Herkese teşekkür ederim görüşleri için.
Sevgilim okumamı istemiyor, onu dinlemeli miyim?
Herkese teşekkür ederim görüşleri için.
Ayrılman doğru karar olmuş. Aşka saygım var ancak kimseye bağımlı olmamalısın. O seni okutmayıp seni daha 19 yaşında evliliğe ikna edecek, sonra kucağına arka arkaya çocukları verecek ve bunlara bak diyecek. Akşam da 2 somun ekmek yediniz diye de sana baktım deme hakkına sahip olacak. Benim de kız kardeşim var, böyle geri kafalı adamlardan uzak durması için elimden geleni yapıyorum. Sana da tavsiyem kendi ayakların üzerinde durduktan sonra doğru adamla yola çık. Yaşın da daha çok genç zaten.
sakın dinleme daha evlenmediniz ve bunun garantisi yok ayrıca daha çok küçüksün bak ne güzel bir hedefin var yarın bir gün bir şey olduğunda çok pişman olursun daha iyi birine rahrayabilirsin ama zaman geri gelmez ve hayata bir kere geliyoruz hiç bir sey senden değerli değil unutma güzel kardeşim.
Cevap
60Cevap
Okumamı istemiyor ne demek böyle düşününce evlilikte çok zarar verir üzgünüm yol yakınken ayrıl çünkü sen i kadar emek verip YKS ye hazırlık yapıyorsun.
Hayır tabi ki başka birinin okuma demesi ile okumamazlık yapma kendi iç sesini dinle...
Nasil böyle insanlara kiymet verip kalbinize alabiliyorsunuz anlamıyorum. Bunu sana nasıl diyebilir, sen buna nasil izin verebilirsin? Kadınsın sen farkında mısın? Bu ülkede kadina kiymet veren kimse yok o yüzden sen kendini onemseyip kendine kiymet vereceksin. Kimsenin ağzına bakmadan kendin için ugrasacaksin, kendi parani kazanacaksin. Her gun kendi kazandigin parayi harcamak var, bir de kocanın parasını ondan izin alarak kullanmak var. Sen kendini bu hayata reva mı görüyorsun? Yahu daha 19 yasindasin ne evliliği? Senin kariyer planlari yapman gerekirken seni tamamen kisitlayan bir adamla ömrünü gecirmek mi istiyorsun. Cok büyük bir yanlışın icindesin. Yerinde olsam s. git diyip bir daha suratına bakmazdim onun. Lütfen mantıklı karar ver. Sinava kalmis 2 ay, böyle aptal insanlar yüzünden hayallerinden olma. Evlilik ne ya? Devlet tarafindan kisitlandirilma izni baska bir sey degil.
"üni'ye gitmeni istemiyorum, hem evleneceğiz gerek yok ben sana bakacağım zaten"
"izin vermiyorum sözümü dinle, okursan biter"
Bunları sana şimdiden söyleyen bir adamla sen bir ömür beraber olabileceğine inanıyor musun?
Hadi diyelim ki, inandın;
Hadi diyelim ki, bir ömür beraber olacaksınız;
Peki, bu sevgilin olacak adamın yarın sakat kalmayacağının ve sana muhtaç kalacağının bir garantisi var mı?
Veya bu sevgilin denecek adamın hayatının garantisi var mı?
Ayrıca, sana tavsiyemdir; 19 yaşındasın ve çok küçüksün. Bu yaşta evlenmeni tavsiye etmem.
Tabii karar senindir. Ama, kararın ne olursa olsun; okulundan ve okumaktan vazgeçme...
Allah aşkına nerden buluyorsunuz şu dağdan inmiş ayı bozması hırtoları? Senin kendi aklın düşüncen karar verme özgürlüğün yok mu? Buna ancak sen karar verirsin ve lütfen vazgeçme çok güzel bi meslek istediğin de.
Okumanı istemiyor çünkü güçlü ve bağımsız olmandan korkuyor mağara adamı. Arkana bakmadan bırak uzaklaş. Ne okuyacağına, ne giyeceğine, nerde çalışacağına - kısacası hayatınla ilgili her şeye sadece sen karar verirsin, bu ayıların hiç bi söz hakkı yok çıldırtmayın beni güçlü olun 😂😂
Kendine değer ver oki
Bir erkeğin eline muhtaç olma
Yarın tekmeyi vurur kicana
Babanın eline bakarsın 3 kuruş için
Ve çalışma hayatı
Üniversite hayati güzel
Çoğu kimseye hayatta 1 defa nasip oluyor
Sana çok güzel hatıralar bıraktığı gibi
Deneyim de kazanıyorsun
Bence sevgilin onu anlatmaktan korktuğundan
Senin gitmeni istemiyor
Hayatına bu kadar müdahele etmesine izin vermemelisin
Sana guvenmediginden
Resmen sei aşağı çekiyor
Seni sevmiyor
Kendini seviyor
Sakin ola ki inanma, okulunu oku.
Ya herşeyi geçtim olumlu olumsuz yorum hiçbirini yapmıyorum. Diyelim her şey güzel evlendiniz ve öldü eşin. Dünya hali her şey olabilir tabi Allah gecinden versin de, ne yapacaksın? Evde boş boş oturan ya da sıradan bir işçi olarak çalışan bir kadın mı olacaksın? Onları kıyamıyorum tabiki ama şu an imkanın varken değerlendir demek istiyorum.
Bilmem anlatabildim mi.
O şahıs sizin hayatınızı, yani istediğinizi kısıtlama hakkı var sanıyor ve size saygı göstermiyor. Böyle biriyle mutlu olamazsınız. Sevgi, aşk, evlilik vb. çok güzel şeyler ama doğru kişiyle. Eğer hayatınızın mahvolmasını istemiyorsanız; aklınızı başınıza alın ve o kişiden uzak durun.
S*kt*r et sevgilini ya. Harbi söylüyorum böyle zihniyetle olan birisiyle zaten olmaman daha hayırlı. Sana, isteklerine, hayatına saygısı yok. Şimdi okuma der, ilerde evden çıkma deme konumuna bile gelir. Sen de resti çek, okumama izin vermiyorsan ayrılırım de. Eğer yola geliyorsa evlenin, tamam ayrılalım derse de bas tekmeyi gitsin. Ona mı kaldın ya?
Sevgiline söyle s gitsin. Sevgili, koca her zaman bulursun ama meslek her zaman bulamazsın.
eger seni gerçekten seviyorsa bir mesleğin, diploman olmasını ister.
Sana bakacakmış ya yarın oldu öldü çocuklarınız var peki o zaman nasıl ayakta kalacakmışsın bunu o sala a sor.
Öncelikle sevgilin olabilir ama hayatını etkileyecek bir kararı engelleyecek biri değil! Eşin olsa belki bir nebze hakkı olabilir. Şu konum da müdahale etmesi yanlış. Çünkü ilişkinin devamlılığı konusun da kesin bir şey kimse söyleyemez. Belki bir şey olacak bitecek gidecek.
Hayallerinin peşinden koşmak, herkes kadar senin de hakkın.
Ileride anlaşamayıp boşandığında ya da sürekli para için seni yalvarttığında anlarsın okuyup kendi ayakların üzerinde durmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu. Ona muhtaç bir evlilik sonrasında yine onun nafakasına muhtaç bir yaşam azıcık televizyon izle bu tip erkekler para için seni köle yapar
Kesinlikle okumalısın, sevgili dediğin bu gün var yarın yok olur, okur bir meslek sahibi olursan hem kendini hemde aileni kurtarırsın, okuma diyenide kurtarırsın, ilim çinde olsa git al diyen bir din sahibi bir ülkede okumak gerekir. Birilerinin inadına okumak gerekir
Kafa yapısına yap! Okumanı istemez tabii. Kendisine muhtaç olmanı istiyor, ayaklarının üzerinde durmanı istemiyor. Asla ama asla hayallerinden vazgeçme. Okulunu oku. Kim için olursa olsun okulundan vazgeçme. Hele de bu zihniyette biri için. Sana birilerinin bakmasına ihtiyacın yok. Okulunu bitir, mesleğini eline al. Maddi, manevi kimseye muhtaç olma.
Hiç bir şeyin garantisi yok bu hayatta asla bir başkasına güvenme kendine güven. Söyleyeceklerim bu kadar dinleyip dinlememek sana kalmış. Adam şimdiden sana söz geçiriyor bide evlenince hayal et, hizmetçi mi olmak istiyorsun. Okey benlik sorun yok 🤷
Abla ona tek diyeceğin şey "Sen sensin bense ben. Ben kendi ayaklarım üzerinde duracağım. " olmalı :( Seni bırakıp gitmeyeceği ne malûm? Öyle bir şey olmasa bile hayat bu, bugün varız yarın yokuz :( Hadi hepsini geçtim çalışıp para kazanan insan özgüvenli olur, karşıdaki eşi bile olsa çalışmayan kadına saygı duymaz çok :( O nedenle saçma sapan biri için eğitimini yakma. Okulunu bitir, mesleğini eline al. Ondan sonra ne yapıyorsan yap :(
Okursan biter nasıl bir geri kafalık bu bitir bi zahmet bununla ömür mü geçer sanıyorsun?
Ayrıca senden kaç yaş büyük denginle takıl derim. Aşk falan deme bu zamanda aşk işleri fasa fiso. Önce okuyup kendi paranı kazan ne bu acele ona muhtaç olmak nedir ya
Kesinlikle dinlememelisin, yaşın çok küçük ve ileride çok pişman olursun. Tek başına ayaklarının üzerinde durabilmeli bir kadın. Kimsenin eline bakmamalı yani. Zaten bunu diyen bir erkekten iş çıkmaz, seven erkek sevdiğinin onsuz da iyi yerlerde olmasını ister, körelmesini değil
şu devirde üni okumak çok akıl işi değil ama okumak istiyorsan oku tabi
Birde 19 yaşında evlenmek ne denli doğru bilmiyorum. Neredeyse 26 yaşındayım daha önceki kız arkadaşlarımdan edindiğim tecrübeyle öyle kendini tanımadan bırak evlenmeyi , sevgili olmayı bile yanlış görüyorum.
Sıkıntıların mı var. Okumak nasıl akıl işi olmaz
Reis eski çağlardaki gibi eğitimli bilgili bir insan olmak için okuyacaksan lafım yok ama para kazanmak amaçlı görüyorsan okulu hiçbir anlamı yok. Usta çırak ilişkisiyle teknisyen ol ya da dil öğren yurtdışında sürt sonra ticaret yap. Ben okuyupta rahat bir çalışma hayatıyla para kazanan görmedim
İyi selamlar ozaman beni tanımış oldun.
Ve evet okula para kazanma gözüyle bakılmamalı.
Hangi cagda yasiyonuz kadin kendi meslegini eline almali ve hickimsenin eline bakmamali bi kadin bakilmaya muhtac etmemeli kendini eger ederse sonuclarinada katlanmali bu yuzden akilli olun okuyun mesleginizi alin erkegi siz yonetin onlar sizi yonetmesin
Muhtemelen üniversitelerin artık inkar edilemez na ahlaki ortamından çekinmiştir. Daha mantıklı olmalısın "evlensek sana bir şey olsa düzgün bir işte çalışmak yerine merdiven altı yerlerde mi çalışayım" deseydin.
Okuman gerekir bir şey öğreneceğinden değil diploma isteyecekler. Bunuda iyice izah etmelisin. Olmuyorsa ayrılırdın
Sen bunu ciddi ciddi soruyor musun? Baban dahil hiç bir erkek senin eğitim hayatınla ilgili bir karar veremez. Hiç kimseye eğitim dahil hayatında herhangi bir konu için söz hakkı verme. Sen bitir ilişkiyi bundan sana bir hayır gelmez zaten.
Aferin sana. Gerçekten kararına son derece mutlu oldum. Evet birinden çok hoşlanıyoruz, çok aşık oluyoruz ama o kişiyi kendi isteklerimizden çok istememeliyiz. Okumak senin en doğal hakkın. Su içmek gibi, yemek yemek gibi, nefes almak gibi... İyi ki ayrıldın. Bu konuda seni kısıtlayan birisiyle zaten mutlu olamazdın. Eğer okumayacaksan da kendi isteğinle okumayacaksın, bir başkasının lafı için değil. Lütfen birine aşıksın vs diye kendi isteklerinden vazgeçme
Seni gerçekten sevseydi ilerisinide düşünürdü başıma bişey gelse bu kız ne yapacak derdi ayrıca biterse bitsin ilerde kendisi bile seni adam yerine koymayacak sadece o değil hiç kimse şahsen bana üniversite mezunu olmayan herkes cahil geliyo kendi hayatını başkasının köpeği yapma!!!
ilişkinin bitmesini bi şarta koyduysa zaten bitmiştir hemde siziniçin bu kadar önemli bir şeyi engelleme şartı.. böyle bir şeyi nasıl yapabilmiş diyecek bir şey bulamıyorum ama neyseki olması gereken en güzel şey olmuş böyle pamuk ipliğine bağlıysa ayrılmaya üzülmeyin gerçekten değmez yol yakınken kurtulmuşsunuz umarım sizin için en hayırlısı oluy
Ayrılarak hayatındaki en doğru kararı vermişsin. Çünkü maddi anlamda birisine bağlı kalmak gerçekten iyi değil ve de neden birlikte çalışıp daha da iyi hayatlar yaşamayasınız ki? Ve yani sen daha hayata yeni yeni atılırken o koca adam olmuş, hayata atılmış falan pek de uyuşmuyorsunuz yaş olarak bana göre.
Derhal ayril, nasil bir kafa yapisi bu? sen onu kulumusun, senin hayatin hakkinda kararlar veriyor. Sana bakacakmis, köpekmi aliyor evine?
Hayallerinden vazgeçme. Sırf bunun için sana üstünlük kurmak istiyor bile olabilir. Olur da ileride boşanırsanız giden senelerin için kendine lanet okursun. Yapma..
sakın dinleme, bu kafada olan birinin senden ayrılmasından da korkma. Senin için daha iyi olur gibi hatta. Seni ev hanımı yapıp hayatı boyunca kendine baktırmak istiyor. Hadi her şeyi geçtim ileride anlaşamazsanız kendi işin olmadığı için ortada kalırsın. ya da onun başına bir şey gelse evi senin
gwçindirmen gerekse yapamazsın. sakın kabul etme bunu.
Ayy kızlar delirtiyorsunuz beni ya hic mi düşünmüyorsun neden birine muhtac olasın niye sana i bakıyor hadi boşandınız nolacak ya da vefat etti ne yapacaksın ayrica bu yasta ne evliliği
oku kardeşim kimse kimse ile ömür boyu mutlu kalmıyor bir sene içinde her şey bka sarıyor. oku hayatını kurtar bitirirse bitirsin. hem okursan ondan daha kaliteli insanlarla tanışacağın kesin.
Oku ablacım oku ki ileride kimseye muhtaç olma ayrıca ondan ayrılman senin için daha hayırlı sevgilin zihniyetsiz birisi geri kafalı kusura bakmada
Ayrıca izin vermiyorum ne ya hakkı yok seviyorum diyerek ezdirme kendini
Umarım bu kadar kişinin yazdıklarını dikkate alırsın
evet kesinlikle dinle. evlen, sonra direk çocuk ver eline. çalışma hayatın boyunca birinin eline bak.
Ya tabiki hayır okumalısın ekonomik özgürlüğün olmalı yoksa o karaktersiz sevgiline muhtaç kalırsın evlendikten sonra.
Hayır dinleme asla okulu bırakma en aşağı iki yıllık mezun ol ki evlenince anası seni ezmesin! asla okulunu bırakma
İlişkiyi devam ettirirsen çok pişman olursun söyliyim sana. Oku mesleğini eline al. Böyle insanları hayatına alma.
Asla onu dinleme ilerde pisman olursun ve seni tehdit etmis yerinde olsam bitiririm zaten yas farki da cok
Onu hemen terk et ve arkana. bile bakma. O, seni değil , sadece kendisini düşünen bencil birisi.
Tabiki hayır de okumalısın mutlaka ve elinde en azından bir diploman olmalı bence ileride çalışmazsın ya da çalışırsın o sizin meseleniz ama elinde mutlaka bir diploma olmalı ayrıca üniversite hayatı gerçekten güzel yeni şeyler ve farklı insanlarla tanışıyorsun
Senin fikrinin ne onemi var vasat herif diyip ayrilcan
Okuyup okumama kararı seni ilgilendirmeli sevgilini değil, sen okumak istiyorsun oku, aynı şehirde de okuyabilirsin çünkü ama bunun için sevgilinden izin almaya çalışma sadece istişare yapabilirsin onun istediğine göre hareket etme kendi kararlarında
Evlende bu keko hayatini bip lesin.. sen once oku isini gucunu al.. sonra israrla bu hiyarla evlenmek istiyosan evlen
Sakın dinleme. Ben evliyim üniversite mezunuyum fakat atanamadım bende atanmadan evlenmek istemiyordum eşim ne gerek var falan diyordu beni evlenmeye ikna etti. Ama işler öyle olmuyormuş sürekli evdesin, ne yapıyorsun sanki gibi küçümsemeler kendini üstte görmeler başladı kartından alışveriş yapınca ne aldın diye sormalar. Bende şu an kpss ye hazırlanıyorum Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin eşin bile olsa eline bakmaman gerekiyor. Sakın dinleme ve git üniversiteye.
harika bir yorum... öğretmenmisiniz neslihan hanım
İlerde açıktan okumana izin verirse evlen. Okuyunca hemşire olunmuyor. İş imkanları ortada
Sakin öyle bi hata yapayım deme.. bitiyorsa bitsin eğitimine bak gerisi gelir
Bence bitsin
Kendini bir slaktan kurtarırken aynı zamanda okursun bir taşla iki kuş
dinle ve hayatını karart lütfen sayenizde bundan haz duymaya başladım artık mk beyinsizleri
Oku! Sana destek olması gerekirken, engel oluyorsa kendine güveni yoktur.
kariyer okul hayatını bir erkeğin sözüyle bitirmen hayatının en büyük hatası olur o adamdan ayrıl ve git okulunu oku çalış
Bence dinleme. İlerde olmasın ama oldu diyelim, onun başına bir iş geldi sen tek başına ne yapacaksın elinde herhangi bir meslek olmadan? Nasıl duracaksın ayaklarının üstünde?
Sen rahat ol ayrilmakla iyi yapmissin üni de çıkar karşına 30 kişi auahwusd o mal kıskandığı için diyodur belki s. et o anteni , hadi deseki okumak zaman kaybı bir yerde kendini gelistir ozaman ayrı ama bu çocuk lanet okuduğum insanlardan biri konuşma o lale suratliyla
Gerçekten ayrılman çok iyi olmuş. Ne demek ben sana bakacağım cümle bile gıcık etti resmen. Bir adamın eline düşmektense kendi mesleğini elinle tut daha iyi.
Ayrılmamalıydın sana sahip çıkmak istemiş sadece 2 yıllık ilişki bunub için bitmemeliydi sevmemişşinde
İyi yaptın. Sen istediğini oku. Geleceğin daha önemli.
Önce işini kur sonra aşkı düşünün dünyada erkek çoktur..
OMUR BOYU AGHHHHHH MALLL KAFAMMMM BANA ZINDAN ETTI HAYATI TEKMEYI BASTI 3 COCUGUMLA HAYATIMI S. KTI DEMEK ISTIYORSAN EVLEN ASKOM MUHTAC OL KOCANA G. ERKZKLI ACIK ACIK DEMIS SENI EZECEM EVE KAPATACAM DIYE
en iyisini ypmissin😘
Kimseye güvenerek okulundan vazgeçme. Bugün ben bakarım der, yarın eve beş kuruş getirdiğin mi var diye başına kakar.
Bu senin hayatın, senin tercihin. O kim oluyor da böyle saçmalık ötesi bir şey söyleyebiliyor? Yol ver gitsin buna.
Bence insanların seni yönetmesine izin verme eğer verirsen her karara saygı duyarsan hayatına herkes karışır
Kiskanca bak bu nasıl aşk pardon insan sevdiğinin önüne engel koymaz senin mitsuzlugundan mi beslenecek
Okumanızı istemiyorsa neden sizin yaşlardaki birisiyle sevgili olmuş? Pekala yaşça okul derdi olmayan birisiyle de olabilirdi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?