Paran varsa otel gibi olan özel yurtlar var bütçeye bağlı bir durum. Düşük bütçeli özel yurtlar para tuzağı gibi bir şey ev kiralarinin ucuz olduğu yerde 1-2 kişiyle öğrenci evine çıkmak her zaman iyidir. Aile evinde işin olmaz anne yemek yapar vs ama öğrenci hayatı olmaz knkaları toplayıp makara yapamazsin ya da flört ettiğin kızı eve getirip kahve içmezsin. 4. Sınıf öğrencisi olarak param varsa ilk yıldan gider yeni düzgün bir binada ev kiralar içini döşerim. 4 yıl orada ev düzeni kurarım. Okulum bittikten sonra eşyaları satar depozitomu cebime koyar giderim. He bütçe az ise aile evi her zaman daha tasarruflu olur sadece cep harçlığın olur gider gelirsin
Öğrenci evi kesinlikle İstediğin yiyecekler, istediğin saatlerde giriş-çıkış, istediğin saatlerde kahvaltı-akşam yemeği. Ama apart ve özelde hep bir kural var. En kötüsü giriş-çıkış saatleri.
Ben aile evinde kaldim universiteye giderken asiri rahatti. Aksam geliyodum yemek hazir anne zmnim yok sunu utuleyebilir misin diyodum hemen yapiyodu. Kira derdi yok evle ilgili sorumluluk yok. Bi kitap/ders falan unutsam anne yetis diyodum hemen getiriyodu. En iyisi aile evi tabi aileyle aran iyiyse.