Üniversite yerleştirmemden pişmanım, ne yapmalıyım?

Merhaba iyi akşamlar öncelikle bu yıl 3 kez üniversite sınavına girdim aklımda üniversite okumak yoktu aslında bir iş yerinde çalışıyordum daha sonrasında bir sevgilim oldu ve beni okumam için gerçekten bir kızı gibi yönlendirdi benimle ilgili çok güzel planlar yaptı 4 yıllık bir üniversiteyi kazandığında ancak ben pek önem vermedim ders çalışmadım yani canım hiç istemiyordu şu an sonuçlar açıklandı ve ben 2 yıllık aşçılık bölümünü kazandım ancak onun olduğu şehirde değil ona 5 saatlik uzaklıkta bir şehirde şu an farklı bir yolu var mı o şehre gidebilir miyim Kendi üniversitenin hiç gitmeden dondurabilir miyim ya da açık öğretime başvurabilir miyim şu anda nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum sadece isteğim sevgilimin yanında bir yere gitmek olacak bu bölümü niye yazdın o zaman derseniz de çıkmayacağını düşünüyordum çünkü ondan önceki her şey puanın daha iyi yetiyordu ancak bu geldi ben de çok üzüldüm sonradan yardımcı olabilir misiniz acaba konuyla ilgisi olanlar lütfen destek olabilirler mi teşekkürler şimdiden

Güncellemeler
+1 yıl
Bu kadar sorun olmasının sebebi ise sevgilim şu anda yurt dışında ve benim de 4 yıllık bir üniversiteyi kazanmam gerekli bu planları birlikte yapabilmemiz için ve ben bunu başaramadım şimdi bir yıl mezuna mı kalmalıyım ancak okul puanımı kullanmış olacağım böyle
Üniversite yerleştirmemden pişmanım, ne yapmalıyım?