KScanlar merhaba! tiktok ülkemizde popüler olmaya başladıktan sonra influencer kelimesini daha çok duyar olduk.
milyon takipçisi olan da 30 bin takipçisi olanda, pahalı yatlarda, otellerde, villa, yazlık, ünlülerin uğrak yerleri Bodrum gibi yerlerde boy gösteriyorlar.
Elbette oralara bu kadar az takipçili hesapların influencerlerin gitmesi o lüx yerlerde nerdeyse 2 ay yaşam sürmesi imkansız gibi bir şey.
Zaten gidemiyorlar, götürülüyorlar başka bir deyişle takipçisi az olabilir ama onları paylaşımlarında, hediyeye boğanlar davet ediyor. onlarda gidip ünlüler gibi hem tatil hem çekim yapıyorlar.
Influencer nedir bilmiyorum, belki googleden bakabilirdim.. Ama bildiğim bir şey var 🙂Insan, Bakın Kadın veya Erkek demiyorum Insan , ait olmadığı şeylere kendini uyarlamaya çalışarak, mutlu olmadığı ama mutluymuş gibi yaptığı yerde ne kadar Insan olduğunu fark edebilir Sırf çok takipçim olsun , Beni sevsinler bana hayran kurban olsunlar diye bir insan neden bu kadar vıccık vıccık , gösterişe girer ki.. Bu insanlara yanlızken aynaya baktıklarında , ayna sorsa dese ki mutlu musun gerçekten? Hayır diyeceklerine eminim.. Başkasının parasıyla, absürt bir yasam ve zaman.. Gerçek hayat , böyle olmadığını bile bile uyuyup rüya görmek istiyorum demek gibi bir şey bu Halbu ki hayat fakirligiyle zenginliğiyle , az veya çok kıyafetle, iyisiyle kotusuyle Herşeyiyle anlamliyken neden bu kısıtlama Neden bu zorlayış ve ya doyumsuzluk Ben bunların hepsini reteder mesela papatya tarlasında oturmak isterdim.. Konuşmak ister, şarkı söylemek isterim Deniz, kayık olsun olmasın mi olsun , ama birilerinin gözüne soka soka değil, ben mutlu olduğum için yapmalıyım..🤷♀️
Maalesef , Belki değişir bir gün..90li yıllar ile 2020 yıllar arasında çok şey değişti belki yıllar sonra bu söylediklerimiz olur kim bilir.. Bem teşekkür ederim sorunuz için 👋
hiç sorma ya kimileri bayramda memlekete gidip ana baba eli öpecek yol parası pahalı diye gidemezken, bazıları bizim rüyamızda belki göreceğimiz lüx yatlarda canlı yayın açıyor. sere serpe.
tamam kimsenin namus bekçisi değiliz eyvallah ama kalite kalmadı be kardeşim. milyon takipçisinide al vur ötekine ama.
milyon takipçisi olan dersin dans, mans, orasını burasını açma filan filan yapsada o noktaya hemen gelmemiş binlerce video çekmiş. neyse dersin.
ya 10 bin 30 bin, 50 bin takipçi ne yapmışta hak etmiş diğerleri gibi binlerce video mu çekmiş sanki.
Hiç birini tasvip etmemekle birlşkte adaletsizlik bu kadar da saçma işlemesi insanı irrite ediyor.
gir kardeşim ya blog aç, o sayılı Bilgi veren tiktok, instagram, youtubede gibi kısa videolr çekenler gibi çek kardeşim.
Hiç kimse yokken hatta youtube bile yokken mynet video vardı Ruhi cenet ansiklopedilerden, eski gazetelerden belgesellerden tarihi bilgi, ürpertici, ilginç ne varsa sesini bile kullanmadan çekmeye başlayarak. yola çıkmıştı.
şimdi nerdeyse her dilde yayın yapan ayrı ayrı ülkelere özel onların dilinde videolarını dublajlatıp sunuyor. oralardan gelen paralarla cesur bağımsız gazetecilik belgeselcilik yapıyor. küçük bir adımla başladı oysa.
Geçenlerde avmde Cemre Solmazı görmüştüm. En ucuz king chicken menüsünü aldı kız yaa okadar para kazanıyosun ne bu cimrilik. Ben ondan daha zenginmişim meğer 😅