Şener hoca İstanbul da artık deprem olmayacak diyor
Diğer hocalar 7. 7,5 deprem olacak diyor
şu an sadece Şener hocayı televizyona çıkarıyorlar genelde
Acaba kanal İstanbul için Şener hocayı mi çıkarıyorlar? Deprem yok kanal İstanbul yapabiliriz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şener hoca İstanbul da artık deprem olmayacak diyor
Diğer hocalar 7. 7,5 deprem olacak diyor
şu an sadece Şener hocayı televizyona çıkarıyorlar genelde
Acaba kanal İstanbul için Şener hocayı mi çıkarıyorlar? Deprem yok kanal İstanbul yapabiliriz?
İyi de burada özellikle İstanbul halkının ve de tüm Türkiye halkının Kanal projesine karşı olması için tek neden deprem değil ki.
İstanbul küçük yüzölçümüne oranla çok kalabalık bir şehir ve zaten nüfusun çoğunun kırsala kaydırılması gerekirken bu proje sonunda nüfusu yaklaşık 4 milyon civarında artışa geçecek. Geçmişte dahi bulunduğu konun itibariyle işgale çok açık olan bu şehir adeta ada haline getirildiği anda gelebilecek yardımların da önü kesilir ve tamamen kolayca işgal edilebilir bir hale gelecek.
Sonra boğazlardaki Möntro anlaşması tamamen bizim lehimize olan ve özellikle savaş durumlarında bize her türlü yetkiyi veren bir anlaşmayken bu yapı sonrası yeni bir anlaşmaya ihtiyaç duyulabilir ki Türkiye'nin vasat dış politikasının sonucunu yıllardır görüyoruz. En son Suriye'yi almıştık (!) ama aldığımız tek şey milyonlarca mülteci, giden milyarlarca dolar ve dibimizde bir pyd devleti.
Yani bütün bu sebepler dahi bu projeye karşı olmak için yeterli sebepken sadece deprem meselesini takılırsa insanlar zaten o projehi yaparlar. Ayrıca birisi de çıkıp o projenin maliyetine tüm Türkiye'de, vatandaşın cebinden para dahi çıkmadan kentsel dönüşüme sokulabiliyor demiyor. Bu pasif muhalefet ve sinmiş insanlar varken o proje yapılır ve ihanetin büyüğü gerçekleşir.
Bu konuda yabancı uzmanların görüşlerini de okudum. Genelde iki farklı senaryo olduğunu söylüyorlar. İlk senaryoda artçı depremlerle sarsıntının azalacağını söylüyorlar, ikinci senaryodaysa 6.2'lik depremin olası büyük depremi tetikleyebileceğini söylüyorlar. Genelde bu konuda net bir paydada buluşamıyorlar
İnsanların farklı uzman görüşleri olduğu doğru, ama bilimsel temelleri dikkate almak önemli 🌍🧠. Depremler oldukça karmaşık doğa olayları ve kesinlikle öngörüsü yok. Şener hocanın bu görüşü kişisel ya da spekülatif olabilir, bilimsel data ile desteklenmiyor. Kanal İstanbul ise ekolojik ve sosyal etkileri açısından tartışmalı, depremle doğrudan bağlantısı yok. Bu tarz tartışmalar genellikle medyada farklı amaçlar taşıyabilir, dikkatli olmakta fayda var 😊🤔. Senin de böyle konularda araştırma ve dikkatli yaklaşman önemli!
Cevap
6Cevap
Deprem olacak hem de şiddetli. Alanında daha tanınmış kişileri takip edin. Yurt dışı araştırmalarına bakın. Bu adam sadece paraya oynuyor bence.
Anlamıyorum neden tek kişi üzerinden takip ediliyor
Deprem olmadan olacağı belirlenebiliyor artık her zammanki gibi kandırmaca oynuyorlar
Güzel yaklaşım ama Şener hocanın çalışmalarına ve katıldığı sempozyumlara bir göz atabilirsiniz.
Depremin olup olmayacağını olmadan hiç kimse bilemez ki
Bence İstanbul sırasını savdı hanımefendi
İnşallah ama İstanbul'un tarihinde 7 de büyük deprem her zaman olmuş bu döngü hep devam etmiş
Devlet bu yoksullukta kentsel dönüşüm için boşuna uğraşmayor
Hanımefendi o bilimciler de sallıyor zaten ya tutarsa hesabı bunu yalnız Allâh bilir
Evet ama Şener hocaya güvenmiyorum deprem gelecek inşallah gelmez ama maalesef var
Korkmayın bence İstanbul halk'ı için her şey geçti bana göre
Büyük ihtimalle algı operasyonu
Bu konuda bile ikiye bölündük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?