Yatay geçişle hukuktan öğretmenliğe geçme?

Merhaba ben hukuk 1. sınıf öğrencisiyim. Hukuk okumayı aslında ben istemiyordum ama üzerimde ailemin, öğretmenlerimin baskısı vardı. Çalışkan öğrenci olduğum için en iyisine gitmemi istiyorlardı. Ama ben daha rahat olduğunu düşündüğüm ve kendime uygun bulduğum bir meslek olan öğretmenlik istiyordum. Ama bu fikrimi belirttiğimde hep tepkiyle karşılaşıyordum. Tercih döneminde de sıralamam iyi geldiği için puanıma göre tercih yaptım, o kadar çalışmıstım puanımı da heba etmek istemiyordum. Tüm tercih listemi hukukla doldurmak ve şu anda da hukuk okuyorum ama kafam hâlâ karışık çünkü bana uygun bir meslek olduğunu düşünmüyorum daha rahat bir hayatım olsun istiyorum. Arkadaşlarım da dahil çoğu kişi mesleğini yaparken seveceksin diyorlar ama bunu bilemeyiz ki. Şu an yine aklima bölüm değiştirme perileri geldi çok uzun yazdım buraya ama kusura bakmayın sınıf öğretmenliğine geçiş yapmayı düşünüyorum. Çevrenin tepkisini tahmin edebiliyorum ama babamı nasıl ikna edicem bir de o sorun var. Neyse çok uzattım. Bana görüş bildirirseniz sevinirim :)
Yatay geçişle hukuktan öğretmenliğe geçme?