sorum şu ki
A üniversitesinde hukuk kazandım diyelim B üniversitesinin hukuk bölümüne geçmek istiyorum bu geçiş nasıl oluyor bilen varsa anlatabilir mi?
sorum şu ki
A üniversitesinde hukuk kazandım diyelim B üniversitesinin hukuk bölümüne geçmek istiyorum bu geçiş nasıl oluyor bilen varsa anlatabilir mi?
Olur ama sıralaman önemli sen başvurunu önce Online sonra evrakları alıp direk başvuru yapıyorsun. Bekliyorsun. Sırlamaya girersen diğer evrak vs işlemelerine geçiyorsun. Ama o okulun en son aldığı kişinin giriş sıralamasına bak ona göre başvur. Takdir yine de üniversite heyetinin
Cevap
5Cevap
Üniversitede yaptığınız ortalamaya göre oluyor. Her sene 2-3 kişi alırlar yatay geçişle, puanı yüksek olanlar geçer.
Bahar ve güz dönemlerinde geçişler açılıyor.
Yerleştirme puanı yani yks ile geçiş ve ortalama yani ano ile geçiş oluyor
Eğer yerleştirme puanın yetmiyorsa ano ile geçişe başvuru yapıyorsun
ortalamalara göre başvury yapanlar sıralanıyor asiller ve yedekler olarak asillere giremezsen yedekleri takip ediyorsun
2 tür var.
1. OSYM sinavina girdigin seneki sıralaman B universitesi son yerlesen kisi icin yeterli ise Merkezi Yatay Gecis
2. AGNO ile yatay geçiş.
yatay geçiş araştır nette şimdi üni ismi vermemişsin gitmek istediğin üninin ismi ile yatay geçiş şartlarını araştır genelde yatay geçişe 2-3 kontenjan ayrılır kesin geçersin diyemem zaten
Diğer üniversitenin kayıt giriş yerleri var gidip konuşup nakil aldırırsın
yatay geçişler oluyor bazı dersler uyuşuyorsa falan sildirme durumlarıda oluyor sanırım
Knka üniversitelere göre değişiklik gösterebilir ama yatay geçiş ile yapabilirsin
1 yıl okuduğun okuldaki puan ortalamanla ya da merkezi yerlstigin puanla geçiş yaparsin
Yatay geçiş
Bazı uniler yks puanına göre bazilari da ortalamaya göre aliyor
Telegramda unibilginet grubuna sorsana
Yatay geçişle oluyor galiba..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?