4 yıldır sevgiliyiz, evlenmeyi düşünüyoruz
ama sevgilim okumama karşı istemiyor ben sana bakarım gerek yok diyor. Sevgilimi dinlemeli miyim?
ama sevgilim okumama karşı istemiyor ben sana bakarım gerek yok diyor. Sevgilimi dinlemeli miyim?
Hayatını, geleceğini hiçkimsenin iki dudağı arasına bırakma.
Bakmaz belki, hem birisi bize baksın diye kimseyle evlenmemeliyiz.
İnsan kendine yetmeyi, bakmayı bilmeli.
Bir gün seni kapının önüne koyarsa ne yapacaksın?
Senden bunu istiyorsa hiç hayatında olmasın.
İlerde sen çalıştığında seni kıskanır, boğar, dar eder dünyayı sana.
Sen işinde terfi ettiğinde aşağılık kompleksi yaşar. Asla sevgilini dinleme. Bana kalırsa ondan ayrılman en doğru karar
Hiç bitmez dediğin aşk bitiyor,
Ölümüne güvendiğin dağlara kar yağıyor,
Sevgiyle baktığın ve "ben bu insan olmadan nasıl yaşarım, bir gün ona bir şey olursa ne yaparım" dediğin insana nefret duyuyorsun ve tiksiniyor, lanet okuyorsun.
ANLATABİLDİM Mİ? 😂
Okumak sadece geçinmek için değildir. İnsan öncelikle kendini geliştirmek için eğitim alır. Arkadaşın da sanırım eğitim görmemiş ki bu denli cahilane düşünüp bir de üstüne senin de önüne taş koyuyor. Ya senin son cümledeki soruna ne demeli?
Çoğunluk kestirip atmış, dinleme, asla deyip durmuş. Bana kalırsa yaşınız gereği önceliklerinizi değiştirmeniz gerekebilir. Bu yüzden sevgiline hak veriyorum. Ancak evlilik okumaya engel değildir. Bunu buradaki insanlara sormayacaksın, ikiniz karar vereceksiniz.
Cevap
53Cevap
Kariyer yap gerekirse ayrıl. bencil biriyle yürümez ilişki
selam.. önemli olan kimin ne düşündügü nede söylediği gercekler.. sen ne düşünüyorsun içinden gecen ne. ya da ben şimdiden böyle bir tafırla karşı karşıyayım acaba bana ilerde daha ne gibi kızıtlamalar koyacak.. önemli olan senin düşüncen.. ha şşunuda söylim hiç kimse içinde okuma hevesi olan birini kısıtlayamaz. okumandan bu kadar endişe duyucak konu ne ilerisi için.. aklını başına al şimdiden birşeyler söyleniyor ve kısıtlanıyorsa bu ilerde daha varklı şeylerlecansıkıcı bir durum içine girecek ve sonradan pişmanlıklar başlayacak.. kişi kendini baştan beli eder bunu unutma..
Sevgilin sana bakarmiymis..
Bakmasin abi , baktırmayin ya. Ayaklarınizin üstünde durun söz sahibi olun sorumluluk sahibi olun kendi paranızı karşılayın evin içinde eşit haklara sahip olun. Bu zamana kadar verdiğin emeğe yazık değil mi? Eğitim ömrün boyunca seninle birlikte olacak peki ya sevgilin?
Hayatınızı bir adamin iki dudağının ucuna bırakmayın.
Hiç kimse sana kendine baktığın gibi bakmaz ki hadi diyelim baktı. İleride ayrılcağınız gün de gelicek. O zaman ne olucak? Birinin nafakasına muhtaç şekilde bi hayat sürüceksin orada burada temizlikçilik garsonluk yapıcaksın. Çalışmasan bile okulunu bitir. Okul ortamı insanı geliştirir yeni bakış açıları kazandırır. Ha bir de sana baksa bile en ufak kavgada bu ev de benim şu da benim bu da benim diye saymaya başlayacak. Eğer gurursuzum diyorsan okulu bırak ama bence hiçbir kadın bunları duymak istemez.
Sakinnnnnn sakin elinde bir altın bileziğin olmali. Yoksa yarın bir gün kavga ettiğinizde nere gidebileceksin benden ayrilsan kendine nasıl bakacaksin vasfin mi var diye laflari tek tek sıralar sana. Yapmaz yaaa o bana diyemez diye düşünüyorsan yaniliyorsun bunu bil. El oğlu sonuçta. İyi günleriniz olduğu gibi kötü günleriniz de olacak. Hem seni ileriye tasitabilcek insanlarla birlikte ol. yerinde saymani hatta geriye gitmeni isteyen insanlarla birlikte olmamalisin
Sevgilim dediğin kişi seni seven birisi değil. Senin iyi bir kariyer yapmanı ve mutlu olmanı istemiyor. Seni kendi avuçları içine almış evlilikle kandırıyor. Sakın ona uyma, okuluna devam et ve kesinlikle okuluna devam etmek istediğini ve onun bu işlere karışmaması gerektiğini söyle ve ilişkini bitir. En doğrusu bu olacaktır. O kim ki sana karışıyor. İlişkini bitirip okuluna odaklan.
Bu seninle alakalı güveniyorsan ve hayata geç kalmak istemiyorsan dinleyebilirsin. Ancak sevgiline tam güvenin var mı? iş hayatı ciddi manada zordur. Okumak ise amacın sadece oku. Ancak eşin bakabilecekse inan kendini yorduğuna değmez.
Dinlememelisin tabiiki de önce kendi ayakların üzerinde dur kimseye muhtaç olma kimseye güven olmaz Allah korusun bunu diyen seni ortada bırakırsa başını taşlara çok vurursun ben senin yüzünden geleceğimden vazgeçtim diye
Seni seven destekler. Gelişimine katkıda bulunur. Sevmeyen kısıtlar, kendisine bağımlı olmanı ister.
Sizin aranızda ya paranoya düşünceler ya da güven problemi var.
Eğer sen okumak istiyorsan okumalısın, sevgilinizin sizin hayatınızdaki kararlara karışma hakkı yok diye düşünüyorum. Ve hayatta hiçbir şey belli olmaz, eşinizin işlerinde bozulma olabilir vs o durumda sizin okuyup kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız fena mı olur?
Evlendikten sonra boşanmak istediğinde boşanmak durumunda kalırsan elinde beş kuruş para olmadan baba evine dönmeyi gözün kesiyosa okuma ama bana sorarsan okuyup bir meslek edin olası bir aksilik durumunda ortada kalma hem evlenince de caliss neden para versinde şu begendigim pantolon alicam diye bir ay iki ay dil dokesinki kendi paran olsun her zaman bu zamanda bir ksiinin calistigiyla ev çok zor gecindiriliyo
Sakın okulunu ihmal etme sana değer veren birisi asla okumamanı isteyemez, dünyanın bin bir türlü hali var çok iyi düşünmek lazım insanlar 40 yıllık eşinden ayrılabiliyor
Sakın böyle bir hata yapayım deme. Şimdi öyle söylemesi kolay sonra eyvah diyen sen olursun o değil...
Tut ki evlendiniz ve bir kaç zaman sonra ayrılmak zorunda kaldınız ( ihanet, anlaşamama, aileler arası uyumsuzluk, şiddet vs. vs.). Bir çok nedenden dolayı ayrılabilirsiniz, kötüde düşündürmeyeyim seni ama oldu diyelim peki ya sonrası? Kim bakacak sana yine eğitim ve kariyer hayatına son veren takıntılı, ruh hastası şahıs mı?
diyeydin maaşın 10.000 lira ise ben okeyim diye :d ula o daha aldığı maaşla kendisine bakamaz şu devirde :ss
Ekonomik gücünü eline almadan sakın evlenme, ömür boyu pişmanlığını yaşarsın. Sen bakılacak bir hayvan değilsin, bireysin.
Hayır asla dinleme sakın. İlerde bi gün ayrılmayacağınız ne malum? Kolunda altın bileziğin olsun sakın okumamak gibi bi hata yapma
Gün gelir okusaydın der. Hayatını onun üzerinden yorumlama, kendi ayaklarının üzerinde dur ki gün gelince yıkılmayasın.
Dinleme oku Mehmet Aslantuğun bir sözü var
Hiç bir kadın kendini bir erkeğin vicdanına teslim etmemeli diyor ve bence çok doğru bir söz
Okumanı istemeyen bir adamdan hiç bir şey olmaz
bu adam hayatına hiç bir şey katmaz
seni kendi seviyesine indirmekten başka bir halta yaramaz.
Her türlü mesleğin elinde olsun dünyanın binbir türlü halı var ya bosanirsaniz o zaman ne olacak her şeyi düşünüp hareket et.
Okumana veya çalışmana karışamaz. Eşin değil henüz ve şu an kararların kendine aittir.
Ya bas cahil tayfa
Sen nereden buldun bu ayıyı
Tabii ki okumanı istemiyor diyor ki ona muhtaç olasın
Ben bilirim böyle tipleri
ağlayan kadınları severler
Dinleme. Oku. Kariyer edin. Kendi ayakların üzerinde dur. Muhtaç olma.
taviz verme egitim önemli kendini düsün önce gerekirse ayril.
Ya kizim sacmalama ya sana bakar baskasina da bakar 😂
sana garanti veriyor mu evleneceğine dair de bunu senden istiyor oku ayaklarının üzerinde dur
hayırrrrrrr böyle bişey kaldımı ya kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz
Onu dinlersen hata edersin eğitim her zaman fırsat olmaz aklını kullan
Bence okumalısın. Kimseye güvenme yarın ne olacağını bilemezsin.
Bunun tam tersini bir arkadaşım yaşadı adam onu kpss ye çalıştırdı kazansın diye. Bana bağımlı olma demişti. İşte ikiside erkek önemli olan bakış açısı. Sen sen ol onu dinleme ilerde çok pişman olursun
Hemen ayrılıyosun ondan hemen.
Seni kendine muhtaç bırakmak istiyor
Dinleme bence. Oku, eğitim ve ekonomik bağımsızlık önemli günümüzde. Zamanın ne getireceği, nasıl ilerleyeceği belli olmaz. İlerde pişman olabilirsin.
Sen okumak istiyorsan, dinleme. Neden okumanı istemiyor anlamadım. Kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin şekilde yaşa bu hayatı💕
tabiki de hayır geleceğini sevgiliye baglayacak kadar aptal olma
Kendi hayallerin ve hayatın için kimsenin sözünün dinleme
Söyle düşün 10 yıl sonra boşandığınızda seni nasıl bir hayat bekliyor olacak
Başkasına aşık olduğunda bugünleri hatırlarsın o yüzden boş ver oku
kesinlikle oku öbür bir gün anlaşamadığınız da ne olacak? Mecburen yanında kalmak zorundas kalacaksın. Attan inip eşşeğe binme. sevgilin nasıl bir düşünce içinde acaba?
Yaş 25-29 ve bu soru. Troll olduğu çok belli gazeteci teyZe
dinleme kesinlikle kendi ayaklarinin uzerinde durmalisin
Kusura bakma ama dinle sevgilini de gör ebeninkini.
Ben olsam bende izin vermem 4 yıl dile kolay. Bu evlilik ile taçlanmalı.
aynen dinle onun eline bak kukla ol sonra bosaninca mal gibi kal
Yarın öbür gün de kavga ettiğinizde bana ne der rahatla istediğin gibi bişey alamazsın
Olmaz oyle sey sen hedeflerinden git sevgilin seni birakirsa nolcak
Sen oku da çalışmayacaksan yine çalışma yarın ne olacağı belli olmaz.
Ne okuduğuna bağli bir durum bu yoksa neden ismesinki
Saf mısın? Geleceğin ile ilgili bir karar bu, destek olması gerekirken aşağı çekmesi doğru mu sence
Hayır dinleme tabii ki, ne istiyorsan onu yap
bence kalbini dinle ve oku
Kesinlikle hayır dinleme
Asla. Sevgilin de seni hiç sevmiyor.
Tabiki dinlemeyeceksin öyle şey mi olur
pisman olursun bence dinleme
Asla dinleme babama güvenmem bu devirde
Cidden bu soruyu sordunmu.. Koşarak kaç o adamdan.
Hayır tabikide dinlememelisin
Ne kadar kaldı bitmesine okulun
Hazır ol bir beyinsizle evleneceksin
Bu soruyu soran birisi okusa ne olur ki :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?