Eşim tekstil işçisi ve küçük bir ilçede yaşıyoruz. Ve şu an usta makineci olmasına rağmen hakkı yeniliyor (maalesef ki olduğumuz ilçede asgari ücret altı çalışan birçok insan var..) sadece eşime özel bişey değil..
Eşim daha yeni yeni 4000 almaya başladı. 1aydir 4000 alıyor tam almıyor tabi sürekli isverenler baskı ve psikolojik şiddet uyguluyor işçilere. Örnek vereyim;
Eşimin çalıştığı yer aşırı soğuktu yerin 2 kat altında çalışıyorlardı ve soğuktan makineyi bile calistiramiyorlardi. İsveren isiticiyi açmadı hatta işçilere iftira attı. Acmiyorum beni sıcak yaniyorum gibisinden vs dedi. Esim ve birkaç genç de işten çıktı. Çünkü hepsi hastalandi üstelik öğle yenegi bile vermiyorlar mis. esimde sinirlendi eve geldi sürekli bu tarz şeyler oluyor. Ne yapmam lazım?
Eşim daha yeni yeni 4000 almaya başladı. 1aydir 4000 alıyor tam almıyor tabi sürekli isverenler baskı ve psikolojik şiddet uyguluyor işçilere. Örnek vereyim;
Eşimin çalıştığı yer aşırı soğuktu yerin 2 kat altında çalışıyorlardı ve soğuktan makineyi bile calistiramiyorlardi. İsveren isiticiyi açmadı hatta işçilere iftira attı. Acmiyorum beni sıcak yaniyorum gibisinden vs dedi. Esim ve birkaç genç de işten çıktı. Çünkü hepsi hastalandi üstelik öğle yenegi bile vermiyorlar mis. esimde sinirlendi eve geldi sürekli bu tarz şeyler oluyor. Ne yapmam lazım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
rızkın daraldıysa hicret edeceksin. baska çözum gorunmuyor. ufak ilçe olduguna göre başka yerde iş bulma imkanı kısıtlı gibi gözüküyor
Türkiye işveren kendini efendi, çalıştırdığı işçiyi kölesi zannediyor.
Evet özellikle olduğum ilçede..
Ona sadece moral verebilirsin. Yapabileceğin pek bir şey yok
Aynen öyle.
Sende sabret. Düzelir
Eşin de haklı. Çocuk var mı? Sen çalışsan daha iyi bir iş bulana kadar hayat müşterek
Yok ccocuk yok daha 5 aydır evliyim. Çocuk düşünmüyorum böyle bir dar zamanda.. Ben calisacagim ama şu an değil oructan sonra.
5ayda bu kadar çabuk sıkılma eşinden onun yerinde olsam bende çıkardım hakkı yeniyor eminim daha iyi bir iş bulacak
şu an gitti iş aramaya ztn. Tek sıkıntı işsiz güçsüz bir halta yaramayan arkdasi ile ise basliyorlar arkdasi ile çıkıyorlar ama arkdasi iş buluyor ve gelmemezlik yapıyor eşimde 1 hafta evde oturuyor arkdasinj bekliyor. Bende kızıyorum o adana niye bakiyorshn o adamın sorumluluğu yok eve para getiren biri değil. Onun gibi tiplerle gezme onun yüzünden bir haftan p. ç oldu. Dedim. Ama öncesinde hak vermedj sknrasjnda hak verdi.
Sırf bu yüzden çalışmıyorum çünkü insanlara köle muamelesi yapılıyor sizde hanfendi kendinizi ezdirmeyin eşin beğenmediği yerde çalışmasın asla vasiyetimdir eşine iletirsin
burada bi kez daha tesettürlü bi kadın eşim beni aldatıyor tekstil işçisi demişti o siz miydiniz
Herkes tekstilde çalışıyor bu değildir alakası yok
Benim eski flörtüm tekstil firmasının sahibiydi çalışan değildi Allah’tan 😅
Sabır, çaba ve dua. Umarım durumlar düzelir. Eşin oradan çıkmakla iyi etmiş. Sonuçta hakkı yenip duruyor. Sen de destek ol kendine ve ona.
Öyle yapacağım ama bazen arkdaslarina kaniyor. Ve arkadaşları da eşini dostunu bilmeyen saf canım tipler. Onlar kandigi için eşim ve ben ayda zorlanıyoruz
Artık eşin bundan ders çıkarıp onlarla arasına mesafe koydu mu? Nice evlilik böyle tiplerden dolayı zarar görüyor zira.
Tabiki koydu görüşmüyor.
Çok güzel gelişme.
Evet sabit iş bulsa daha iyi
O da olur inşallah. İkinizin tahsili falan var mı?
hakkını aramasını tavsiye ederim hukkuki sürwec ebaşvursun iş koulları dediğiniz gibiyse gerekeni yaparlar
Maalesef burada polis savcı islemiyor kimseye.
öyle bişey olması çok zor bu devirde
Öyle..
Yanında olmaktan başka ne yapabilirsin
Hiç biseh
Şu an ayni şehirde misiniz
Eşin haklı
Haklı tabi ama bu şekilde ev geçimi olmaz
İş bulur yakında
Evet bakalim ama 1bucuk ay çok zorlanıcaz.
İş kolay
İsmi kolay?
bir şey olmaz en azından çalışıyor
Evet ama şu an ayın 15ine kadar 1300 tl var. Yetmicek gibi
Kirada mısınız
Evet. Ama diğer kalan maasini alınca kira parası cikiyor ztn.
Ne kadar kiraniz
500
Tamam bir şey olmaz Allah yardımcınız olur
İnsallh bakalim