Kpss'ye hazırlanıyorum ve neredeyse konularım bitti sadece tarihte sıkıntım var, seviyorum onda bir sıkıntım yok ama konular karmaşık ve uzun olduğu için sıkılıyorum. Eğlenceli hale getirmenin yolu var mı?

Kpss'ye hazırlanıyorum ve neredeyse konularım bitti sadece tarihte sıkıntım var, seviyorum onda bir sıkıntım yok ama konular karmaşık ve uzun olduğu için sıkılıyorum. Eğlenceli hale getirmenin yolu var mı?
Ytube da Mehmet Celal Özyıldız diye bir hoca var baya popüler kendisi Türkiye çapında.
Tarih konu anlatımı ve özet videoları falan var her yol güncel videolar atar çok eğlenceli hikayrleştirerek komik şekilde anlatıyor akılda kalıcı oluyor. Bir bak istersen.
Evet, Mehmet hocayı biliyorum arada videoları denk geliyor. Teşekkür ederim mutlaka bakarım
Tarih öğrencisi değilim ama bence konuyu sıkıcı yapan şey bunun bir ders olarak öğrenilmeye çalışılması. Ben mesela tamamen hobi amaçlı araştırıyorum ve aşırı keyifli geliyor. Geçmişte yaşananlara biraz merak duymak lazım. Sadece öğrenilmesi gerekilen bir sorumluluk gibi görmek işi sıkıntıya sokuyor.
Bu tarihi bir öğrenciye ogretene kadar atla karayı seçtim. 😃
Eğlenceli olması için her derse en fazla günde iki saat ayırmalısın. Tabi boşluk aralarında film veya belgesel gibi şeyleri ihmal etme. Çok çalışmaktan ziyade verimli çalışmak önemli.
Konuları hikayeleştirerek kendine anlatmaya çalış tarih dersindeki padişahları ailedeki üyelere de benzetebilirsin ya da kodlayarak aklında bu şekilde tutabilirsin ben böyle çalışıyordum aklında kalır
Cevap
7Cevap
Müzik dinlenebilir çalışılırken
Genel olarak ders çalışmanın nesi eğlenceli olabilir ki 🤢
Değil ama mecburi
Öyle bir taktik bilmiyorum maalesef
Canın sağ olsun
Sana da kolay gelsinn <3
Teşekkürler kuzum💕
Unite unite , tek bir a4 kagidina sablon seklinde yazip, bolca tekrar etmek. En pratik ve kalici yolu budur. Her dersi severek calismamiz zaten imkansiz.
Dur bakalım nolcak? Bence şu kazanır vs gibi dizi tadında okumak lazım
Dizi gibi okuyamıyorum işte
Bazı konular belgesel şeklinde youtube da var. Onlar konuyu daha eğlenceli. Mutlaka animasyon ve belgesel izlemeni öneririm
YouTube u aç
Mehmet Celal özyyıldız hocayı dinle
İris yayıncılık YouTube kanalı
Hem gulersin
Hem tarihi öğrenirsin
Kendini olaylarin o tarihin icinde hisset 🤣🤣 misal savaş meydaninda. Veya bagimsizlik bildirgesi imzalanirken bir muhabir olarak hayal et.( Öneri )
Tarihi zaten eğlenceli yapamazsın ama seversen yaparsın sevmen içinden gelmesi lazım
Haklısınız, içimden geliyor ama bir yerden sonra sıkılıyorum
Eğlenceli hali, bis mil la hir rah ma nir ra him diyerek soru çözmek
Ben sana anlatirim tarih tarihim cok iyidir
Ramazan yetkini dinle 😝
Dinlemekten sıkılıyorum
Hiçbir şekilde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?