sonuçta bir nevi çalıştığımız yerde ona bağlıyız. İnsan kaynakları.

sonuçta bir nevi çalıştığımız yerde ona bağlıyız. İnsan kaynakları.

Merhaba, bence oradaki çaycıdan en tepe yöneticiye kadar birisi size sen dese bile siz saygıdan, resmiyetten dolayı siz diye hitap etmelisiniz. Ben halk ekmekten ekmek alırken bile babam yaşındaki adam abi nasılsın diyor, ben iyiyim siz nasılsınız diyorum yani bunlar önemli şeylerdir. Akrabamız veya arkadaşımız olmayan insanlara karşı bu konuda saygılı olmak lazım. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Bende bu cuma hastanede başhekim yardımcısına ismiyle herkesin içinde hitap ettim Bi kaç evrak vardı imzalaması gereken Necla burayı da imzala dedim o da Necla hanim diyceksin dedi ayıp ettim sonradan düşününce farkettim harbiden üstüne siz veya hanım bey li konuşmak sanki daha uygun sonuçta "üslubu beyan aynıyla insan"' dır
Cevap
44Cevap
Olabilir eğer samimiyseniz
Amir konumundaki hic kimseye sen denmez. Hatta karsi cins dahi olmasaniz ekip arkadasiniza siz diye hitap edilmesi hostur. Yemekhanedeki gorevli arkadaslar dahil kimseye sen denmez. Siz demek saygidandir is yeri kulturune en uygun olan tavirdir.
Mülakata gidiyosan direkt elerler ahdmdhdjhdd genel oalrak da çalışırken saygı sınırını korumak lazım. Birine müsade istemeden sen demek samimiyet değil hadsizliktir özellikle bu kişi senden kıdemliyse.
İnsan Kaynaklarında calisiyorum ancak pozisyondan ve departmandan bağımsız olarak tanımadığın/samimiyetin olmayan birine "sen" denmez , siz denir ve adının sonuna hanim/bey konur.
İş dünyasında genel olarak kimseye “sen” diye hitap etmemeniz gerekiyor. Bu İK için de geçerli, üstünüz için de, çaycı için de, müdür için de böyle.
Tabii ki hayır. İş yerinde resmiyet olmalı ya. Dışardan izleyenler veya dinleyen, duyanlar çok dikkat ediyor böyle şeylere..
Siz diyerek te dert anlatılabilir. Daha iyi olur. Sen' e gerek yok. Ben şahsen Sen dersem tanıdığım, samimi olduğum biridir ondan derim.
Samimi değilse ismi ve yanına bey, hanım... Aynı şekilde o da
Tanımadığım herkese siz diye hitap ederim. Bence böyle olmalı.
Edilmez. Samimiyet nerden geliyor ha çok yakın arkadasın ise ok
İş yerimde kimseye sen ye hitap etmem. Siz derim hep, … bey, … hanım…
IK uzmanıyım, samimi olmadığım birinin sen diye hitap etmesinden kesinlikle hoşlanmam.
Kimseye sen diye hitap edilmez. Aile bireyleri ve arkadaslar dışında
Siz denir ama genelde ilkokul mezunlari üstlerine sen diye hitap ediyor
Edilir ben yavrum bile diyordum ( sevgili olmuştuk ondan) denmez bencr ama ya hoş olmaz yani
Bunu Amerika da sorsan tabii ki gereksiz bulurlardı sorunu ama Türkiye de maalesef önemli.
Mesleği ne olursa olsun herkese siz demekten yanayım ben
Ben iş ortamında senli konuşmam. Bana göre hitap edilmez.
İş ortamında samimiyete her zaman karşıyım ben çünkü sonuç her zaman hüsran olur
Aradaki samimiyete göre yinede siz demek sana değer katar
siz demek iyidir bende sana mı soracaktım demiştim
Bu ik uzmanlarını kimse zerre kadar ciddiye almazken onlar kendine garip bir şekilde fazla anlam yüklüyor. Yazık.
bence etme hepsi kusur arayıp seni kovma derdinde zaten
İş yerinde görev ne olursa olsun siz diye hitap edilmeli.
Sizli bizli konuşmaları sevmem, genelde herkese sen diye hitap ederim.
hiçbir şirkette tekil şahıs konuşulmaz sen ben o gibi siz biz onlar olucak
ne kadar da ona bağlı olsan sen diye hitap edilmez arada bir resmiyet gerekir siz diye konuşursan ciddiyet oluşur
İk ların allah belasını versin tanrılar sanki öyle egolu güzel kardeşim.
Tanımadığın kimseye sen diye hitap edilmez bence. İK olmasının bi numarası yok
Bir amirse olabilir yani saygıdan dolayı
Siz her zaman daha sağlıklı.
edilir tek büyük allahdır
Hayırdır İngiltere prensiyle mı görüşüyorum?
Ben ık sevmiyim
Ne olursa olsun, sen diye hitap edilmez
Tâbi ki de denmez öyle
İK uzmanı sen diye hitap edemez.
Siz demen daha nazik bence
samimiysem kankaysam evet
Naber kız sümüklü diyordum ben 😂
Heehalde sen diyeceğim.
Arkadaşlar yorumları okuyunca hiç birinizin kurumsal bir şirkette çalışmadığını ve yeni yönetim sistemleri hakkında hiç bir b’k bilmediğini gözlemliyorum :) saygı “slz” le olmaz ayrıca modern dünyada zaten ast üst ilişkisini minimuma indirip takımdaşlık hedeflenir.. sağdan soldan duyduklarınızla cahil cahil konuşmayın
Edilmez siz demek daha doğru olur
Siz diye hitap edilir
Bitanem de belki olur
Kibar bir şekilde hitap et işte kanka
Edilmez, kurumsal bir yerse edilmemeli
Bana sen derse bende ona sen derim.
siz desen daha uygun olur
siz diye hitap edilmesi gerekir
Yok ya denmez bence
Edilmemisi gerek
Siz daha mantikli
Ekşi'de mi gördün başlığı? 😅