Benim için o sene, bu sene arkadaşlar. 😂 Bu yüzden tecrübeli abilerim ablalarımdan fikir almak isterim.

Benim için o sene, bu sene arkadaşlar. 😂 Bu yüzden tecrübeli abilerim ablalarımdan fikir almak isterim.

Birincisi, kesinlikle ilgi duyduğun bir bölümü seçmelisin ve bu konuda kulaklarını arkadaşlarına ya da ailene karşı kapamalısın, çünkü hayat senin hayatın ve üniversite senin için hayati bir adım olmasa da önemli bir adım.
İkincisi, birinci adımdan sonra, ilgi duyduğun bölümün puanlarını, yerleşme sırasına göre üniversiteleri sırala, bana kalırsa bir birey olabilmek adına -özel bir durumun yoksa- kesinlikle aileni senin yanında hissetmediğin bir şehirde oku.
Üçüncüsü, gitmeyi düşündüğün üniversitenin ve bölümün akademik kadrosuna bir göz gezdir, ismi duyulmuş insanlar mı, nasıl başarılara imza atmışlar ve nerelerde hangi branşlar üzerine eğitim almışlar.
Dördüncüsü, bu madde maddi anlamda seni ilgilendiren konu, gitmeyi düşündüğün üniversitede okuyan insanlara ulaşmaya çalış ya da forumlardan mutlaka bilgi al ev/yurt fiyatları nedir, hizmetler ve şartlar nelerdir bunları üniversiteye gitmeden öğrenmen senin için iyi olur 👌🏻
Puanınıza göre değil yetenek ve ilgi alanlariniza göre seçim yapmanızı tavsiye ederim. Buna ilave olarak ailenizin değil kendi istediğiniz bölümü yazın. Şimdiden hayırlı olsun, umarım hakkinizda en hayırlısı olur.😊
Çok teşekkürler. 🙏🏻
Cevap
5Cevap
Yetenek ve ilgi alanlarına göre seçim yapılmalı
Gideceğin yere iyi dikkat et. Kampüse merkeze uzaklığı ve etrafında kyk yurdu bulunmasına, bulunuyorsa bile mesafeye dikkat et.
2 bira 3 tane beyaz şarap 35 Lik 2 şişe rakı içip ot çekiyorsun ve tercih yapıyorsun
Mutlu ve basarili olacagin bölüm secmek beceriksiz doktor olmaktansa becerikli coban olmak iyidir
Merhaba ben sözelden yazacağım tercihi 120k gibi bir şey geliyor hocalar 90K civarını yaz diyor ama mantıklısın geliyor geçen senelerde yök atlasta en son giren kişinin neti benden yüksek ama hoacalae sen yaz diyor sence ne yapmalıyım
tercih yaparken sarhoş olmamak
Bakalım ne olacak bu yıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?