Arkadaşlar diş hekimliği okuyoruz. Diş yaptık bu dişler ortalamanın sadece yüzde 20sini etkiliyor. Hoca diyorki eğer dişlerden herhangi bir notunuz 0 ise geçseniz bile dersi bırakırım
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bırakamaz, bırakırsa şikayet edin.
Gerçekten mi
İsterseniz yaparsınız istemezseniz yapmazsınız sizin bileceğiniz iş, hocayı zerre kadar ilgilendirmez. Sınavlardan ne aldıysanız onu vermek zorunda, bu öğrenci benim istediğimi yapmadı diye düşük giremez. Girerse de görevi kötüye kullanma suçunu işlemiş olur, şikayet edersiniz. Mahkeme bilirkişi atar, sınavınızı o değerlendirir.
Yapmadım ama vize notum bu. Final değil bi şey olur mu ki
Vize, ödev, final ayrı ayrı değerlendirilir birbirlerini bağlamazlar. Bunların ortalaması da geçer not oluyorsa geçersiniz. Hoca kafasına göre sen dişin birini yapmadın diye bırakma hakkına sahip değil. 20 puanı gözden çıkaran isterse hiçbir dişi yapmayabilir kendi kararıdır.
Teşekkür ederim yani hoca göz korkutmaya mı çalışıyor? Bir de değiştirebilir mi kafasına göre yüzdelerini
Evet göz korkutmaya çalışıyor. Yüzdelerin ne kadar olacağı sene başında kurul kararı ile belirlenir ve buna göre yönetmelik hazırlanır. Hocanın yapacağı tek şey verdiği notları sisteme girmek. Ortalamayı yüzdelere göre sistem hesaplar.
Mükemmelsiniz siz 🙏🙏🙏
Emin misiniz
Okulunuzun sınav yönetmeliğini indirip okuyabilirsiniz.
Baktım da bi şey yazmıyor bırakma falan
Preklinik pratikten başarılı olmak zorundayız yazıyor
Şey orada mısın
Ama arkadaşlarımın dişleri eksik olanlar finale girdi ve geçti görünüyor sistemde hoca ona müdahele edebilir mi
Preklinik pratik dediği şey ödev değil pratik sınavları. Hoca sisteme müdahale edemez, ne aldıysanız girer sistem hesaplar. Sonradan yüzde değişimi de yapamaz.
Bizde uygulama yüzde 10 var ve ödev yüzde 10 var. Uygulama pratik değil mi
Uygulama hocanın önünde yaptıklarınız ona pratik sınavı veya uygulama sınavı deniyor.
Yani bırakabilir mi o zaman
Di mi
Siz hocanın önünde diş yapmıyor musunuz? 3 tane azı dişi diyor mesela siz de o an orada yapıyorsunuz hoca da yaptıklarınıza puan veriyor. Yaptığınız dişlere göre puan vermek zorunda, sınavda yapmadıysanız ve bunun bir şartı varsa hoca bırakmaz kendiniz kalmış olursunuz. Hocanın bir insiyatifi yok sınavını yapar notunuzu verir gerisi okulun yönetmeliğine kalmış. Dekan yardımcısına sorun geçmek için neyden kaç almak lazım diye.
Ben mesela 0 aldım bu durumda kalmış mı oluyorum
Ben tıp okuyorum bizde ortalama kaç olursa olsun finalden 50 alma zorunluluğu var mesela ve bu yönetmelikte direkt yazıyor.
Preklinik pratikten bilmem kaçı geçmeyen öğrenci o dersten kalmış olur falan yazmıyorsa siz de kalmazsınız. Yazıyorsa kalırsınız.
Bizde de 60 üstü de demek istediğim uygulama 0 ise kalınıyor mu
Yazmıyor
O zaman kalmazsınız
Ama eksik veya başarısızsa finale giremez diyor fakat giren arkadaşlarım var ve notları da girilmiş geçmişler hoca şimdi dişleri getirmezseniz bırakırım diyor
Orada mısınız
Ne düşünüyorsunuz
Arkadaşlarınız girdiyse siz nasıl girmediğiniz 🤔
Girdim geçti de yazıyor ama hoca diş telafisi getirmezse bırakırım diyor
Yönetmelikte finale giremez diyorsa siz de çoktan girdiyseniz hocanın yapacağı bir şey yok. Yönetmelikte öyle yazdığı için sınava almama hakkı varmış ama artık aldığı için geriye yönelik bir şey yapamaz.
Yani notları da değiştiremez mi
Not değiştiremez
Ne alaka yuzde 20 etkiliyorsa nasil birakacak
Gecti olarak gorunuyorsa birakamaz
Hoca haklı. İşinizi iyi yapın. sizde.