Influencer olmak iş aramaktan daha mı mantıklı?

Tekstil ve Moda Tasarımı mezunuyum. Onur öğrencisi olarak mezun oldum. Üç staj yaptım ayrıca ünlü sayılabilecek bir moda tasarımcısının yanında eğitim gördüm bir süre. Bursa Fashion Week tarafından düzenlenen yarışmada finalist oldum. Yeteneğine ve bilgime güveniyorum. Ancak iş görüşmeleri asla istediğim gibi gitmiyor. Firmalar ya bağlantı yolu ile işe alıyor ya da aldıkları kişiyi sömürmeye bakıyor.

Bugün iş görüşmesinde müdür bana "Sende ışık varsa destekleriz, gelişmen lazım ama senin..." dedi. Bu hafta içinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapacaklar.

"Ben Bursa Fashion Week defilesine ve @^#^#^# yarışmasının defilesine davetliyim. İşe girersem hafta içi defileye gitmemde sıkıntı olur mu?" dedim. Bize bir şey katıp katamayacağız bağlı diyor. Açıkçası bana bunu söylemesini hem saçma buldum hem de sinirim bozuldu. orada işe girsek bile mutlu olur muyum bilmiyorum. Zaten ailem başka şehirde, burada işe kıtı kıtıma geçinirim yani.

Sizce ailemin evine dönüp influencer mı olsam? Moda hakkındaki bilgisi olmayanlar çok bilgili gibi taklit yapıp iyi kazanıyor, ben de asıl işimi yapmasam mi diye düşünüyorum şu aralar. Aslında mesleğimi çok seviyorum ama sektör çöp resmen.

Bu arada ailem işe gir diye baskı yapmıyor, memlekete dönsem sıkıntı olmaz yani. Mahremiyete önem verdiğim için memleketi yazmayacağım. (Gerçi zaten çok detay verdim ama olsun artık, iç dökmem lazımdı.) Şu an olduğum şehirde ise tekstil sektörünün kısmen olduğu bir şehir.

Ne yapayım sizce? Firmada işe girsek yeteneğimi çöp edecekler gibi geliyor. Diğer türlü de mesleğimi bırakmış olacağım.

Sayın KS istersen bu sorumu süper soru seçebilirsin. 😊

Influencer olmak iş aramaktan daha mı mantıklı?