Malum kuş yuvadan uçarken zorlanır biraz. Çocuklarda da okulun ilk günü çok önemli. Kimisi ağlar kalabalıktan, annesinden ayrılacağından, korkusundan vs. Kimisi de güler hatta ortama ayak uydurur hemen. Sanki kırk yıllık öğrenci 😃 Peki siz ne yaptınız. Siz de ilk gün ağlamış mıydınız 😊
5 yaşımda falandım. Babama ille de beni okula gönder derdim. Ağabeyim okula gittiği için okulu çok merak ederdim. Babam beni bir sene erkenden okula kayıt ettirdi. İlk gün öğle vakti okula babam götürdü. Sınıfa girdim, sadece bir sınıfta 100'e yakın öğrenci vardı. Bir adam ise koro ile bir grup öğrenciye şarkı söyletiyordu. Baktım zaman geçiyor geçiyor fakat bir türlü eve geri dönmüyoruz. Sonra bu işte bir tuhaflık var dedim. Hava kararmıştı. Hava kararınca eve geri dönmek bana çok koymuştu. Eve gittim. Annem oğlum ne oldu moralin çok bozuk duruyorsun, neden sessizsin dedi. Okulda ruh sağlığım o kadar bozuldu ki. Dedim okul dedikleri bu muydu... Ta o günden beri okul hayatım hep berbat geçti. Liseye kadar tam 12 yıl dayandım. Kendimi bildim bileli okuldan tiksindim, nefret ettim. Üniversite de okumadım. Kurumsal eğitimin tam bir düşmanı oldum. Sonra öğrendim ki benim gibi olan bir adam varmış yazar. Adı İvan İllich. Okulsuz Toplum adlı kitabını okudum. Adam tam da benim gibi düşünüyor. Ben gerçekten İvan İllich'in dediği gibi kendi başıma bir şeyler öğrenmeye çalışınca daha fazla bilgi sahibi oluyorum ve böylece daha mutlu oluyorum. Bu yüzden ben kesinlikle kurumsal eğitime karşıyım.
Evet ben ağlamıştım ilk gün annem benimle sırada oturmuştu öğrenci gibi 😂hatırlayınca komik geliyor neyse ki bu çok uzun sürmedi sadece ilk gün ağlamıştım
Herkes ağlamıştı o gün. Ya bir sınıfta her çocuk ağlar mı? Biri ağlayınca diğeri de ağlamaya başlıyordu. Sınıf kargaşa kıyametti yani o derece. Bir tek ben ağlamamıştım. Tüm velilerde okulun ilk günü sınıftaydı. Annem de bana bakıp gülümsüyordu falan ağlamadığım için. Tüm gün ders boyunca her veli çocuklarıyla kaldı ama annem gitmişti. Hem Yapacak işleri vardı hem de ağlamıyorum diye. Annem gidince ağlamaklı oldum Bi an ama sonra toparladım. Çünkü annem giderken "aferim benim akıllı kızıma ağlama, korkma sana akşam güzel bir pasta yapacam" demişti ehehhe mecbur sustum
Anasınıfından alışkın olduğum için 12 yıl eğitim hayatım ve mezun hayatım var halen. 5 yıl da mezun olarak mas*ter yaptım. Umarım bu sene üniversitede olurum. Hiç bilemiyorum kazanırmıyım diye falan zaten baraj falan kalktı ama bilemiyorum ama ne olursa olsun okuyacağım. orada da 2-4 yıl okurum. Üniversiteden sonra olmadı bir kez daha okursam yeterli bu kadar okumak. Bilinçli bir kişiyim ama saçmalıklar oluyor işte. Ömrüm okumakla geçti, umarım üniversite öğrencisi olurum. Zaten benden zarar gelmez 2-4 - - 2-4 artık sesimiz de çıkmaz hocaya karşı okurum sonrası normal hayat işte. Aslında en sevdiğim şey normal olarak bir yerde bir işte çalışmak ama diploma şart. Ne sevgiymiş bu okumak diyorum kendime bırakamadın hiç bir zaman. Nasıl okudun sa*lak diyorum. Bu beyin*sizlikle. Demek ki oluru varmış. Belki olmasa ben bunu bile yazamıyor olurdum. Hayatta en büyük dersi aldım. Benim sınavım da bu işte.
fi tarihinde kaldı. ürktüm ağlamış mıydım hatırlamıyorum ama ağlayanları garipsediğimi hatırlıyorum. ağlayanlar olunca acaba korkmam mı gerekli diye düşünmüştüm...
Eyvallah kardeşim. Uzmanlık benim alanım. Bugün eski hocam aradı uzun zamandır görüşmüyorduk. En son seni Yargıtay da görmüştüm dedi. 😃 Nerede hocam o kadar torpilimiz yok dedim. 😃
hiç ağlamadım hatta bizimkiler 1 hafta almaya geldi bidaha da gelmediler kendim gidip geldim 😂ama çocukluk arkadaşım ağlamıştı farklı sınıftaydı hocası dayanamayıp bizim sınıfa yollamıştı oturup ona gülmüştüm😀
İlkokulda değil de kreşe giderken birden fazla kez ağlayarak okuldan kaçtığımı hatırlıyorum,öğretmenlerimin canına okurdum bu konuda jdjsjs Her gün ağlamaktan içim çıktığı için bizimkiler en son okuldan almışlardı dkdjdj
Çalışan anne çocukları ağlamaz. Zaten kadını gördüğüm saat aralığı belli. Ninemle kalmak vs okul derseniz kazanan belli zaten. Annem ağlarsın diye korkmuştum ama kapıdan geçtikten sonra yüzüme bile bakmadın demişti.
Ben gittim masum masum oturdum millet ağlıyordu anne anne diye bende bu s@laklar niye ağlıyor ne gerek var ağlamaya dedm 😅 onlara gülüyordum. Hala hatırlıyorum içimden dalga geçiyordum onlarla 😃 1 hafta flan anneleriyle derse girmişlerdi.
Erkek kardeşimle beraber başladık okula ben 7 yaş grubuna o 6 yaş grubuna gitmiştik, kendimden çok onu düşünmüştüm ve onun sınıfına yanına gitmiştim ağladı mı korktu mu diye. İlkokul boyunca hep onu korudum kollarım onun sınıfına giderek.
En İyi Görüş