Cevaplayan arkadaşlara da teşekkür ederim.
Akademik danışmanım evli öğrenci istemiyorum dedi, ben de evlenmek üzereyim. Ne yapmalıyım?
Cevaplayan arkadaşlara da teşekkür ederim.
Evlen ve aynı hocandan eğitim almaya devam et. Muhtemelen yaşadıgı bir olaya sitem etmiş. Kişisel olarak algılama bence söyleneni.
Aslında kişisel algılamadım ancak doktora planımdan haberi vardı ve cümleyi kurarken başında üzgünüm gibi bir ifade kullandı
Evet hatta düğünüme de davet ettim
Evet evli
Cevap
7Cevap
soruyu biiraz yanlış yerde sormuşsun burdaki insanların yorumu pek tutarlı olmaz
neyse cevabına gelirsek bende yüksek yapıyorum bu ikinci sefer. Hocanın bekar istemesinin nedeni çok fazla iletişim kuracağı için bazen sabah akşam telefonla görüşme olabiliyor. Evli veya nişanlı bi kızın kocası bu tür durumlara çok karışıyor bu yüzden hocalar istemiyor o topa girmeyi. Bildiğin düz öğrenci istiyorlar yani süre sınırlaması olmayan
Evet yanlış bir yerde sordum ama yapacak bir şey yok. Evet olabilir kendisi bu şekilde düşünüyorsa bende başka bir danışmana giderim, yorumun için teşekkürler.
::)
Oldu anasını satayım adama bak hayata kadar karışıyor insanların nasıl bir rahatısızsa artık
Öğrencinin fazla sorumluluğu olacağı için kendini kariyerine veremeyeceğini söylüyor
Ya hikaye yapıyor boş yapıyor. Ne evli insanlar var neler yapıyorlar yeterki insanın içinde olsun o tutku.
Yani bekar öğrenci derken Neyi kastettin anlamadım ikinci bir ilişkiden mi bahsediyorsun
Başka hoca bul ve evlilik için erken diye düşünüyorum
Çok haklı
Neden peki? Sonuçta kendisi de evli ve bu mevkiye gelebilmiş.
Bunun bence cinsiyet ile alakası yok, örneğin benim ne gibi yayınlarım olduğunu hangi sempozyumlarda bildiri sunduğumu bilmiyorsun. Aynı alanda birçok erkekten daha fazla başarı elde ettim, daha yüksek lisans aşamasında olmama rağmen 2 uluslararası dergide 2 tane de yurtiçi dergide makalelerim yayınlandı. Sunduğum bildirileri saymıyorum bile. Sadece kadın olduğum ve evlenecek olduğum için başarılı olamayacağımı mı düşünüyorsun?
Makalenin yurtdisinda yayınlanması çok mühim bir durum değil , yayınlanan yerin kalitesi önemli seni tanımıyorum kendim kamu hukuku yüksek lisans mezunuyum çok net bir şekilde söylüyorum çok istisnai durumlar hariç en iyi yerlerde olan kadinlarin büyük çoğunluğu bekar , evlilik çok kotü mu etkilyor evet çok koyu etliliyor
Scı indeksli yurt dışı dergilerinden bahsediyorum, ayrıca sana hem evli hem çocuk sahibi hem de iyi yerlere gelmiş birçok kadın ismi verebilirim. Bunun kadınlıkla ilgisi yok, zeka ve çalışkanlıkla ilgisi var. Evlilik tabi ki etkiliyordur ama kadını ne kadar etkiliyorsa erkeği de o kadar etkiliyordur.
Kadın olduğum için bir şeyleri yapamayacağım söyleniyor bu durumda objektif olabileceğimi sanmıyorum. Bu soruyu sorarken bir çıkış yolu aradığımı düşünüyordum ancak farkettim ki çıkış yoluna ihtiyacım yok gayet başarılı bir kadınım ve yoluma devam edeceğim.
Erkek mi danışman
Evet erkek
Sanmıyorum, evli kadının iş yükünün fazla olduğunu ve öğrencilik sorumluluğunu yerine getiremeyeceğini söylüyor.
Evlenin
Ne alakaysa
Zor bi durum
Çok saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?