Kendi başima yasamak istiyorum ama ailem yurt falan diyo onlardan gizli ev kiralasam yurt haber veriyomu
Reşitim yani. Paramda vardaa bilmiyorum sizce
Kendi başima yasamak istiyorum ama ailem yurt falan diyo onlardan gizli ev kiralasam yurt haber veriyomu
Reşitim yani. Paramda vardaa bilmiyorum sizce
maalesef İstanbul Marmarada bile yurda en geç saat 11 de girebiliyorsun her boku yetiştirmeye meyilli bizim millet. oysaki reşit insanlarız ne gerek var anlamıyorum.
Ev kiraları yaşadığın yere ve okulun yakınlığına göre değişicektir. Küçük şehirlerdeki yurtlar genelde çok pis. Hırsız, çakal, takıntılı tipler dolu. Kim iyi kim kötü belli değil. Pislikten uyuyamayan arkadaslarımı biliyorum düşün o kadar pis. İlk sene idare edip sonra birileriyle eve de çıkabilirsin herşeyin bir zorluğu var seçim senin
Yurt ailene haber vermez ama sana mesaj gelir ve çok fazla gitmediğin sürece atılırsın. Ama tatil izni alabiliyorsun da onun da sınırı ne kadar bilmiyorum. Hem ailenden gizli ne ladar sürdüreceksin ki. Kiralar uçmuş bunun elektik suyu, yemesi içmesi derken sana bir yığın yük olacak artı okul masrafları. Bir tavsiye, bence bu yıl yurtta kal aileni de yatıştır. Hem sanırım ilk defa gideceksin gideceğin şehre, oraya da alışırsın. Seneye ikna edersin aileni hem onlar da maddi destek sağlar
Tek başına evde yasamanın sorumluluklarını üsteleneceksen eve çık. Sadece maddiyat değil faturaları takip etmen düzenli evi temizlemen ders çalışırken odaklanabilmen için düzenli olman biraz da insanlara mesafe koyman gerekli. Yoksa canı isteyen kafasına göre gelir. Ailem gelicek falan dersin. Hiç ummadığın an müsait olmadığın an geliyolar
Ev kiralamak der susarım bende bu yıl çıkacağım. İlk sene ve ev tercihimdir
Nedenki
Yurt bana hiç sağlıklı gelmiyor. İstediğin gibi haraket edemiyorsun ortam bunaltıcı ve hırsızlık olayları bir hayli çok. En iyisi kendi küçük dairen. Kendin çekip çevir istediğini yap
Ailem izin vermiyoniste yoksa tutardim
Şöyle yap o zaman bir süre yurtta kal. Sonra deki rahatsız oluyorum yurtta bişeyler at kendinden. d
İlerde eve geçebilirsin
Cevap
14Cevap
Ev kiralamak
Çoğu öyle düşünüyor ama sen yine de yurtta kal. Yurtlar epey gelişmiş, güzelleşmiş geçende benim şehrimdeki KYK'yı tanıttı kızın biri youtubede şahane ya. Para artsın istediğin gibi harca o kısımlara yurt karışmaz, hatra yatırım hesabına yatır değerlensin. Ülke ekonomisi kötü ve iyiye gittiği hiç yok tutumlu ol. Evde bıkarsın, çamaşır, bulaşık yıka, fatura takip et öde vs. Ha apart varsa onlarda standart fiyat fatura dahil.
Kyk yurtlari gelismiş evet ama ben yanlizligi seviyorim nasil 3 kisiyle ayni odada kalcam
Alışırsın, çoğu yalnızlığı sever ama uygulamaya başlayınca o kadarda iyi değil diyen de çok olur. Şey aklına geldi rahmetli yaşlı eniştem prostat ameliyatı olmuştu, ben hastanede sağlıkçıyım diye özel oda ayarladım. Sonra bir sıkıntı oldu 1 daha yattız özel oda doluydu eniştem diyor burası daha iyiymiş öteki hapishane gibiydi dedi. 😀
Halbuki özel odayı kendi ve oğulları, kızı istemişti.
Birde bölüm iyi bölüm mü değecek mi? Sıradansı bölümse masraf yapma fazla.
Kilis'in çoğu Suriyeliymiş.
Vala kaydi yaptirdim ascilik bolumu bakalaim
Hayırlı uğurlu olsun.
Yurt aileni arayıpta ilişiğinin kesildiğini haber vermez. İlk yıldan evde kalmak pişmanlıktır. Sorumluluğu çok fazladır evin ve şuanki şartlarda maddi olarak tek başına evde kalmak seni zorlayabilir. İlk yıldan eve çıkmış biri olarak söylemeliyim ki, evde kaldığım günler çok güzeldi ama bir o kadar da kötüydü. Ev arkadaşların olursa onlarla yaşayacağın onlarca problem, sürekli akşama ne pişiricem derdi, soğuk kış günlerinde faturalara zar zor yetişmek zorlayıcı oluyor.
İlk sene yurt , ikinci sene güvendiğin insanlar ile ayrı ev.
Sen elektrik su doğalgazı falan boru sanıyorsun herhalde. d
Yurt ile ev aynı fiyata geliyor nerdeyde 1 1 iyidir.
maddi durumun varsa tabiki ev yanına bir arkadaşta fena olmaz
Eğtime yardımcı olan yurtlar var öyle yerleri bulabilirsen orada kal hem daha tasarruflu olur ev tutarsan yemekti kiraydi temizlikti bir sürü dert
Kendine bir arkadaş bulursan beraber eve çıkabilirsin
Paran varsa, evi çekio çevirebileceksen ev kirala, evin temizliği, yemeği, bulaşığı, çamaşırı vs. Hepsini iyi düşünmelisin
temizlik ve yemek acisindan yurtta baya iyiydik biz fakat hirsizlik olayi cok oluyordu
Yurtta yemek, doğalgaz elektrik su vs derdin olmaz ama evdede istediğin saatte girersin istediğini getirirsin
Yurt bence artan parayida yemek için uygun tek eve çıkmak güvenli degil
Ev de daha rahat edersin durumun varsa, yoksa yurt.
Yakın arkadaşın varsa ev yoksa yurt daha kartlı
Ne kadar bütçen var aylık?
2 bin
2 bine yurt odası bulursan tut evi de unut skskskks
1500 e var kiralik esyali ev ucuzmu
bayağı ucuz, Kilis’te yaşayacakmışsın, oraları bilmiyorum, ben eşyasız evden çıktım birkaç ay önce, şu an 3 K kirası, 1+1
Oha cok pahaliymiş. Kiliste esyali ev bide buyuk biraz 1500 falan 1900 pahali ama gene bea
Tabi yine çok, elektrik, su, doğalgaz, mutfak masrafı derken nerden baksan 3-3.5k eder
Cok pahaliymis sjsj
maalesef, ülkemizde özgürlük kavramı sosyal yaşamda bile soyutlanmış durumda. Ev tutmak bile hayal oldu
Vala oyle 😀
Mezara girmek bile parali
Onu sağ kalanlar düşünsün, mezara girmişim girmemişim no problemmdkssksk
Orasida dogru 😀😀😀
Bence sen çadırda kal.
Ne alaka
yurt
Basta yurt sonra ev
Ev almak 🤑
Yurtta kalmak
durumun iyiyse ev
ev daha iyidir
Ev kiralamak yurta kalan tanıdıklarım memnun değil
nerde kiralican :D
Kilis
he oralarda kiralar ucuzdur
Ucuzmu 1100 tlden basliyo
1 binlira çok paramı sence? sen bi ankaradan dene kiralamayı 1 binliraya ev var mı gör :D
Yurt
Koca evi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?