Merhabalar,
Yabancı dil bilen sevgiliniz sizin bu konudaki telaffuzunuzu eleştirse ne hissedersiniz?

Merhabalar,
Yabancı dil bilen sevgiliniz sizin bu konudaki telaffuzunuzu eleştirse ne hissedersiniz?

Tam da adamına geldiniz bu soruyu cevaplattırmak için çünkü bölümüm ingilizce çevirmenlik 🤣 eğer ki benim gibi ingilizceci bir sevgilim olursa ve de telaffuzu kötü olursa düzelttiririm o telaffuz elbet düzelecek yani
Ama sevgilinin yabancı dille ilişkisi yok. Böyle düşün😅
Hı olsun yine de ingilizceci yaparım onu ve telaffuzu düzelttiririm 🤣
Peki bakalım, Allah sabır versin sevgiline şimdiden😅
Sevgilim yok ama amin 😂
Eski sevgilim benim aksanıma çok takmıştı, o kadar çok sinirlerimi geriyorduki bazen hiç konuşmak istemiyordum. Dalga geçiyor, hintlilerin İngilizcesinden bir farkın yok diyordu. Ama kırıldığımı belirtsem de alay etmeye devam ediyordu. Hatta öyle bir an geldi ki ciddi ciddi ağladım çünkü o duruma getirdi. İnat ettim düzeltmeye, meğerse adam kıskançlığından yapıyormuş. Normal ana dili İngilizce olan biriyle konuştuğumda aksamının çok iyi olduğunu ve hintlilerin İngilizcesinden farklı olduğunu söylemişti. O zamandan beri kimsenin ne dediği umrumda olmadı. İstediğim gibi konuşurum, anlaşılsın yeter kafasındayım
Üzücü👀
@AsabiÖküz hiç böyle biri değildi. Zaman ilerledi ve ilişkimiz boyut değiştirdikçe farklılaştı, zaten ayrıldık
@AsabiÖküz belki de, bilemiyorum
Tavrı önemli olurdu. Doğrusunu öğretmek maksadıyla yaptıysa öğrenir güler geçerim ama iğnelemek amacıyla yaptıysa bozulurum. Daha iyiysen sen buyur derim.
Yabancı dil olmadığı için eleştiremez. 😃
Cevap
14Cevap
Birlikte pratik yapardık
Bir yerin native dilini konuşmak için maruz kalmak gerekir. Her toplum ingilizceyi kendi aksanıyla kınuşur. İtalyanların, frazsızların, rusların, japonların aksanları çok sempatik karşılanır.
Gelelim sizinkine. Sadece egosunu tatmin ediyor üzerinizden. Bence günlük hayatta bunu başka nerelerde yapıyor diye dikkat kesilme zamanıdır sizin için.
Kesinlikle öyle.
Elestirirse söverim bir güzel. Eleştirmenin basitliğine ve ucuzluğuna düşmek yerine, yanlışımı düzeltmeme yardımcı olsun. Öğrenmeye açığım ben.
Haklıdır telaffuzumu ben bile eleştiriyorum yapıcı olsun doğrusunu öğretsin düzeltmeye çabalayayım ama dalga geçiyorsa bozulurum
Olabilir İngilizce biliyorum ama bazı kelimeleri hala söyleyemiyorum madem bilmiyorum dalga geçmek yerine öğretebilir
İngiliz dili edebiyatı profesörü ise eleştirebilir zira ancak o tür bir akademisyen telaffuzuma eleştiri yapabilir
Herzaman yaparsa, ben onun bildigi dil'den suphelenirim. :)
Doğrusunu öğret yoksa sonsuza kadar kes sesini derim
Biraz alınganlık yapar sonra kendimi eksik hissediyorsam düzeltmesi için ondan rica ederim.
Neyse ki telaffuzum berbat ve dil bilmez biriyim😅 gülerim yardımcı olmasını söylerdim
Dalga geçer gibi değilde öğretici bir şekilde yaklaşırsa sorun olmaz
düzeltmek için söyleyebilir ama eleştirmesine izin verme
Nasıl söylediği önemli burada. Eğer kırıcı bir şekilde söylediyse, bende onu kırarım.
Hangi dil olduğu önemli İngilizce ve Çince de eleştiremez ama Rusça mesela hakim olmadığım az bildiğim bir dil ve o da native speaker yani eleştirir
Eleştirsin hiç umrumda değil 😀 Hazırlık okurken o kadar çok maruz kaldım ki , sonra Erasmusa giden ben oldum, eleştirenler oturdu 😀
Ezik birisi diye düşünün kimse telaffuz takılmaz, 4 dilde konuşurum birisine bile telaffuz için bir kelime etmedim.
Hangi dilleri biliyorsun
Üzülür bu yüzden asla öyle bir şey yapmıyorum
Yaa ponçik ruhlu kızçe 🥰
Çenesini kapatmazsa kaos çıkar.
Kaosa bayılırım😅
Daha kötü telaffuz ederdim
İnadım inat diyorsun yani.
Gel pratik yapalım derim
Ağzını burnunu yerim lan çok tatlı sajshdh
gitsn yabancı manita bulsun o zmn
Demi demi😅
hadi git kumda oyna derim