Lisans mezunu hemşireyim. Üniversite mezunu (düzgün bir bölüm) olmayan biriyle evlenmek istemiyorum. Küçümsediğimden değil tercih?

Tercih olarak bakıyorum ama bunu diyince bazı insanlar şöyle tepki veriyor: Ne okuyan insanlar var çok kötü karakterde, ne okumayan insanlar var çok iyi çok merhametli... Eee onu ben de biliyorum da bende hem meslek hem karakter var. Haliyle karşımdakinden de bu iki özelliği de beklemek hakkım değil mi? Tekrar söylüyorum okumayanı küçümsemiyorum. Alın teriyle helal parasını kazanan herkesi de takdir etmişimdir ama benim için eğitim önemli ve tercih meselesi yani. Şu da var. Ailemde okumamış olan kimse yok. Anne tarafım da baba tarafım da 1 tane halam hariç hepsi üniversite mezunu 2 nesildir. Bunu övünmek için söylemiyorum. Veya okumayan insanları asla küçük görmüyorum. Ama her şeyin bir usulü, bir uyumu, bir dengi, vardır. Böyle düşünmeyebilirdim. Benim gibi düşünmeyenler de vardır ama bu bir tercih meselesi. Bunu söylediğimde neden bazı insanlar tepki gösteriyor anlamıyorum yani. Bu durum dururken insanlara söylediğim bişey de değil bu arada. Birini tavsiye ediyorlar tanış diye o zaman söylüyorum yani böyle böyle diye

Lisans mezunu hemşireyim. Üniversite mezunu (düzgün bir bölüm) olmayan biriyle evlenmek istemiyorum. Küçümsediğimden değil tercih?