Tercih olarak bakıyorum ama bunu diyince bazı insanlar şöyle tepki veriyor: Ne okuyan insanlar var çok kötü karakterde, ne okumayan insanlar var çok iyi çok merhametli... Eee onu ben de biliyorum da bende hem meslek hem karakter var. Haliyle karşımdakinden de bu iki özelliği de beklemek hakkım değil mi? Tekrar söylüyorum okumayanı küçümsemiyorum. Alın teriyle helal parasını kazanan herkesi de takdir etmişimdir ama benim için eğitim önemli ve tercih meselesi yani. Şu da var. Ailemde okumamış olan kimse yok. Anne tarafım da baba tarafım da 1 tane halam hariç hepsi üniversite mezunu 2 nesildir. Bunu övünmek için söylemiyorum. Veya okumayan insanları asla küçük görmüyorum. Ama her şeyin bir usulü, bir uyumu, bir dengi, vardır. Böyle düşünmeyebilirdim. Benim gibi düşünmeyenler de vardır ama bu bir tercih meselesi. Bunu söylediğimde neden bazı insanlar tepki gösteriyor anlamıyorum yani. Bu durum dururken insanlara söylediğim bişey de değil bu arada. Birini tavsiye ediyorlar tanış diye o zaman söylüyorum yani böyle böyle diye
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
3 güŞimdi sana şöyle bir şey söyleyeyim insanların hayatta tepki göstermeleri normal direk onu şu şekilde algılıyorlar ya işte sen hayattaki insanları küçümsüyorsun veya gözün yükseklerdi hayır arkadaşım öyle bir şey değil ama tek kriterinde bu olmasın yani ilk öncelikle o insanın bak sana bunu samimi söylüyorum bu konuda da insanlar diyor ki ya işte ne olacak namaz kılanı da görüyoruz Allah'a inanan inananı da görüyoruz Ne fark eder hayır öyle bir şey yok öncelikle bu tercihinde kendine göre haklı sebeplerini olabilir ama aynı zamanda evleneceğin insanın Müslüman olması Allah'a inanmazsa haram helale dikkat etmesi helalinden kazanması vicdanlı olması hayvan sevgisi olmasa bunlar da önemli zaten onu sen tanıdıkça zamanla anlarsın he şu konuda haklısın mesela ben de örnek veriyorum evlendiğim kadının çalışmasını veya kendinin de bir maaşı olmasını isterim rahat geçmişin bu kötü bir şey değil ama şimdi bazı kriterlerle olmuyorsa bunu da illa belli bir sınıra bağlayıp da yok illa bu şekilde olacak deyip önüne çıkan nasipleri de geri tepmek de doğru değil gerçekten öyle bir durum da var yani Ben illa şu kriter hesaplanayım Ben şunu istiyorum Bu olmazsa olmaz dersen hani kusursuz eş arayan eşsiz kalır. Hani buna da dikkat et oldu mu olmasını istediğin şey güzel bir şey ama Allah'ım nasibinden de öte yol yok bunu da unutma hani bu sefer de onu istemiyorum bunu istiyorum şunu istiyorum dersen bir bakmışsın hiçbiri olmamış kalmışsın tek başına
15 Yorumla- 3 gü
Tek kriterim tabiki meslek olamaz. En önemli kriterim inanç, ahlak, karakter, kafa yapımızın uyması, sadakat, saygı, sevgi, anlayış gibi şeylerdir. Meslek 2. sırada gelir. Ben eğitimi tek kriter olarak söylemedim zaten. Ekstra olarak söyledim. Diğer dediklerinde de haklısın. Kusursuzu aramıyorum. Kusursuz insan yoktur zaten. Olan kusurları tolere edebileceğim kusurlar olmalı. Sonuçta önüme gelenle de evlenecek değilim. İnsanın illa ki kendisine göre beklentileri oluyor
- 3 gü
Yorumun ve tavsiyelerin için de teşekkür ederim 🌸
- 3 gü
Rica ederim ne demek umarım istediğin gibi hayırlı insanlara denk gelirsin
- 3 gü
Amin hepimiz inşallah. Teşekkür ederim
- 3 gü
Rica ederim
En İyi Cevaplar
3 güKücümsedigin bir şey değil her davul kendi dengi dengine çalar önemli olan durüst değilde karşı tarafın seni anlaması ve ondan beklentilerin ne kriterlerin önemli şimdi illa ki eğitimde önemli ama bu son zamanlarda bı kişide dediğin gibi okumuş eğitimli zeki doğruyu yanlisi fark edebilen sorumluluk sahibi ve sorumluluklarini bilen kültürlü kendini geliştirmeye açman kendisini güncelleyen ve ayrıca karakteride önemli önemli olan kafa yapiniz isterse en en iyi kişi olsun ama verdiğin kararlarda anlasamadigınız zaman hepsi boş senin için önemsiz olur burada her iki tarafida kendisini çok iyi tanımalı ve tamamlamali evlilik yapılmaz hayat bulunmaz yuva ve evlilik her iki tarafın çabası ile oluşturulan bir şey burada evlilik basit bir şey değil illaki herkesin hayatı toz pembe olmuyo evlilik ve iki arasında çift inişli çıkışlı olucak illaki. Önemli olan bu zamanlarda beraber birbirinize destek olmak iyi günde kötü günde hem iki tarafında hazır olması gerekli evlendikten sonra insanlar çok değişir ilk başlarda size her şey güzel gelir ama belli bı sure sonra da değişebilir benden size tavsiye eğer böyle bir şey baş koycaksanız hazır olmanız gerekli
13 Yorumla- 3 gü
Yorumun için teşekkür ederim ama naçizane bir tavsiyem var. Cümle kurarken ara sıra noktalama işareti kullanırsan anlatmak istediğin daha anlaşılır olur :)
- 3 gü
Normalde kullanırım. Biraz hızlı yazdım o yüzden dikkat etmedim.
- 3 gü
Tamamdır 👍🏻
3 güLisans okumuş olmak bi insan için cidden statü meselesi vede kulağa çok kaliteli hissettiriyor ama bu şart ya da takıntı haline getirilmemeli türkiyedeki en büyük iş adamları lise mezunu bile değil ama gercekten zekiler, şunu unutma gönül işleri okadar anlıktırki bir anda karsındaki kişinin büyüsü senin tüm tercihlerini unutturur onun için Şu çok ama çok kısa hayatı yaşamayı bilen maddi durumu azda olsa iyi gezmeyi çok seven ahlaklı ve eğlenceli bir erkek için dua et, böyle yazilar görünce lise mezunu olarak gıcık oluyorum şubatta umreye gidicem kabeye sarılarak allahtan iyi bir eş isticem bıktım herseyden bıktım
13 Yorumla- 3 gü
Söylediğinde haklısın ama ben kimseyi küçük görmüyorum. İnsanların kriterleri olabilir bu da bir tercih meselesi. Benim derdim para değil ki ben eğitime önem veriyorum ve önem veren birini tercih ederim o açıdan. Yoksa tabiki lise mezunu insanlar hatta ortaokulu mezunu olanlar da çok büyük iş adamı oluyor. Zeki olabiliyorlar. Bu ayrı konu
- 3 gü
Anladım kardeşim
- 3 gü
👍🏻
4 güİnsan ne düşündüğü konusunda özgürdür, Size verilen tavsiyeler de aslında kötülük amacıyla söylenmiş tavsiyeler olduğunu düşünmüyorum. Sadece bu düşünce de olduğunuz için şunu bulmanız gerekecek hem merhametli düzgün bir insan hem de kariyerli ikisi bir arada olabilir mi neden olmasın sadece biraz daha arayacaksanız o kadar.. Umarım bulabilirsin benim senin gibi fazla kriterim yoktu ben bulamadım o kadar şanslı olamadım.
16 Yorumla- 4 gü
Şu an bir arayışta değilim zaten. Çevremdeki insanlar bişeyler söylüyorlar. Olacağı zaman da evet bence ikisi de olabilir hem karakter hem eğitim bende varsa başka insanlarda da var. Nasip meselesi. Senin de bir gün olur inşallah gönlüne göre hayırlısıyla
- 4 gü
Arayışta olmamana sevindim arayınca bulunmuyor zaten sevgi aşk gibi şeyler öyle arayıp bulunabilecek şeyler değil, ikinci bir husus insanlar her şey hakkında bir şeyler söylerler takılmamanı öneririm sen her zaman hissettiğin gibi yaşa hata yapmak o kadar kötü bir şey değil, tamam biraz içinden bir şeyler alıp götürebiliyor bazı büyük hatalar ama her hata bir tecrübe.
- 4 gü
Haklısın. Zaten kendime göre yaşıyorum ama bunu diyince insanlar okumayanları küçümsediğimi zannediyor ya buna sinir oluyorum
- 4 gü
Sen güçlü bir karaktere benziyorsun, eminim insanların yorumlarıyla baş edecek gücün de vardır. Sadece kullanmayı bilmiyorsun biraz çabalarsan bunu da çözebileceğine inanıyorum. Hem İzmir kadını çok takılmaz böyle şeylere garip geldi.
- 4 gü
Teşekkür ederim. Baş edememek değil mesele. Sadece insanların beni bu konuda yargılamaya çalışması anlamsız geliyor. Bu yüzden sormak istedim
- 4 gü
Bir de okumayanları küçümsediğimi düşünmeleri... Ben kimseyi kucumsemiyorum. Bir tercih yapıyorum sadece
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 243,6b cevap paylaştı.
u 4 güKimse karışamaz senin kendi hayatın sonuçta
10 Yorumla
4 güHemşirelik zor bı meslek 24 saat nöbet tutuyorsunuz. Ozellikle acil hemsiresi daha da zormuş. Okumuş etmişsin doğru olan dengini istemek. Zayif sana denk olmayanlarla evlenme. Meslegi senin kadar prestigjli olmasa bile iyi kazanıyor olsun. Ne bileyim küçük bir aile şirketi, marketi bakkalı çakmalı olan biri sana layık olur. Asla ego değil yasitlarin erkekler sokakta oyun oynarken pub g kovalarken kadınlar da o kafe bu kafe gezip gorumceleriyle kısır yerken sen gece gündüz ders çalışıp sınavda ter doktun. Tabiki statü olarak yüksek birini istemelisin.
12 Yorumla- 4 gü
Okumamış erkek çok belli oluyor diyeyim. Egitim bile zor düzeltiyor onları. Universitede de sürekli sevgili odaklilar dikkat et girdikleri her ortamda ana konuları kadın
- 4 gü
Evet çok haklısın. Teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sen o konuda haklısın bakma başkalarının ne dediğine hayat senin karar senin sevecek sevilecek olan yine sensin bunun nasıl olacağına karar vermek te senin en doğal hakkın tercihinin bu yönde olmasını istemekle okumayanlari kucumsemis olmazsın kulak asma sen bildiğini yap
12 Yorumla- 2 gü
Teşekkür ederim
Sen bir Müslüman kadınsın; bu nedenle hayatını paylaşacağın kişinin de İslamî bir yaşam tarzına sahip olması ve seninle aynı dünya görüşünü paylaşması büyük önem taşıyor. Elbette üniversite mezunu olması da kıymetli, ancak hangi bölümden mezun olduğu kadar, kendini geliştirmiş, donanımlı ve entelektüel bir birey olması daha önemli.
119 Yorumla- 4 gü
Tabiki öyle. Bu dediğin zaten olmalı. Kafa yapısı, hayat görüşü zaten uymalı. Karakterli olmalı. 2. olarak da meslek sahibi olması benim bir kriterim. İnsanlar evlenirken tek kritere göre evlenmez ki
- 4 gü
Hayır yanlış. Ben eğitimden bahsettim maddiyattan değil. Aylık 100 k kazansın diye bir beklentim yok. Evi geçindirecek kadar kazanması yeterli. Orta standart insanıyım
- 4 gü
Türkiye'deki en iyi üniversiteler bile dünya sıralamalarında genellikle 300–400 bandında yer alıyor. Bu gerçeği artık kabul etmeliyiz: akademik seviyemiz, küresel ölçekte ne yazık ki düşük. Bütün akrabalarımız, tanıdıklarımız üniversiteye gitse ne olur? Eğer sistem bu düzeyde kalırsa, nicelik artar ama nitelik yerinde sayar.
- 4 gü
Her üniversite değil. İyi okullar var sonuçta orada okuyan insanlar var. Kaldı ki en kötü ve en az eğitim veren okulda bile okunmuş olsa bilgi birikimi ve kültür bakımından hiç okumamaktan iyidir yani. Öyle düşün.
- 4 gü
O dünya sıralamalarını kim belirliyor hiç düşündün mü? Adamlar bizim bilim insanlarının ürettiği şeylere bile biz yaptık diyerek çöküyorlar. Bunların verilerine mi güveniyorsun?
- 4 gü
Ben üniversite fazlalığı iyi bişey dedim mi? Demedim. Kaliteyi düşürdüğü doğru ama biz üniversiteler arası eğitimi kıyaslamiyoruz. Okumayı hiç okumamakla kıyaslıyoruz. İkisi başka konular
- 4 gü
Valla benim söylediğim konunun dışına çıkıp sonra da gelip alim cahil sözünü paylasman falan mantıklı değil. Herneyse sen de
- 4 gü
Ben alim olduğumu nerede iddia etmişim söyler misin? Ağzımdan çıkmayan sözleri sanki ben söylemişim gibi lanse edip iftira atmak Müslüman'a çok yakışan bir hareket galiba senin yaptığın gibi.
- 4 gü
Bana ayet öğretmeye çalışacağına önce iftira atmamayı öğren. Ben okudum diye kendim gibi birini tercih ediyor olmam kendimi üstün gördüğüm anlamına gelmiyor. Sen bunu kendine kompleks yapıyorsan da bu benim problemim değil
- 4 gü
Seninki üslup sertliği değildi baya kendimi alim gördüğümü falan iddia ettin. Neyse uzatmicam daha fazla. İyi günler
- 4 gü
Helal olsun güle güle
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Her insanın evliliğe adım atmak için belirli kriterleri vardır, iş eğitim para zenginlik lüks… bu son derece normal bir durum. Bunu kimsenin eleştirmeye veya yadırgamaya hakkı yok. Bu kişinin kendi hayatı ve tercihleri. Allah gönlüne göre birini karşına nasibin olarak çıkarsın
110 Yorumla- 4 gü
Amin abi Allah razı olsun. Bir arayışta değilim gerçi şu an hatta bu aralar hickimseyi de istemiyorum ama çevremdekiler söylüyorlar işte vs.
- 4 gü
İleride olur inşallah
- 4 gü
Sağ olasın abi. Çevreme göre hareket etmiyorum zaten. Her zaman kendi kararlarıma göre adım atan biriyim çok şükür
- 4 gü
Estağfurullah olur mu öyle şey? İnsanın her zaman öğreneceği şeyler vardır. Gördüğünde bi maşallah desen, bi de hakkimda hayır dua etsen çok memnun olurum zaten. Teşekkür ederim yorumun için abi.
- 4 gü
Tabiki her insanın öğreneceği bir çok şey var ama sen öğrenme, doğru yolda ilerleme ve bu konuda karar verme konusunda çok yeteneklisin, bizim sana vereceğimiz şeyler sadece küçük doneler olabilir. Ben senin hakkında güzel şeylerde söylerim hayır duada ederim maşallahta derim ama sen bunu duymazsın ya da bilmezsin. Yüzüne söylemem güzel bir şey yansıttığında bu her zaman karşılık olarak sana maşallah ve hayır dua ile döner. Asıl ben sana teşekkür ederim kendini bu kadar güzel yetiştirdiğin için ve anne ve babana da teşekkürler
- 4 gü
Çok sağolasın. Allah razı olsun
- 4 gü
Amin
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
4 güİsteklerin gayet makul ve mantıklı sen kendi kültür seviyen de birisini istiyorsun neticede ve haklısın da kimse buna bir şey diyemez. Üniversite insanı zengin etmez fakat belirli bir kültür seviyesine çeker bunu da ancak okuyan bilir insanların ben merkezli değil de biz merkezli olmasını sağlar
14 Yorumla- 4 gü
Evet yani mesele para değil ki zaten. Akademik bilgi birikimi sadece yaptığın mesleği de değil günlük yaşamını, çocuk yetiştirme verimini dahi etkiliyor
- 4 gü
Noktası virgülüne kadar katılıyorum her genç kadının hele ki meslek sahibi genç kadının bunları istemesi en doğal hakkı
- 4 gü
Teşekkür ederim
- 4 gü
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
3 güKimin ne dediği veya ne düşündüğü ne önemi var? Önemli olan senin ne istediğindir. Allah sana ve herkese eş ve iş gönlüne göre versin canım 🤍🌸
32 Yorumla- 3 gü
Amin canım hepimize inşallah 🌸
- 3 gü
Amin 🌸
- Aşk İlişkileri konusunda 811 cevap paylaştı.
3 güBende dikkat ederim ama en baş önceliğim değil. Kendini geliştirdiysen böyle biri istemende en doğal hakkın Herkesin kendi hür iradesi var. Tepki gösterenleri ciddiye dahi alma.
21 Yorumla- 3 gü
Teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Karakter zaten varsayılan özellik olmalı, ekstra bir şey değil. Eğitim de sadece diploma değil ki, hayata bakış açısı, analiz yeteneği, kültür... Ben bu farkı yaşarken anlamayanla ömür geçmez.
11 Yorumla- 4 gü
Kesinlikle
Tamamen normal bir talep.
Fiziksel bir talebin olsaydı (uzun boy kaslı fizik vs) yine eleştirirlerdi ki bence bu böyle bir talep de anormal değil.
Dinen de denginize varın diye öğütleniyor bunu derken dengimiz olmayanı hakir görmek için değil ; dengi olmayan çiftlerde bir yerden sonra uyumsuzluk da oluyor istemsiz.
Sen kulak asma, anormal bir durum yok bu kriterinde.13 Yorumla- 4 gü
Dini, ahlaki, karakter, kafaların uyması bakımından zaten denklik olmalı diye her zaman söylerim. Bu eğitim ekstradan söylediğim bir şey ama yine de sorumda beni eleştirenler, egolu olduğumu falan söyleyenler olmuş. Kendilerini yetersiz gören ve aşağılık kompleksine sahip kişiler denklik aramayı ego zannediyor maalesef
- 4 gü
Teşekkür ederim
Tercih meselesi saygı duyulur.
Ama benim yorumum farklı ümiversite bitiripte cahil ahmağın önünde giden çok insan gördüm
Ne kadar dindar olursa olsun cahil, hayatında doğru düzgün bir kitap açıp okumamış bu hayatta ibret almayı bilmeyen kendine birşeyler katma çabası içerisinde olmayan boş kafalı biri isterse 10 üniversite bitirsin dindar olsun farketmez.
12 Yorumla- 4 gü
Tabiki o konuda hemfikiriz zaten. Benim beklentim sadece okumuş olmasi değil zaten. İnanç, ahlak, karakter ve kendini geliştirmiş biri olmasının yanında okumuş da olmasını tercih ederim. Bunu demek istedim
- 4 gü
Diğerleri yoksa 10 Üni de bitirse bir anlamı zaten yok
Aşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı. Denklik önemli
Eğitim denkliği
İnanç denkliği
Finans denkliği
Gelecek plan denkliği
Önemli bunlar13 Yorumla- 4 gü
Bence de
- 4 gü
Şu an o düşüncede değilim. Ben görüş ve fikir bakımından yazdım bu soruyu
4 güDoğru düşünüyorsun ben de uçak mühendisi dışında kimseyi isteyemiyorum🙄
27 Yorumla- 4 gü
Neden uçak müh illa 😂
- 4 gü
Normalde yazılım diyordum da üniversiteye gelince fikrim değişti😂
- 4 gü
Sen ne okudun
- 4 gü
Kimya okuyorum şu an
- 4 gü
Anladım. Direkt şu meslek olsun demek çok gerçekçi değil ama yine de sen bilirsin
- 4 gü
Çokta istemiyorum zaten gerek yok
- 4 gü
Elbette o da tercih meselesi
12 saNe alaka ben üniversite ye bile gitmedim şirketim var
19 Yorumla- 12 sa
Olabilir ben olamaz demedim. Kimseyi de küçük veya büyük görme kafasında değilim. Eğitim bir tercihtir ben de bunu tercih ediyorum. Kişisel tercih yani
- 12 sa
Üniversite boştur bir kadın için Okey bir erkek içinse belli başlı bölümler haricinde gerçekten boşluk başka hiçbir halt değildir eğitim kişisel gelişim vs vs safsatasına gelince dışarıda veya internetten online kurslar seminerler ile kendini üniversite den kat ve kat geliştirirsin ben okumadığım halde gittiğim ortamlarda siz yazar mısınız? Bankacı misiniz vs gibi şeyler duyuyorum çok iyi konuştuğum söylenir insan kendini bilmeli ve gelişime aç olmalı gelişime aç olmayan kişi üniversite okusa da olmaz. Sadece okuduğu şeylerle ilgili bilgisi olur. Düzgün insan pavyonda bozulmaz bozuk insan düzelmek istemedikçe cami de düzelmez misali
- 12 sa
Ama tercihler kişiseldir saygı duymak lazim
- 11 sa
Ben de alelade sıradan bir üniversiteden bahsetmiyorum zaten. Düzgün bir bölüm diye belirtmişim. Sonuçta insanın yararlı bir konuda spesifik bilgi birikimi olması ve kendini o alanda uzmanlaştırması güzel bir şey. Üniversite okumayan bir insan da kendini geliştirebilir ama şu an günümüzde her türlü eğitim imkanı varken bu imkanlardan yararlanmak için ugrasmayan insanlar kendilerini geliştirmek için ne kadar uğraşırlar diye de düşünüyorum. Dediğim gibi yanlış düşünüyor da olabilirim ama bu bir tercih sonuçta
- 11 sa
Günümüzde her türlü imkani varken bu imkanlardan yararlanmak için uğraşmayan yani burada üniversiteyi kast ediyorsun. Bu senin düşüncen belki adam üniversite yi gereksiz saçma bir yer olarak görüyordur? Mesela hemşire oldun ama atandın mi eğer atandiysan eyvallah ama özel deysen zaten asgari ücret maaş veriyorlar ne anladım ben o işten o okuldan kişisel gelişimi dışarıda da yapariz
- 11 sa
Ben paradan bahsetmedim. Eğitimden bahsettim. Bu arada emin ol şu an bir hemşireyi asgari ücretle bir yerde tutamazsın. İstifayı basar gider. Ben yeni mezun olduğum zamanda bile özelde asgarinin neredeyse 2 katına başlamıştım. Tecrübe kazandıkça bu maaş da artıyor.
- 10 sa
Çok sığ düşünceler bunlar. Bu arada emin ol bir hemşireyi şu an asgari ücret ile süründürüyorlar. Erkek ve kadın kafası farklı çalışıyor erkek iyi bir kazanç elde edemeyeceği bölümü boşu boşuna okumamali eğitim karın doyurmuyor.
- 5 sa
Ben hemşireyim ve ben asgari ücretle falan sürünmüyorum. Benden iyi mi bileceksin? Düşüncesi sığ olan ben değilim. Eğitim her türlü önemlidir. İnsan eğitim alarak da ticarete atılabilir. İlla ilkokul ya da lise mezunu olarak kalmaya gerek yok bunun için. O kadar parası ve imkanı olan da zaten okumuyorsa kimse kusura bakmasın kendini geliştirmeye niyeti yoktur o kişinin. Hiçbir şey olmasa bir alanda bilgi edinmek için bile insan okur. 4-5 üniversite bitirenler var. Her şey para için değil. Kendini geliştiren geliştiriyor. Eskiden olsa imkan yoktu vs. neyse de şu an bu kadar eğitim imkanı varken bunu yapmayıp kendimi geliştirdim diyenler baya sallıyorlar
- 5 sa
İnsan bir alanda okuyup eğitim alsın, istiyorsa yine başka işte çalışabilir ya da kendi işini kurup çalışabilir ama eğitimli olur. Kendisini geliştirmiş olur. Faydası var zararı yok.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
4 güYani bu sizin tercihiniz bu davul bile dengi dengine diye boş yere dememişler
14 Yorumla- 4 gü
Aynen öyle
- 4 gü
Öyle
- 4 gü
👍🏻
- 4 gü
👍🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 586 cevap paylaştı.
4 güHayat ve tercihler sana aittir. Tepki gösterilecek bir durum yok. Ama gerçekten çok şey istiyorsun
13 Yorumla- 4 gü
Eğitim ve karakter istemek çok şey mi istemek oluyor?
- 4 gü
Hiçbir insan mükemmel değildir. Ayrıca sen eğitim değil kriter aramışsın.
- 4 gü
Kriterlerimden biri de eğitim. Bundan bahsettim
Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı. Sen evleneceksin senin kriterlerin sen bunu istediğin sürece sen haklısın
13 Yorumla- 4 gü
Teşekkür ederim. Bu küçük veya büyük görme meselesi olamaz zaten. Ben tercih bakımından söylüyorum sadece
- 4 gü
Umarım sen de. Teşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
4 güSaygı duymaları lazım hayatını birleştirecek olan sensin.
12 Yorumla- 4 gü
Teşekkür ederim
- 4 gü
Rica ederim 👍🏻
- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
4 güHakkindir tabiki mesela bende o tercih yok açıkçası ilahiyat bitirdim mesleğimi yapmıyorum daha iyi bir isim var evinden mis gibi yapıp istediğimi yapıyorum
18 Yorumla- 4 gü
Online çalışma gibi mi
- 4 gü
Evet online ama tercihte etseniz her daim İslam yönünden düşünmekte fayda var kritere uymadığı olabiliyor benim eniştem örnek ablam dediğiniz gibi yüksek lisans yapan birisi enişte ilkokul ama mesleğinde ilerlemiş bir tane kuran matbaasında çalışan
- 4 gü
Yani bunlar tercih meselesi sonuçta herkes aynı şeyi istemek zorunda değil. Dediğin gibi evlilikler de oluyor ama ben kendi adıma eğitime önem veren biriyim. Okumamış da olsa insan kendisini geliştirmiş olabilir diyorlar ama açıkçası ben günümüzde bunu çok da mantıklı bulmuyorum. Eskiden olsam tamam imkanlar daha kısıtlıydı, insanlar ekonomik şartlardan dolayı vs. okuyamıyordu belki kendini farklı şekilde gelistiriyordu ama günümüzde çok daha fazla eğitim imkanı varken, insanlar çalışırken bile açıköğretim, kurs vs. gibi bir çok okuma imkanına sahipken bunu yapmıyorsa ben okumadan kendini geliştiren insanlar olduğuna pek inanmam. Kendini geliştirecek olan adam bu imkanları da kullanır çünkü
- 4 gü
Dediğinde haklısın tabiki burada geliştirme yönünde açmak lazım
- 4 gü
Evet
- 4 gü
Hakkında hayırlısı olsun gönlüne göre birisi çıksın inşallah
- 4 gü
Amin inşallah. Teşekkür ederim
- 4 gü
Rica ederim 🌹
Çok yakın bir tanıdığım var. Adamla karşılaştığımda sürekli kafamı kemiren o soru var. Herkes kendi anlaşacağı kişiyle evlensin. Kafa yapısı ailesi vs. Uyum önemli. Aile olarak bir yere hareket edemeyecek hale geliyor insan. Bi kere düşünme mantığı farklı oluyor herkesin. Uyumsuzluk olunca araya can sıkıntısı giriyor. Haklısın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
4 güOlabilir tercih meselesi bu seni kötü biri yapmaz seçici yapar
10 Yorumla
4 gümaalesef karakter merhamet yuksek egitimle alakali degil
14 Yorumla- 4 gü
Karakter eğitimle alakalı bir şey değil zaten farkındayım. Ben alakalı demedim ki. Hem karakter hem eğitim olsun diyorum.
- 4 gü
oylesi zor bulunur
- 4 gü
Allah dilerse olur. Zoru kolayı yok bu işin
- 4 gü
sana ne desem bosuna sen bildigin gibi yap o halde ne diyim
4 güMantıklı, kendin gibi birini istiyorsun işte ne var bunda
19 Yorumla- 4 gü
İşte bunu diyince okumayanlar hemen tepki gösteriyor. Ben insanları kucumsemiyorum ki kendi kriterlerim var sadece. Anlamıyorlar
- 4 gü
En malulü sizinki. 155 kız ,185 erkek istiyor. Parası işi olmayan kadın zengin koca istiyor vs vs. Tek makul olan sizinki burada hayırlısı olsun
- 4 gü
Amin. Teşekkür ederim. Şu an evlenmiyorum zaten de evlenecek olursam da erkekler genel olarak kadınlara eşit ya da bi tık üstte olmalı diye düşünüyorum. Uçurum fark olmasın ama erkek altta kalınca çoğu kompleks yapmaya başlıyor. Hem eğitim durumu hem maddiyat konusunda da, başka bir çok konuda da geçerli bu.
- 4 gü
170-180 durumu iyi erkek idealdir. 155 kız 180 le çok saçma duruyor
- 4 gü
180 erkek bir sürü var ama 170 kadin o kadar yok. Bulamazsınız o yüzden ama siz bilirsiniz yine de.
- 4 gü
En azından 165 kız çok 155 cocuk gibi kalıyor. Tabi insanlar yokluktan yine 155 tercih edecek elbette
- 4 gü
O da senin tercihin. Herkes aynı fikirde değil. Bu da benim öznel sorum ve görüşümdü zaten.
- 4 gü
Tabi ki, ben herkes kendi dengini bulmalı derim hep. İyi günler
- 4 gü
İyi günler
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Tercihin olabilir elbet 🌸
23 Yorumla- 3 gü
🌸
- 3 gü
♥️♥️
Mantıklı bir düşünce.
23 Yorumla- 4 gü
Teşekkür ederim
- 4 gü
🌸
Olabilir normal anlaşman da ona göre olur çünkü gönlüne de söz geçiriyorsan ne âlâ memleket
10 Yorumla
4 güİstememek pek tabii hakkındır ama sanki fizik müh. mezunusun da düzgün bölüm olmayan diye de belirtmişsin şu egonuzdan bir arının önce
04 Yorumla- 4 gü
Egolu degilim fakat çok merak ediyorsan diye söylüyorum. Fizik mühendisliği de dahil bütün mühendislikleri kazanıyordum zaten. Tıp, diş hekimliği ve eczacılık dısında bütün bölümlere puanım yetiyordu. Tercihimi hemşirelikten yana kullandım. Gerek iş imkanı gerek memuriyet açısından kolaylığı vs. lere bakarak. Pişman da değilim. Şu an kimi mühendisler, avukatlar vs asgari ücrete bile zor iş bulurken ben özelde bile daha yüksek rakamlara rahatlıkla iş bulabiliyorum
- 4 gü
Mesleğim de gayet düzgün bir meslek zaten. Dengim birini tercih etmemin nesi rahatsız etti seni?
- 4 gü
Yukarıda hakkındır diye yazdığıma göre beni rahatsız etmedi biraz tuhafıma gitti gerçeklerden kopuksun ayrıca seninle meslektaşız mesleği bana anlatma 😃
- 4 gü
Gerçeklerden kopuk olduğumu neye dayanarak söylüyorsun? Egolu olduğumu iddia etmen asıl senin gerçekçi olmadığını gösteriyor
- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
s 3 güİsteyen istediği kriteri koyabilir elbette
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Senin hayatın sen bilirsin
10 Yorumla
4 güİsteyebilirsin hakkın hiç bir sorun yok
21 Yorumla- 4 gü
Teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayırlisi
11 Yorumla- 4 gü
Amin
- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
2 güSes enin kararın
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Tercihtir normal
10 YorumlaDenklik önemli
10 Yorumla
4 güAday mı istiyorsun
06 Yorumla- 4 gü
Hayır.
- 4 gü
Görüş ve fikir belirtmek için illa aday mı aramam gerekiyor
- 4 gü
Hayır
- 4 gü
Eee o zaman?
- 4 gü
Sordum. İstiyor musun? Diye
- 4 gü
Tamam👍🏻
4 güınsaat muhendısı olur mu
04 Yorumla- 4 gü
Bu benim sorumun cevabı degil
- 4 gü
gayet cevabı
- 4 gü
Örnek olarak soruyorsan olabilir tabi. Başka meslekler de olabilir. Ben nokta atışı şu meslek olsun diye bir şey belirtmedim ki
- 4 gü
kendı meslegımı yazmıstım :))
Bunun adı hemşire egosu.
120 Yorumla- 4 gü
Kendim gibi birini istemenin nesi ego açıklar mısın?
- 4 gü
Anlayacağım bişey yok
- 4 gü
Senin verecek cevabın yok sadece
- 4 gü
4 sene okudum ya hani hatırlatırım. Hemşirelik de bir meslek ya hani. Okumayan bir insanın bir mesleği olmuyor ya... Ailemde sülalemde de okumayan kimse yok diyorum daha ne diyim
- 4 gü
Hhahaha ya bişey dicem bu sendeki neyin kompleksi :) şu an hem memuriyette hem özel sektörde başlangıçta hemşireler kadar kazanan pek bir meslek yok. Konu para değil eğitimdi ama para konusuna girdiysen söyliyim. Şu an avukatlar, bir çok mühendis bile asgari ücrete zor iş bulurken ben asgarinin çok daha üstünde iş bulup çalışabiliyorum. Mezuniyet tarihim yakın zamanda ve az tecrübeli olmama rağmen söylüyorum. Bence kendine başka malzeme bulmalısın :)
- 4 gü
Ha bu arada kendimi övmek için söylemiyorum ama ben sınava sayısal çıkışlı girmiş biri olarak tıp, diş hekimliği ve eczacılık dışında bütün sayısal bölümleri kazanıyordum zaten. Hemşireliği ben tercih ettim iş imkanı dolayısıyla ve bu konuda pişman da olmadım. Akademik başarım da var yani. Dolayısıyla böyle bir beklentide olmak gayet hakkımdır.
- 4 gü
Şu an aklıma gelenler mühendisliklerin tamamı, mimarlık, öğretmenliklerin tamamı vs. hepsine puanım tutuyordu
- 4 gü
Okuduğunu anlamanda sorun var demek ki. Öyle yazmadım. Yazdığım cümleyi tekrar oku. Tabi algilayabilirsen
- 4 gü
İşin komik tarafı bana yazdığımı anlamıyorsun derken asıl senin okuduğunu anlama kapasitenin olmaması :)
- 4 gü
Ben doktorun işini yapmıyorum. Benim bir meslek tanımım var. Hastalara gereken müdahaleyi yapıyorum. Sen kendini ne kadar da ezik gören kompleksi bir insansın? Benim hiçbir şeyim olmasa bi özgüvenim ve kendime saygım var. Sende o da yok yazık. Şimdi sana daha da çok acıdım
- 4 gü
Ay ne boş yaptın. Kız diyor ki ben eğitimliyim kendi dengimi istemek hakkım değil mi? Sadece eğitim olarak maddi olarak değil. İnsan ayirmiyor farkindaysan
Sen de hemşire isen en iyi senin anlaman lazım
- 4 gü
@tükendimben_ boş ver ya kendisi mesleğinden değil ozguvensizligi ve aşağılık kompleksinden kaybediyor. Karakter seviyesi bu kadar demek ki yapacak bişey yok
- 4 gü
Bir de hemşirelik doktor yardimcisi değil iş bölümleri farklı herkes kendi işiyle sorumlu ne alakası var
- 4 gü
@tükendimben_ işte diyorum ya bilmediğinden değil bir kompleksi var onun belli ki bir şeylerden sorunlu yani
3 güHaklısım
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne