Kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum?

Öncelikle herkese iyi geceler arkadaşlar. Bu saatte bile kafamı yiyip bitiren bir soru ile karşınızdayım. 23 yaşındayım, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanından mezunum. Bu seneki Kpss için geç kaldım (özel sebeplerden ötürü hazırlanamadım) Önümde iki seçenek var ; ya hemen bir şekilde bir sonraki kpss'ye kadar iş hayatında çalışmak. ya da yüksek lisans okuyup bir yandan da kpss' ye çalışmak. Şu yönden kararsızım. Babamla anlaşamıyorum hiçbir şekilde. Onun yanında kalıp çalışmak benim için epey zor. Çünkü pandemiden sonra babannemin yanında samsun'da 2 sene kaldım. Aile evi bana zulüm gibi geliyor. Ama bazı forumlarda da şu an yüksek lisans yapmanın gereksiz olduğunu söylüyorlar. Ben bir yandan dil öğrenmek istiyorum yani kendimi geliştirmek. Babamın yanında bir işe girersem kendimi geliştiremem. Yüksek lisans yapacağım yer şehir dışında bu arada. Uzun oldu biliyorum farkındayım. Sizce hemen tecrübe sahibi olmak için iş hayatına mı girmeliyim? (babamın yanında) yoksa yüksek lisans mı yapmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum?