Psikolog arkadaşlar mezun olduktan sonra kendimizi nasıl geliştirebiliriz?(Psikoloji mezunu arkadaşlar yorumlarsa sevinirim)?

Arkadaşlar merhaba. Ben Polonyada özel bir üniversitenin psikoloji fakultesinden mezun oldum ve Türkiyeye dönünce kendimi çok eksik hissetmeye başladım.. Hiçbir şey öğrenmemişim gibi. İşe başvurmaya bile korkar oldum kendimi yetersiz görmekten.

Psikoloji eğitimlerine katılmak istiyorum ama hiçbir yer bana güven vermiyor.. Üniversiteler online kurs veriyor mesela oyun terapisi diye, sınavı geçince uygulayıcı sertifikası veriyorlar.. Çok saçma geliyor. Süpervizyon bile yok... Başka eğitim veren yerlere bakıyorum ama çok ciddi gelmiyor verdikleri eğitim.. Bazılarının sertifikası bomboş.. Devlet üniversitesi sertifkası veren kurumlar var araştırıyorum o üniversitede psikoloji fakültesi kaliteli değil... SEMlere bakıyorum... hem eğitimler çok pahalı hem de sadece sertifika veriyorlar... Üzerinde uygulayabilir diye bir ibare geçmiyor.. Yani ben CV doldurmak için değil de ciddi manada bu işi öğrenmek istiyorum ama...

Anlamıyorum kendimi ben mi paranoyağım yoksa siz ne düşünüyorsunuz Var mı önerdiğiniz staj yapabileceğim bir yer ya da eğitimine, eğitmenine, ve vereceği sertifikaya güvendiğiniz kurumlar? TPD var benim şimdiye kadar güvenebildiğim.. başka yerleri araştırdıkça stres oluyorum dodojadfajd.. kafayı yemek üzereyim.. Bana yardımcı olur musunuz? deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Psikolog arkadaşlar mezun olduktan sonra kendimizi nasıl geliştirebiliriz?(Psikoloji mezunu arkadaşlar yorumlarsa sevinirim)?