparsın. İstediğin sektöre yönelirsin. En basitinden bir işletme bölümü bile bitirsen herkesin sana olan bakış açısı değişiyor. Yaptığın işe, basarina, duruşuna, kazandığın paraya göre tabiki. Umarım sadece bişeye bel bağlamayarak hareket edilmeyeceğini sende biliyorsundur ki böyle bir ikilem yasamissin gelmişsin bizlere sormuşsun. Akıllı bir insan olduğunu düşünüyorum. Umarım çok güzel yerlere gelirsin 💕
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın kendi parasını kazanması biraz ayrı bir şey aslında. Bu duyguyu bilmek istersen oku ben olsam ben okurdum mesela. Şu anda yurtta kalıyorum maddi imkansızlıklardan dolayı ama sen okumaya başlasan mesela gidersin orada daire satın alır baban keyfine göre yaşarsın tek kişi lüks dairede bile kalabilirsin böyle bir durum da var yerinde olsam turizm şehirlerine okumaya gider para yerdim anasını satiyim kefene mi koyacam
35 Yorumla- +1 yıl
Bk kalirdin
- +1 yıl
He he şaplı yemekleri ye gece horlyanlarin arasında uyu da göreyim seni.
+1 yılOkumak o parayı yönetmek için gerekli. Cahil kalırsın. Senden daha zeki biri elinden bütün mirası parayı alıverir. O kadar paran varsa o parayı yönetmek için gidip ekonomi, iktisat, finans gibi bölümler okuyabilirsin. Böylelikle babanın parasını daha da katlarsın.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılkopardın beni 😂 baban için okumuyorsun ki. Trilyonları da olsa Allah korusun ve göstermesin her şey bir hastalığa bakar. Oysa okusan ve inşaat mühendisi veya mimar olsan ve babanın projelerine yardım etsen nasıl olur sence? Üstelik bu kendi işin olur, hiçkimsenin yanında çalışmış olmazsın..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
96Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Okumanın amaçlarından biri meslek sahibi olup hayatını devam ettirmek olsa da asıl amaç insanın kendini geliştirmesi
10 Yorumla
+1 yılZenginler misyon sahibi olur genelde..
Bu tür mal. fikirler fakirlere ait olur. Sen miss gibi fakirsin.. hatta bu kafa ucuz tavuk döner kafası. bayaa baya fakirsin. okumak cehaletin alır.. hitabet yeteneğini arttırır. Koç aileleri Sabancı aileleri biz zenginiz mk oturup kirasını yesin ne okulu hadi ordan demiyor. miss gibj fakirsin. Ve fakirlikten yetersiz beslenme kaynaklı kafan da çalışmıyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Parayı yönetmek, doğru yatırımlarla servetine servet katmak da zeka ve bilgi işidir. Çok doğru bir cevap.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabii ki gerek var. şu an babanın iş durumu iyi olabilir ama yarın bakmayacağı ne malum. O zaman bu zenginlikten geriye hiçbir şey kalmayacak. Elinde bir diplomanın olması çok önemli. Ayrıca sadece iş için değil kültürün artması ve kendini geliştirmek için üniversite okuması gerekir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOku diyenler seni kıskananlar. Bu insanlar kültür, bilgi için okumuyorlar, gelecekte para kazanmak bu yola giderken de ortam yapıp saçma sapan işlere bulaşmak için üniversiteye gidiyorlar. Hiç anlamam o ortamı tat, eksik kalma, bir daha görmeyecek diyenleri. Sahte arkadaş, menfaat ortamını neden bu kadar buyutuyorlar. Amaç kendini teşhir etmek mi bunlarda
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Kağannnn1 paran olduğu halde türkiye de üniversite okumak aptaIlıktir. Bu üniversitelerde ne okumuşun kültürüne ulaşırsın ne de iyi bir ortam, eğitim görürsün. Türkiyedeki üniversite de okuyan biri ben cahillikten kurtuldum, kendimi gelistirdim demesin.
Cevap sahibi+1 yılEksileyen arkadaşın zoruna gitmiş ama doğrular bunlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılOku evet ama bir lisansa gerek oldugunu sanmiyorum sadece kitap oku demek istediğim, sonuçta bir universite bir diploma bişey ifade etmiyor bana göre. Ha ama oranın ortamı güzeldir onu tatmalisin. Sıkılırsan vazgecersin. Neticede sen her ulkeye gidebilcek potansiyeldesin. Peki karşındaki kişi de varlıklı mi olmalı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabanın var senin yok... Yani sen hiçbir şey başaramamışsın babanın gölgesi altında sığıntı gibi kalırım diyorsan okuma
543 Yorumla
Soran+1 yılBabamin neyi varsa bana kalacak 😨
Cevap sahibi+1 yılYa bi fake hesap açıp iki sorunda da "zengin olmayan " babanı övüyosun ne kadar üzücü bir durum 24 yaş yazıyoe eğer doğruysa yazık...
Soran+1 yılKıskananlar fake diyor zaten 😂
Cevap sahibi+1 yılHesabın fake. Kapanmasını istiyorsun sanırım?
Soran+1 yılKapansin nolcak ben paramla mutluyum fakir
Cevap sahibi+1 yılParan olsa burada hesap açıp olmayan paranla gösteriş mi yaparsın? Çoluk çocuk ya
- +1 yıl
Kimseye cevap vermemen kanıtlanmış oldun troll soru olduğunu. emin ol babamın senden çok parası vardır gelip 1 kişiye söylemedim
- +1 yıl
Olmayan parasıyla da gelmiş millete fakir diyor hayatında kaç kez yurt dışına çıktın görgüsüz kaç kez villa gördün ya da oturdun :d zekeriyaköydeki villalar bile sana uygun gelsin ondan sonra çık zenginim de
- +1 yıl
Seni kimse tanımıyor ayrıca neden kıskansın? Kanıtla desem 10 tane bahane uydurursun olgunlaşın ablacım
Soran+1 yılSizinle mi uğraşamam fakirler ne haliniz varsa görün
- +1 yıl
Fakirlermiş köylü Kezban
- +1 yıl
Seni tanımıyorum kanıtlarsan kıskanırım belki ama yok :3
- +1 yıl
Kanıtla hadi bekliyoruz
- +1 yıl
Müteahhit adam galeri işinden mi anlayacak ufak atta kuşlar yesin ablacım belli ki yaşın küçük anlıyoruz troll olduğunu bak kanıtla diyorum gıkın çıkmıyor demek ki yalan
Soran+1 yılHavla dur sen burada kim takar seni 😂
- +1 yıl
O kadar paran olsa kendine eğitim al çingene ağızlı bak hala kanıtlayamıyorsun
- +1 yıl
Havla diye çingeneler söyler canım hani zengindin :)) bak hala kanıtlamadın biliyoruz anlıyoruz 😌
- +1 yıl
tabi inandım şu an
- +1 yıl
570 dükkana inandım tamam 😂
- +1 yıl
1 gecede 2 milyon 850 binmiş tamam hahahahhdhs
- +1 yıl
Önce kendine don al :))
- +1 yıl
Belli oluyor kimin sinir etmeye çalıştığı
- +1 yıl
Olmayacak duaya amin diyip illegal şeyler yazmışsın bir de Zeki gibi o kadar malı indirdin gerisini düşündün mü evladım 😂 kafanı kullanırsan gecede 2 milyon demişsin evladım biz legal yollardan para kazanmayı söylüyoruz komik olma. Daha kendinde iPhone yok saçmalıyorsun
- +1 yıl
Saçmalıyorsun çünkü
- +1 yıl
Uğraşamam engelliyorum
- +1 yıl
Aynen güzel hayal çabala belki 570 tane olmasa da 1 tane güzel dükkanın olur başarılar diliyorum
- +1 yıl
Anladım bende bir şey demiyorum güzel bir hayal başarılar diledim
- +1 yıl
İnandım ok
Cevap sahibi+1 yılNe yaşıyorsunuz ya
+1 yılOff ne kadar cahilsin ya:))
Sırf şu soruyu sorma diye bile okumana gerek var.24 Yorumla
Soran+1 yılCahil ama zenginim 😰
- +1 yıl
Bizler aramızda okumamışları aşağılarız bilgin olsun. ( biz gerçek zenginler)
Soran+1 yılDeme ya 😂
- +1 yıl
Dedim ama😂
+1 yılOkusan bile torpille bir yerlere geleceğine eminim. Bırak bari hakkı ve ihtiyacı olanlar senin yerine geçsin. Birçok öğrenci torpilli öğrenciden dolayı bir yerlere gelemiyor.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 308 cevap paylaştı. tabiki okumanıza gerek var, babanızın dağlar kadar parası bile olsa o para servet birgün kaybolabilir ve size Diplomanız yardımcı olabilir ancak cunki eğitim herseyin başıdır
00 Yorumla
+1 yılÇevre ve sosyallik açısından oku bence ama kendini de cok yıpratcak bir bölüm değil. Yeteneğin varsa moda tasarımı falan oku sonra da butik aç kendine oh mis 😅
00 Yorumla
+1 yılOkuma bence boşuna stres ve zaman kaybı. Kendini geliştirmek için kursalara gidebilirsin.
31 YorumlaOkumakla babadan zengin olmanın ne alakası var 😂😂 EĞİTİM ayrı maddiyat ayrı
40 YorumlaAğa babana ortak ol arabaları seviyorsan sende galeride işe gir arbalarla ilgilen al sat yap ticareti öğren
10 Yorumla
+1 yılOkumak sadece iş için değil belli bir eğitim ve kültüre sahip olmak için gerekli. Babanın parası seni kültürlü yapmaz sadece varlıklı yapar.
20 Yorumla
+1 yılİlerde birgün bir şey olurda paralar suyunu çekerse ayaklarının üzerinde durabileceğin bir işin olmalı 👍
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBabanda akıl olsa bence okumandan yana olur. Sadece iş ve para için eğitim alınmaz. Kişisel gelişim ve kültür asıl amaçtır.
Ki yeterince kültürlü olsan bu soruyu sormazdın.
20 Yorumla
+1 yılYok yok dünya klasiklerinden cin aliyi okusan yeterli, recep ivedikin kadın versiyonu olsan yeter yani;))
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBaban hep zengin kalmayabilir. Yarın ne olacak bilemezsin. Baban öldüğünde, iflas ettiğinde, ya da fakir bir adamla evlendiğinde ne yapacaksın? Baban da olsa kimsenin parasına güvenme. Oku, bir mesleğin olsun. İstersen çalışmazsın ama güvencen olsun.
00 Yorumla
+1 yılSen bu hayatta onca başarıya imza at bir başarısızlığın onca başarılı kariyerini ve servetini yerle yeksan eder.
00 Yorumla
+1 yılakllın varsa okursun meslek altın bilezik baban misal iflas etse falan en azından mesleğine güvenirsin.
00 Yorumla
+1 yılPara dediğin bugün var yarın yok. İnan. Ancak diplomada bir kağıt parçası asıl olan senin ne yaptığın ve yapmak istediğindir
00 Yorumlaokumak sadece parası olmayanlar için mi geçerli. türkiyede birçok zengin babalar var. çocuklarını en iyi okullarda boşuna okutmuyorlar.
00 Yorumla
+1 yılİşletme vs bir şey oku babanın yanında tecrübede kazanırsın en azından günün birinde her şey tepetaklak olursa ayakta kalırsın
00 YorumlaOkuyacaksan kendin için okuyacaksın baban için değil herhalde. Babandan başka insanlar olduğunu da görmüş olursun hayatta fena mı
00 Yorumla
+1 yılKendin için bi girişim yapmalısın okumalısın. Baban yarın batsa beş kuruş kalmaz eline.
10 YorumlaGüvenme babana diplomanı al dursun yaninda:)
10 YorumlaOku dıploman olsun baban da parasıda bugun var yarın yok batıp batmıcagını bılemessın
10 Yorumla
+1 yılBöyle sorman bile acil okul okuman gerektiğini gösteriyor
11 Yorumla- +1 yıl
Bence boşa okumuş olacağını gösteriyor.
+1 yılÖzel bi üniversitede işletme falan oku babandan devralacağın işede yarasın bu bölüm, üni hayatını da kesinlikle gör, yaşaman lazım, hele para varsa kesin oku
00 Yorumla
+1 yılboş ver git orada öğren işi ticaret falan yaparsın ilerde
00 Yorumlaboş ver sen okuma. okusan da bişi olmaz okumasan da
00 YorumlaOku, hatta okuduktan sonra iş de bul. Dünya görüşün genişler.
00 Yorumlabence gerek yok bol bol ceviz ye belki zihnin açılır :D
00 YorumlaPara için değil kendini tanımak dünyayı anlamak için okunur slk
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılTamda cevren hep okumus sende onlara karsi bilgisizmi kalacan ve hayat belki iflas etiniz nolacak
00 Yorumla
+1 yılBeni sana alsana. Evlenelim iç güveysi olurum. teşekkür. 🤭
00 Yorumla
+1 yılYarın öbür gün işleri yolunda gitmez ve çok çalışmak zorunda kalırsan şu an için pişman olursun :d
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük aileler çocuklarına niye iyi eğitim alması için zorluyor bunu bir düşün
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılBence okuma mutahitlerin parası hiç bitmiyor imparatorlar zaten
10 Yorumla
+1 yılOkumayı sadece bir iş olarak görmemelisin. Kendi çalışıp bir şeyler de kazanmalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim babamda müteahit bende okumadım babam bana yapacağım işi seçmemi söyledi ne istiyorsan yapmamı istedi ben de seçtim dükkan açtı bana çok şükür güzel para kazanıyorum bence sende öyle yap
00 YorumlaO daire babanın mı sor bakem komisyon alıyor oradan yüzde 18de devlet alıyor tabii
02 Yorumla
+1 yılbaba parası yenen için diplomaya ihtiyacın yok sal gitsin 😉
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılgit mimarlık veya inşaat mühendisliği gibi bişey oku babanın parasını bine katlarsın
00 Yorumla
+1 yılKizim dünya malın olsa nolur para öyle biseyli bir bakmışsın çok bir bakmışsın yok göz açıp kaparsın culsuzsun ! Kendini emniyete al boş işler yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılParası olup okumayanları görüyoruz aşiretler mesela onlarda da ev araba bağ bahçe tarla güç simgesi ama bir konuşmaya başlasan cahillik akar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokula git paranla hava at, ez herkesi birde sevgili yaparsın eğlenirsin işte
12 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılniye güldünki ben gerçekleri söyledim. benim gibi sabah akşam ders yapmak zorunda olmaktan iyidir
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle zenginsin yine de KS gelip soru soruyorsun. yok mu babanın çevresinde sana akıl verecek birileri.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak sadece para kazanmak için midir? Yeni bilgiler edinmeyi, sosyalleşmeyi arkadaşlıklarını düşünmüyor musun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonradan pişman olursun. Her yaşın ayrı güzelliği vardır. Herkes okurken sen gez toz dolaş eğlen bir yere kadar kendini geliştirmeye bak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman burada bulunmanada gerek yok canım. Yani babişkon hani zenginya sjsjsjsj
05 Yorumla
Soran+1 yılKıskanma
Cevap sahibi+1 yılNe kıskanacam be belkide açlıktan nefesin kokuyordur🥵
Soran+1 yıl😂😂😂açliktan nefesi kokan biri varsa sensin bence ben ömür boyu çalışmasam aç kalmam
Cevap sahibi+1 yılBelli belli 😤
Soran+1 yıl😜😜😜😜
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Para bir yere kadar. Ağzını açtığında kurduğun cümle de önemli.
20 YorumlaOkumak değil de para kazanmak için beceri edinebilirsin üniversite mezunları boşta geziyor şu an
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkumayı iş ile alakalı zanneden bir zât-ı muhteremi şâhâne kardeşimiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGerek yok sen bı zenci bul tünel çalışması yaparsın bol bol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBuna sen karar vermelisin istiyorsan oku istemiyorsan okuma zaten Türkiye'de okuyanın kıymeti yokki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatın ne getiricegi belli olmaz bence oku elinde iyi bir işin olsun
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHem bide varlıklısın Allah daha çok artırsın bu arada okuman daha kolay olur zorluk çekmeden ini hayatı yaşarsın bi çok insan geçim sıkımtısından felan okuyamıyo elinde fırsatında varken okumanı tabsiye ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanısı benim babamda zengin ama okuyorum sonuçta babamın parası benim değil
00 Yorumla
+1 yılAmaaan okuyup napıcan bacım gez dolaş keyfine bak zengin olup okuyanlara sinir oluyorum boşveeer otur para ye ya da çok saçma boş keyfine bi bölüm oku kendini yoracak bölüm değil
00 Yorumla
+1 yılAman okuma kardeşim, okur da vizyonlu, entellektuel donanımlı biri olursun. Ülkecek kaldıramayız bu durumu
00 Yorumla- Devamını Gör (97)
Devamını Gör(142)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem