bugün bir firmaya iş görüşmesine gittim. tam saatinde orada oldum ama odada beni tam bir saat beklettiler.

bugün bir firmaya iş görüşmesine gittim. tam saatinde orada oldum ama odada beni tam bir saat beklettiler.

1 saat (haber verilmesi kaydıyla) kabul edilebilir bir süre. Online görüşme yaptığım bir firma beni haberdar ederek 1 saat bekletip görüşmeyi o gün için iptal etmişti. Ertesi gün tekrar görüşmeyi iptal etmek durumunda kaldılar, bende bir daha aramalarına gerek olmadığını, böyle plansız iş yapmanın böyle bir firmaya yakışmadığını uygun bir şekilde dile getirdim ve görüşmeleri sonlandırdım. Sonrasında 3 kere daha benle görüşmek istediler hepsinde olumsuz yanıt döndüm.
Saygı karşılıklıdır. Özelikle 2 tarafta birbirine değer katıyorsa, biri diğerinin sahibi gibi davranmamalıdır.
Herkes saydırmış insan kaynaklarına 😄 Evet bazen işini düzgün yapmayanlar oluyor tabii ki ama bekletme sebepleri çoğunlukla sizin sabrınızı ve olumsuz bir duruma karlı davranışınızı ölçmek içindir. İş görüşmesine gittiğinizde beklemenizden tutun en saçma sorulara kadar her şeyin bir sebebi vardır. Hatta iş görüşmesinde size, ten renginize ve ya dininize vs. kötü yorumlar bile yapabilirler. Bana hakaret etti diye de düşünebilirsiniz. Ama bu bile aslında bir testtir.
İşin koşulları iyiyse dayanılır, işe alınana dek sabredilir, işe girdikten sonra göze girene & kendini ispat edene dek üzerinde de durulmaz ama tüm bu aşamaları geçtikten sonra bu durumun yaşanmasında emeği geçen herkesin iş kuralları ve nezaketi çerçevesinde itina ile defalarca içinden geçilir.
Görüşmeye gittiğim yere bağlı.
Eğer ki gerçekten çalışmak istediğim bir yerse evet sabreder beklerim, bir saat sonuçta koymaz.
Ha yok benim için çok da mühim bir yer değilse sekretere iletmesi için not bırakıp basar giderdim.
(Not: Saygıyı ancak gösterirsen görmeyi gerçekten hak edersin)
Cevap
93Cevap
Hoş değil, kimi ik cilar kraldan çok kralcı olup ego yapıyorlar. Belki gerçekten bir önceki aday gecikmiştir, firmanın da suçu olmayabilir. Ama ben sorun etmem, sonuçta köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek lazım 🤭
İşe ihtiyacım olduğu için biraz beklerdim
bıkac yıl önce bır avm de görüşmem vardı benı arayan kısı tam saatınde gelmem ıcın ıkı uc kere uyardı bende tam saatınde ordaydım fakat benımle gorusecek kısının gecıkecegını soyledı sız avm de bıraz gezın dedı bu duruma cok sınırlendım ve, madem bana tam saatınde gelın dıyorsunuz sızde tam saatınde olmak zorundasınız dedım ve cv mı gerı aldım yırtıp attım ve ırdan uzaklastım
Belkideee sabrını ve o işii ne kadar çok istediğini test etmek istediler 🤷♀️ bilemezsin 😅 belkide gerçekten işleri vardı veya seni önemsemediler ama siz zaten o iş görüşmesi için oraya kadar gitmişsiniz bi saat daha beklemekle bi şey kaybedilmez.
Umarım olumlu sonuç alırsınız 🧚♀️
Daha önce başıma geldi. Daha küçüktüm ve işe ihtiyacım vardı o yüzden pek bir şey demedim ama şimdi olsa tepki koyardım. Tabi böyle deneme falan da olmaz eğer öyle bir şey yapıyorlar ise. Kendine saygın var ise, tabi donanımlı isen, kendine güvenin var ise çekip gidiyorsun zaten.
Ben daha önce bir firmada tam 2 saat bekletilmiştim. Ama iş sağlamdı. 9 k maaş alıyordum. 1-2 saat ne ki. Alıcağım maaşı düşünüyorum. Evde olsam ne olacak, boş boş sosyal medyada takılcam belki de. Şu anda başka bir işe başvurdum. O da çok iyi ve muhtemelen alınıcam. Ama BİM gibi personeline yemek için para bile vermeyen, maaşdan yemek kesen bir firma için değil 1 saat, 5 dakika bile beklemem. Çeker giderim.
Kim olursan ol Adam olmam gerekir Adamlık Parayla Satın alınsaydı herkes Adam gibi Adam okurdu. Maalesef Kötü bir Tecrübe olmuş Senin için. Kaldıki bir Saat bir İnsan bekletilmez.
Nezaketen de olsa içeçek bir şey ikram ettilermi.
Özür diledilermi.
Bunun gibi gibiler.
Birde günümüzde herkesin işe Aşa ihtiyaçının olduğunu bilen kendini Patron Sananlar su istimal ediyor durumu. Her manada Sen dua ette Sevğilim ol demesinler
Bunu art niyetli olarak algılayabilirsiniz ama işyerleri bazen önemli toplantılarda olabiliyor ama tabii randevu verildiyse ki randevu verirse bile yine önemli bir toplantı olabilir kalkıp gitmek çok doğru olmayabilir ben başka zaman geleyim diyerek gitmek daha uygundur
Buna benzer bir durum yaşadım. 3 sene önce bir fabrikaya Elektrik ilanı için görüşmeye gittim. Fabrika evimden 10 KM uzakta ve muhasebedeki adam iş görüşmesi yapıyorumuş. İş görüşmesine gittiğimde bana şunu dedi, "şu an çalışanların maaşlarını hesaplıyorum yarın gel" Çıktım oradan ve daha gitmedim. Fabrikada çalışan diğer arkadaşıma demiş arkadaşını çağırda görüşelim diye. Bende ona söyle rahat rahat çalışanlarının maaşlarını hesaplasın dedim.
Hiçbir şey. Yalnız bu site gittikçe admin eliyle abes bir çakma-trol işgaline evrildi, ekşi denen asosyal erkek hegemonyası altındaki sitede birkaç gün takılınca fark ettim ki oradan buraya bizzat yaşanmış gibi başlık araklanıyor, delirdiniz iyice
Çok eskiden bir kere başıma geldi ama yine o kadar beklememisimdir, çok sinir olmuştum ama yine de işin benim için önemine bağlı olsa da o kadar beklemem iş mi yok sanki... Böyle işten hayır gelmez...
Aynısını yaptılar, bende sekretere gidip randevumuz şu saatteydi dedim, gorusmeyi tapacak kisiyi arayip beni önden almıştı. Kimse kusura bakmasin. Benim de işlerim var. Herkes verdigi saate uyacak.
İş veren beklemez işçi bekler bu sistem hep böyle geldi böyle devam ediyor nede olsa maaşını o vercek ya ha iyi niyetli iş verenler var mı var ama bize denk gelmedi ya bekliycen ya da kalkıp gideceksin bu kadar basit.
Ortamı daha fazla bekletilmeden terk eder ve bir daha adım atmazdım. 1 hafta önce ablamın başına geldi. Tam 1 buçuk saat beklemiş müdurü, gelmeyince kurumdan çıkmış. 1 haftadır gelin gorüşelim diye arıyorlar. İnsanoğlu garip...
Görüşmenin sonlarına doğru: -Görüşmeye geldiğimde 1 saat beklettiğiniz odada, görüşmeden çıkınca da 1 saat bekleyebilir miyim? Bir esprisi yoktu, iyice inceleyeyim, gözden kaçmıştır belki, derim.
zaten sen onemsızsın sadece liste doldurmak ıcın cagrılmıssın gm verılsın dıye :)
maalesef durum bu.
bekler adamları tiye al ıcın soğusun bari.
1 saat bekletmenizin sebebini sorabilir miyim? Siz firmanızda çalışacak iş arkadaşlarınıza böyle davranmayı mı uygun görüyorsunuz yoksa firmanızın çalışanlara verdiği değeri daha ilk saniyeden mi anlatıyorsunuz?
Firmanın en büyük temsilcileri İK departmanıdır. Buraya gelenler sizin firmanızı yükseltmek ve daha iyi yerlere getirmek için çaba harcayan kişilerdir. Kendi çalıştığınız yeri bu kadar mı önemsizleştiriyorsunuz?
1997 yılında askerden gelip iş aradığım zaman olmuştu böyle birkaç vaka. Bekletildiğim süre yarım saati geçmişse kalkıp gittim, bir daha da o firmalarla görüşmedim.
İş hayatında acil beklenmedik çözülmesi gereken konular çıkabilir. Şirket iyi bir şirketse ve pozisyon da istediğin pozisyonsa beklenir. Önemli olan görüşmedeki tavırları.
Bende tam zamanında gidip 1 saat beklemiştim. O 1 saat içinde diğer başvuruları almıştı. Çok da önemli değil 1 saat olması zaten işim yok ama 1 saati geçerse belki sorun edilebilir.
Yani yapacak bir şey yok iş görüşmesine gidiyorsun adam senin sonuçta sevgilin değil kocan değil ki sana belli bir saat verip o saatte alacak mecburen bekleyeceksin elin işi
Boyle bir sey yasamadim ancak yasasam muhtemelen o kadar beklemezdim. Cikar giderdim. Profesyonel olmayan insanlarla calismamak gerekiyor. En basta falso
O ortamı terk edin 30 dakika içinde görüşmezler ise. Neden gittiniz derlerse ise ciddiyetsiz bir firmada çalışmak bana göre değil dersin.
Bazı iş yerleri bile isteye bekletiyorlar. Senin sabrını denemek adına yüksek ihtimal öyle.
Bilgime tecrübem güveniyorsam geldiklerinde TSK eder çıkarım direk. Eğer orası benim için son çare girmek zorunda isem sabırla bekler ise girerim
Isi red eder giderim. Zamanim degerli. Bekleyemem.
hem zaman yönetimi olmayan bir sirket asla benim ideallerime uymaz
@Cielos yani yalvaracak olsalar bekletmezlerdi. Eski is yerim gercekten gitme diye yalvarmsiti.
@Cielos teklif etselerdi kalirdim🤣 ortaklardan birine teklif etmisler öyle ortsk olmus zamaninda 4 ortaklar.
@Cielos yok geri gidecem ben onlara 😉 yakinda yeni bir alan sunacam bakalim ne diyecekler. Eski patronla mesajlasiyorum arada
Ben asla beklemem is görüşmesi degil ama baska birsey icin böyle birsey basıma geldi. Kalktım gittim.
Öğle arasına mi çıktınız diye sorarım acelem var diyip dururum halen bekletiyosa çıkarken en iyi elemanı kaybettiniz diye havami atmadan çıkmam djsjs
Beklerim. Görüşmeye geldiklerinde ise zamanımın kıymetli olduğunu, iş veren olmalarının zamanımdan çalmalarına haklarının bulunmadığını söylerdim. Ve böyle bir firma ile devam edemeyeceğimi nezaketen cevap verme gereği duyduğumu söylerdim.
1 saat çok fazla, beklerim ama modum düşer bekle bekle.
Beklediğime değerse ne hoş yoksa ki sinirlerim içten içe.
Bunlar muhtemelen hiç bisiyden anlamayan bir firmadır herkes iş kurar ama iş hayatında herseyin bir doğrusu var
Bırakıp giderim 1 saat bekletmek nedir firmanın kalitesini belli eder eğer açıklama yaptıysalar o ayrı
Sabrınu falan deniyolardır belki. Ben çeker giderdim
Ben beklemem çünkü bilerek bekletiyorlar içerde çay kahve içip muhabbet ediyorlar 😁
İhtiyacım varsa beklerim başka secenekler varsa giderim
Beklemem not birakirim birdaha saygin yoksa iscine saygi bekleme diye.
Birkaç sene önce beni de bekletmişlerdi müdür gelip özür dilemişti ve Nusret'e götürmüştü ve yemek yerken ki sohbetimi beğendiği için o gün işe almıştı parası da iyiydi.
Müdürle görüşmeye girince tartıştım çıktım 😄 1 saat bekleyince sinirim bozulmuştu.
Benim içşn özel bir iş ise ciddiyetim ve tecrübeler onları ezerim ama değilse o kadar beklemem zaten
Bekletmelerinin yapacağın işle bir ilgisi var mı acaba
Biraz beklerdim umudum kalmadığında kalkar giderdim.
Benim de başıma gelmişti yaklaşık 30 dk bekledim ama sebebini açıkladılar, acil bi durum yaşanmış
15. dakikada kalkar giderim karşımdaki işveren saygılı olsa bekletmez zaten
Yoğunluk falan olabilir, laf söylesem de mecbur beklerdim.
Bir şey yapmam ne yapayım işe ihtiyacı olan benim çünkü
Eğer gerçek bir mazeretleri yoksa çok atraksiyonlu bir görüşmenin başlangıcı olmuş olurdu
Zamanında giden biriyim. Bekletilmekten hoşlanmam. En fazla 10 dakika daha beklerim 🙂
Valla mecbursan bişi yapamıyosun staj görüşmesine gittim 45 dakika bekletmişlerdi sonuç almamışlardı
Beni 13 saat beklettiler. :) <3 Bekledim işi aldım şimdi 2. yılım olacak.
Beni 6 saat beklettiler, online görüşmeydi , şimdi ekibin vazgeçilmeziyim
Belki sıra ile alıyorlardır.. başka adaylarda olmuş olabilir
dalga gecilmis gibi hissederdim ve giderdim ama işe çok ihtiyacim varsa o zaman dururdum
Beklettiler ve bir şey yapamadım çünkü işe çok ihtiyacım vardı
Sinirlenirdim ama iyi olurdu. Sinirliyken daha net konuşuyorum :D
İş Ahlâkına uygun değil, etik değil. Ciddiyet baştan belli olur. Orada beş dakika bile durmam
Beklerim, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyecez...
Benim tavrım iş arayan insan tavrına pek uygun olmayacağı için söylemeyeceğim
beni beklettiler gergin oluyorsun iyice geriyolar insanı
gunumuzde iş aş onemli ama bu kadar lakayit firma maasıda 1 ay geriden oder
Geçerli bi mazeretleri yoksa bu konuda bilgi vermedilerse çekip gidilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?